korkea vatsa: Opi lievittää ja estää tämän ongelman

Kuva: iStock

Korkea vatsa on häiriö aiheutuu yleensä turvotus, mikä tekee tästä osa mahalaukun pysyä suuremman tilavuuden. Lisäksi esteettinen kysymys, tämä on myös terveysongelma.

Tämä ongelma voi olla eri syistä, sekä niihin liittyvät painonnousuun, genetiikka, ohuena henkilö voi myös olla korkea vatsaan.

Ravitsemusterapeutin Haline Dalsgaard, luoja online projektin "Terveys lautasella" ja kosmetologi Lia Mezzomo, sali Jacques Janine Rio Sul, Rio de Janeirossa, selittävät, että tärkeintä on tietää toiminnasta kunkin organismin ja siten, selvitettävä, mitä voi tapahtua.

Tässä he selittää joitakin yhteisiä tilanteita niille, joilla on tämä ongelma, puhua ruokaa enemmän ja vähemmän sopivia, sekä vinkkejä, joiden avulla ehkäistä tai vähentää korkeita vatsaan.

Mitkä ovat mahdollisia syitä?

korkea vatsa: Opi lievittää ja estää tämän ongelman

Kuva: iStock

Ruoansulatushäiriöt tai kaasun muodostuminen, joka johtuu muuten me syödä voi vaikuttaa syntymistä korkean vatsaan. Seuraavassa on joitakin yleisiä syitä:

Lue myös: 10 harjoituksia, jotka auttavat sinua menettää vatsa rasvaa

  • liiallinen kulutus elintarvikkeita, jotka ylikuormittaa ja hidastaa ruoansulatusta.
  • Intoleranssi jonkinlainen ruokaa, joka voi aiheuttaa kaasun tuotantoa, ja käyminen.
  • Ruoansulatuskanavan ongelmia kuten liiallinen ilmavaivat, turvotus, ripuli, ummetus, tai ärtyvän suolen oireyhtymä.
  • Tilanteita, jotka johtavat kertyminen vatsan rasvaa.
  • geneettiset kysymykset, riippumatta laitoksen tyyppi tai teho.

Jokaista tapausta, tapa käsitellä ongelmaa pitäisi olla erilainen. Sinun tulee neuvotella (a) ravitsemusterapeutin tai gastroenterologi auttaa tunnistamaan, mitä pitää tehdä.

Miten hoitoon?

Suhteessa hoitoon korkea vatsa, ruokavalio on tärkein kohta, koska syödä ja miten ruoasta ero on huonompi tai lieventää ongelmaa. liikuntaa ja muita hoitoja voi myös auttaa. Lähtö:

riittävään ravintoon

korkea vatsa: Opi lievittää ja estää tämän ongelman

Kuva: iStock

Mukaan ravitsemusterapeutin Haline, ensimmäinen toimenpide on vähentää ruuan määrää elintarvikkeissa ja määrän lisääminen ateriaa päivässä. "Sen sijaan, kun aamiainen, lounas ja päivällinen, on kiinnostavampi vähentää ruoan lautaselle ja 'tauon' aamulla tauko ja illalla pientä purtavaa", hän selittää.

Syöminen oikein

korkea vatsa: Opi lievittää ja estää tämän ongelman

Kuva: iStock

Tapa syömme voi vaikuttaa myös kaasun tuotanto johtuu ilman nielemistä tai ruoansulatushäiriöt, jotka aiheuttavat ilmavaivoja. "Syö nopeasti tai liian paljon puhetta, kun ruokinta voi olla suuri vihollinen ruoansulatukseen", sanoo ravitsemusterapeutin.

Välttää elintarvikkeita, jotka ovat huonoja

korkea vatsa: Opi lievittää ja estää tämän ongelman

Kuva: iStock

Haline luetellaan myös joitakin elintarvikkeita, jotka tulisi nauttia kohtuudella, kuten sokeri, hunaja, maissi siirappi; puhdistetut jauhot (puuttumisen vuoksi kuidut); maito ja maitotuotteet, kun laktoosin käyminen ja aiheuttaa epämukavuutta; makeutusaineita, kuten ksylitolia, mannitolia ja sorbitolia, käytetään laajasti dieetti- karamelli ja purukumi; vihannekset, kuten lehtikaali, kaali, kukkakaali ja sikuri, vihannekset, kuten punajuuret ja porkkanat, hedelmät, kuten vesimeloni, kaki ja mango, ja jyvät kuten pavut ja herneet.

Lue myös: Kuinka virittää vyötärö liikunta, ruoka ja tietyt näyttää

liikunta

korkea vatsa: Opi lievittää ja estää tämän ongelman

Kuva: iStock

Toinen tärkeä vihje on panostaa lokalisoitu harjoituksia, koska ne auttavat vahvistamaan lihaksia ja tämä antaa tukea elimiä vatsaonteloon.

esteettisiä hoitoja

korkea vatsa: Opi lievittää ja estää tämän ongelman

Kuva: iStock

Kosmetologi Lia Mezzomo sanoo kosmeettiseen hoitoon sopivin korkean vatsa on Cryolipolysis. "Menettely, jossa rasvasoluja jäädytetään kunnes ne tuhotaan", hän selittää.

On tärkeää selventää, että ruoansulatus häiriöt ovat hyvin yksilöllisiä ja mikä on totta yksi henkilö ei voi olla oikein vielä. Tärkeintä on tunnistaa millaista ruoka voi olla vaikea sulattaa ja mitä toimenpiteitä toimivat parhaiten kussakin tapauksessa.

Yksinkertaisia ​​vinkkejä ja tottumukset helpottaa korkea vatsaan

korkea vatsa: Opi lievittää ja estää tämän ongelman

Kuva: iStock

Lisäksi hoidot, joitakin toimenpiteitä voi auttaa lievittämään korkeat vatsaan tuntemuksia. Katso vinkit asiantuntijoiden:

  • Ennen valmistusta pavut ja herneet, laita vettä kastike papuja noin 30 minuuttia, sitten halveksua vedenkäytön ja toinen keittää. Tämä auttaa vähentämään kaasun tuotannon poistamiseksi näitä elintarvikkeita.
  • Lisätä veden saanti koko päivän. Vesi on välttämätöntä auttaa toiminnan ravintokuituja parantamisessa ruoansulatusta ja estää ummetusta.
  • Vähentää alkoholin, sillä alkoholi lisää suolen läpäisevyyttä ja edistää kaasujen tuotantoa.
  • Veto korkean fiber elintarvikkeet, jotka lisäävät kylläisyyden ja ruoansulatuskanavan teetä, kuten vihreä tee, minttu, minttu, Hibiscus, psilium, sitruunaruoho, Boldo ja cascara, jotka ovat diureetit ja helpottaa polttaa kaloreita, ja taistella turvotusta.
  • Aloita päiväsi ruoansulatus vihreää mehua. Ravitsemusterapeutin kärki Haline Dalsgaard osuu sekoittimeen 1 siivu ananasta, 6 mintun lehtiä, inkivääri kuori, 200 ml kookos vettä ja jäätä.

Vaikka seuraavat kaikkia ohjeita oikein, ammattilaiset sanovat, että kuten mikä tahansa muu esteettinen ongelma, korkeat vatsaan voi mennä pois ja tulla takaisin, riippuen ruokavalion ja elintapojen henkilön.

Lue myös: tottumukset, että sinulla on välttää ummetusta