Nauris: vocincluir tiedä miksi tämä kasvi ruokavalioosi

Kuva: iStock

Ei yhtä suosittu kuin hänen "sukulaisia", mutta ei vähäisimpänä, nauris on nurmikasvien kasvi saman perheen kaali ja parsakaali. Joka vääntää nenä se ei voi tietää, mutta se on menettämässä hyödyntää sen monia terveydellisiä etuja!

Caroline Yoshioka, ravitsemusterapeutin jäsen tiedeneuvoston Midway Labs, entinen urheilija ja jatkotutkinto Applied Nutrition, liikunta jonka EEFE / USP, selittää, että nauris erottuu ollessa kalsiumin lähde ja niillä suuri potentiaali antioksidantti.

"Vähäkalorisia, aktiivinen emäs nauris on proteiini, kuin on runsaasti B-kompleksin, karoteenia, fosforia ja kalsiumia," lisää ravintotieteilijä.

Caroline kertoo, että saadaan hyötyjä, joka tarjoaa nauris, juuren tulisi nauttia täysimääräisesti muodossa. "Paras tapa on syödä kevyesti höyrytetty, sillä liiallinen lämpö tuhoaa monia vitamiineja ja poistaa yhdisteitä glukosinolaattien (joka on syöpälääkkeiden toiminta)", hän sanoo.

6 hämmästyttävä nauris hyödyt

Nauris: vocincluir tiedä miksi tämä kasvi ruokavalioosi

Kuva: Pixabay

Caroline alapuolella korostaa keskeisiä etuja säännöllisesti vievää nauris:

Lue myös: 11 elintarvikkeita estää osteoporoosia

1. auttaa laihtumaan: Se on vähän kaloreita ja on hyvä määrä kuitua, joka auttaa edistämään kylläisyyden tunnetta;

2. Auta gut: kuidut nauris myös edistää suolen huolto;

3. Hyvä sydän-järjestelmä: kuten kertoo ravitsemusterapeutti, nauris kulutusta vähentämällä valvontaan liittyviä riskitekijöitä sydän- ja verisuonitauteihin;

4. Auttaa poistamaan natrium: Caroline korostaa, että nauris sisältää kaliumia, joka auttaa poistamaan natriumin virtsaan;

5. Suojaa silmäsi: tämä vaikutus on etuja lepyttävät vitamiinin C läsnä nauris;

Myös seuraavasti: 34 reseptit quinoa, proteiinin pseudocereal ja monipuolinen

6. Hyvä iho: Antioksidanttinen vaikutus C-vitamiinin läsnä retiisi auttaa myös estämään ihon vanhenemista.

Niin monia etuja, jos et ole koskaan maistanut nauris, kannattaa kokeilla!

Lukien nauris niiden valikosta

Caroline muistuttaa, että saada kaikki edut, jotka tarjoaa nauris, juuren tulisi nauttia täysimääräisesti ja jotka eivät saa kuumuudelle.

"Sillä sen monipuolisuus ja maku makea ja mausteinen samalla, kuluttaa nauris muiden vihannesten salaatteja ovat myös hyvä vaihtoehto", sanoo ravitsemusterapeutin.

Mukaan Caroline, määrä suositellaan kulutus on 100 g (osa kupillisen teetä) ja päivittäinen lämpöarvo on noin 26,9 kcal.

Lue myös: Sahrami antaa väriä ja makua astiat ja on lääkinnällisiä ominaisuuksia

10 reseptejä voit kokeilla nauriilla

Nauris: vocincluir tiedä miksi tämä kasvi ruokavalioosi

Kuva: toisto / Veganana

1. nauriin ja porkkanan salaattia: raaka porkkana on jo ilo valmistaa salaatteja, varsinkin kesällä, kun ruokahalua tuoretta ruokaa kasvaa kuumuuden vuoksi ... ja tämä Saladinha silti voittaa nauris, antaa enemmän makua. Se on helppo tehdä samoin kuin on värikäs ja ravitsevaa.

2. Naudanliha haudutettu nauriit: se on nopea, käytännöllinen ja erittäin maukkaita. Hyvä idea kylmemmän päivän. Lisäksi nauris, käytät vasikanliha, pekonia, valkoviiniä, suola, pippuri, hienonnettu sipuli, valkosipuli, laakerinlehdet, oliiviöljyä ja persiljaa.

3. Keitetyt Portugali: tehdä tämä ruokalaji on täydellinen ateria niille, jotka rakastavat lihaa, käytät naudan-, sian- korvat, sianliha, naudanliha makkarat, nauriit, perunat, porkkanat, kaali, papuja, papuja punainen, riisi ja minttu.

4. paahdettu nauris keitto timjami: lisäksi nauris ja timjami, voit käyttää porkkanaa, perunaa, valkosipulia, sipulia, oliiviöljyä ja kermaa. Eri reseptillä, mutta helppo, käytännöllinen ja sopii kylmempi päivää. Kokeilemisen arvoisia.

5. Keitto herneet, nauriit ja purjo: käytännöllinen ja herkullinen vaihtoehto kylminä päivinä. Käytät sipuli, valkosipuli, herneet, nauris, purjoa (purjo, valkoinen osa vain), kesäkurpitsaa, oliiviöljy, rakuuna, vihanneksia ja vettä.

Lue myös: Okra on liittolainen valmistuksessa maukkaita ruokia ja terveydenhuollon

6. rucola keitto pasta ja nauriit: täysi keitto ja täynnä makua. Tarvitset iso sipuli, peruna keskikokoinen, purjo, nauriit, vesi, suola, oliiviöljy, porkkanat, rucola lehtiä, spagetti ja herneet.

7. keittoa pavut, pinaatti ja nauris: helppo ja maukas vaihtoehto kylmien päivien (tai niille, jotka rakastavat syömistä keittoa riippumatta aikaan vuodesta). Tarvitset sipuli, valkosipuli, oliiviöljy, nauris paloiksi, kesäkurpitsa, pavut, kasvisliemi ja pinaatti.

8. keitto savoijinkaalia, vesikrassi ja nauris: eri keittoa, mutta täynnä makua ja terveyshyötyjä. Käytät savoijinkaalia, nauris, fenkoli lamppu, vesikrassi, sipuli, valkosipuli, oliiviöljy, vesi, suola, mustapippuri ja oliiviöljyä perunamuusi palvelemaan.

9. Kurpitsakeitto, nauris ja purslane: eri reseptillä. Tarvitset kurpitsan kuutioiksi, purslane oksat, nauris kuutiot, porkkanat, sipulit, oliiviöljy ja suola.

10. Keitto valo kasvikset: hyvä vaihtoehto niille, ruokavalio ja rakastaa vähän keittoa päivälliselle. Käytät kuorineen kesäkurpitsaa, nauriit, porkkanat, sipulit, kurpitsa, vesi, keitettyjä papuja, purjo, suola ja oliiviöljy.

Nyt ei ole ideoita voit lisätä nauris heidän ruokansa, on Saladinha, keitto tai valmistettu lihan. Vale myös luova ja luoda omia saadut tulot!

Nauris ja laihtumiseen

Nauris: vocincluir tiedä miksi tämä kasvi ruokavalioosi

Kuva: iStock

Nauris voi jopa auttaa laihtuminen prosessissa? Kyllä, jos se on asetettu tasapainoiseen ruokavalioon, nauris voi tarjota monia terveydellisiä etuja, jotka liittyvät esimerkiksi laihtuminen.

"Nauris on tärkeitä ominaisuuksia tässä mielessä säätelijänä ruoan alhainen kaloreita ja myrkkyjä kehosta. Se on myös diureetti ja laksatiivinen ominaisuuksia ", kertoo Caroline.

Mutta on huomattava, että yksin, nauris, kuten muutkin ruokaa, ei tee ihmeitä ja tuo siihen mitään laihtuminen "itsestään".

Mitä tulee vasta-, Caroline kertoo, että nauriin voi joissakin tapauksissa tuottaa kaasuja, ja on vasta henkilöille, joilla kilpirauhasen koska se sisältää aineita, jotka voivat häiritä tuotantoa hormonien kilpirauhanen.

Nyt tiedät pääpiirteet nauris, voit kokeilla sitä (jos et ole jo) ja sisällyttää sen menestyksekästä ruokaa!