Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Nykyisin puhutaan paljon tärkeydestä liikunnan keinona ehkäistä useita sairauksia, pitää kehon kunnossa ja on parempi elämänlaatu. Ja pitkään, että tekosyytä "En pidä kuntosali", se ei ole enää voimassa kenellekään, koska on olemassa monia mahdollisuuksia niille, jotka haluavat käyttää: ulkoilu, vesi, tanssikursseja, taistelee ja enemmän.

Siksi ohjausta joku on löytää toimintaa, joka sopii sinulle ja päästä pois istumista! Roberta Borges La Guardia, professori liikunta ja Master Urheiluvalmennus alkaen UFMG, sanoo, että paras liikunta on yksi, että henkilö haluaa, koska se on toimintaa, joka motivoi häntä pysymään vakiona käytännössä.

Mutta jos vielä olet epävarma siitä, mikä liikunta on sopivin sinulle ja tällä hetkellä elämme, vinkkejä voi auttaa! Alla ammattilaiset ehdottavat toimintaa sopivia naisia ​​eri ikäryhmissä. Tarkista!

12-19 vuosi

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Roberta selittää, että koska lapsi, tämä on tärkeä ikäryhmässä muodostumista tapana harjoitella liikuntaa. "Säännöllinen käytäntö antaa suuremman kehon itsetuntemusta, käsittelyä helpottavasta tämä erilainen tunne, aiheuttamat hormonaaliset muutokset tässä iässä. Lisäksi liikunta parantaa itsetuntoa, erittäin tärkeää tunne, että emotionaalinen epävakaus ajan naisten ", hän sanoo.

Liikuntakasvatus opettaja lisää, että aina kun mahdollista, nuoruusiässä, pitäisi ottaa kollektiivinen liikuntaa tai ympäristöissä, joissa on enemmän ihmisiä - tämä helpottaa nuoren sosialisointi.

Lue myös: 10 harjoituksia, jotka auttavat sinua menettää vatsa rasvaa

Tältä osin tässä on muutamia ehdotuksia toimista sopiva tälle ikäryhmälle:

1. kollektiivinen pelit (koripallo, käsipallo, lentopallo)

Priscila Cesaria, ammatti liikuntatieteen vain sovi akatemioiden, sanoo, että urheilu tuo suuria etuja, kuten: parempi kunto, hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä, voimaa, menetys ylipaino, lisääntynyt joustavuus ja koordinointi. "Puhumattakaan psykologisia ja sosiaalisia etuja sekä itsetuntemusta, oppia käsittelemään eroja ja vastoinkäymisistä, päätöksenteko, pro-aktiivisuutta, joukossa monia muita tärkeitä etuja", hän sanoo.

"Mutta tärkeintä on, että teini-ikäiset kuin harjoitellun toimintaa. Sen on oltava miellyttävä, sillä jos henkilö on pakko tehdä jotain, se voi tuoda joitakin huonoja seurauksia ", lisäsi Priscilla.

2. tanssit

Lue myös: 12 vinkkejä pysyä motivoituneita kuntosalilla

Mukaan ammattilaisia, tanssitunnit ovat myös suuria valintoja tässä ikäryhmässä.

"Voi olla, tanssisali tanssi, jazz, rumba, zumba, Forro, zouk, kirves, mm. On kuntosaleja, jotka tarjoavat tällaista erittäin vilkas muodon luokat ja erikoistuneita klubeja rytmejä voi harrastaa ", sanoi Roberta.

3. Aerobinen toimintaa (kävely, juoksu)

Jomar Souza Liikunta erikoislääkäri ja Sports johtaja Brasilian Society of Liikuntalääketiede ja Urheilu (SBMEE) huomauttaa, että aerobinen toiminta ylipäätään kuten kävely, juoksu, pyöräily, uinti, on merkitty. "Ne tuottavat valvontaa rasvaa, estää sen kertymistä, tuottaa endorfiinien auttaa helpottaa kuukautiskierron kramppeja ja myös parantaa mielialaa ja itsetuntoa", hän sanoo.

20-29 vuotta

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Roberta huomauttaa, että päästyään aikuisuuden, huoli joiden kehon "kunnossa" usein tulee suurempi. "Lisäksi moderni nainen toimii ja tarvitsee sellaisia ​​toimia päivittäistä työtä", hän sanoo. "Tässä vaiheessa (kuten ikä 30-39 vuotta), on tavallista, että naiset pyrkivät fyysiseen toimintaan syvällisemmin ja paikoissa, joissa häntä tuntuu hyvältä, jossa he voivat nauttia sen kauneudesta ja kypsyys", hän lisää.

Lue myös: 20 parasta harjoituksia laihtua

Priscilla muistuttaa, että ennen mitään muuta, sopivin toiminta on yksi, että henkilö haluaa. "Jokainen liikuntaa hyödyttää, mutta ennen kaikkea on oltava miellyttävä, muuten ei tuota läsnäoloa", hän sanoo.

Tässä ikäryhmässä mukaan Priscilla, kohta katsotaan on tavoite jokaisen naisen. Tässä yhteydessä ammattilaisia ​​antaa joitakin ehdotuksia:

1. Kehonrakennus

Mukaan Priscilla, voimaharjoittelu on erinomainen vaihtoehto erityisesti naisille, jotka etsivät "veistämä elin".

Souza lisää, että tässä vaiheessa on tärkeää lisätä luumassaa ajattelu paitsi raskauden aikana (jos on), mutta myös estää osteoporoosia tulevaisuudessa. Tässä mielessä se on todella mielenkiintoista yhdistää voimaharjoittelun kanssa aerobista toimintaa (kuten juoksu, pyöräily jne)

2. Kilpailu

Priscila korostaa, että tavoite naisten laihtuminen ja kunto, loistava osoitus on kilpailussa. Tämä on ollut harjoittajalla monet naiset ja tarjoaa monia terveyshyötyjä. Puhumattakaan että katukisoihin mahdollistavat uusia ystävyyssuhteita, joka on mielenkiintoinen tässä eikä missään vaiheessa elämää.

3. Polkeminen

Naisille, jotka etsivät laihtuminen ja kunto, mukaan Priscilla, pyöräily on myös hyvä vaihtoehto. Se on kuuma toimintaa, joka tarjoaa lukuisia terveyshyötyjä, esimerkiksi tunnetta hyvinvoinnin lisäksi mahdollisuus tutustua uusiin paikkoihin, nähdä kauniita maisemia jne

4. Uinti

Tämä on myös hyvä valinta niille, jotka etsivät laihtuminen ja kunto. Roberta huomauttaa, että kuka mielestä toiminta vesi- ovat lievää ja siksi antaa iäkkäille ihmisille. "Aktiivisuus voidaan ohjata opettaja mukaan vauhti luokan, ja voi olla korkean intensiteetin aktiivisuus tai matalan intensiteetin", hän selittää.

5. Pilates

Naiset hakevat enemmän rentoutumista ja hyvinvointia, Priscilla ehdottaa toimia, kuten Pilates.

Mutta paljon enemmän kuin edistää rentoutumista, tällaista toimintaa parantaa ryhtiä, auttaa veistää kehon, auttaa ehkäisemään vammoja jne

6. Jooga

Toinen tapahtuma suositella naiset hakevat enemmän rentoutumista ja hyvinvointia, mukaan Priscilla, on jooga.

Hyviä syitä joogaa tietenkin runsaasti: se parantaa elämänlaatua (hyvinvointi edistäminen seesteisyys ja sisäinen rauha); Se tarjoaa emotionaalista tasapainoa; parantaa ongelmia unettomuus ja masennus; Se stimuloi verenkiertoa; vähenee kipu; parantaa ryhtiä; energisoi kehon ja mielen jne

7. Voimistelu

Mukaan Roberta, liikuntaa, tarjotaan eri akatemioiden ovat hyvin suosittuja naisten keskuudessa. Joitakin esimerkkejä ovat: lokalisoitu liikuntaa varten pakarat ja jalat, vatsan luokat jne

8. Taistelee

Muay Thai luokat, nyrkkeily, jujutsu ovat myös onnistuneet monien naisten ja mukaan Roberta, ne ovat hyvä osoitus.

9. Tennis

Roberta huomauttaa, että käytännössä urheilulajeja, kuten tennistä, esimerkiksi on myös esitetty. On syytä huomata, taas, se on erittäin tärkeää tunnistaa naisen toimintaa valitset.

10. Circuit

Kun kyseessä on lyhyessä ajassa, sanoo Jomar Souza olemassa erikoistuneita akatemioiden ns piiri - jossa yhdistyvät aerobinen aktiivisuus vastus rasitus tiivistetty 30 minuuttia päivässä.

11. Soveltuvuus äitejä vauvojen kanssa

Roberta huomauttaa, että tämä on edelleen iässä monet naiset tulevat raskaaksi. "Raskaus on herkkä vaihe, lisää herkkyyttä ja edellyttää erityistä huolellisuutta. Liikuntaa voidaan ja niitä tulisi käyttää myös tässä vaiheessa, avulla ammatillinen liikunta. Tämä ajanjakso ei ole tarkoitus, että tulee olemaan korkean intensiteetin liikunta tai ei vaikutusta ", hän sanoo.

Vuonna synnytyksen jälkeinen jakso, toteaa Roberta, voimistelu Moms vauvoille on hyvin viileä mahdollisuuden auttaa suhde lasten itsetuntoa (joka joskus vähenee tänä aikana) ja halua hoitaa vauvaa. "Tällainen toiminta voi myös olla hyvä ratkaisu äidit, joilla ei ole kenen kanssa lähteä lapsi tai ei ole paljon aikaa pysyä (a) poika (a). Tämä suhde voi auttaa lapsia lisäämään liikuntaa ja luottaa enemmän äiti, lisäksi tarjoaa hetki vuorovaikutuksen äidin ja lapsen (a). On jo joitakin erikoistuneita akatemiat tällä alalla ja markkinoiden taipumus kasvaa ", hän sanoo.

30-39 vuotta

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Roberta huomauttaa, että merkit ovat pohjimmiltaan samat kuin annetaan vuotiailla naisilla 20-29 vuotta, "koska tämän päivän nainen on vanhemmille lapsille ja vaihdevuodet myös myöhemmin", hän sanoo.

Tässä mielessä, päätoimiala ehdotukset ovat:

1. Voimistelu

Voimistelu luokat ovat nyt tarjotaan useimmissa kuntosaleja ja ovat hyvin suosittuja naisten keskuudessa.

2. Taistelee

Muay Thai luokat, nyrkkeily, jujutsu tarjotaan myös Monet kuntosalit tänään ovat tyytyväisiä enemmän ja enemmän naisia.

3. Tennis

Tennis on laji sopii myös naisille ja tarjoaa lukuisia terveyshyötyjä, ja on erittäin mukava ja hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat käyttää ulkona.

4. Kehonrakennus

Priscilla huomauttaa, että tässä ikäryhmässä (30-39 vuotta), keho ei ole enää sama voima kuin ennen. Suurimman osan ajasta, notko alkaa tulla esiin ja joustavuutta alkaa vähentyä. "Monet naiset ovat sitten huolissaan estetiikan ja elämänlaatua. Aloitimme ottaa suuririskisimmän fyysisen, hormonaalista ja metabolisen näkökulmasta ", hän sanoo.

Painon mukaan ammattilainen, on hyvä valinta, koska se parantaa esteettinen osa, ja auttaa myös hidastaa aineenvaihdunnan, hormonaaliset ja fyysiset tappiot. "Se auttaa ehkäisemään osteoporoosia, niveltulehdus, diabetes ja verenpainetauti", hän selittää.

Voimaharjoittelu auttaa myös parantaa ryhtiä, lisää Priscilla, koska useimmissa tapauksissa selkäkipu liittyy lihasheikkoutta ja joustamattomuus. "Siksi, työskentelee paino on ilmoitettu näissä tapauksissa, koska lihakset (jotka tukevat luut) tulevat entistä kestävämpiä", hän sanoo.

5. Aerobinen toimintaa (kävely, juoksu)

Jälleen aerobista toimintaa on keskeinen rooli korostaa Souza. "Nyt jopa enemmän valvontaa liikaa rasvaa ja suojaa luumassan", hän sanoo.

6. Liikunta Moms vauvoille

Synnytyksen jälkeen, jos sellainen on, fitness Moms vauvoja on suuri mahdollisuus. Auttaa suhde lasten itsetuntoa ja halu hoitaa vauvaa.

Kuten edellä Roberta tällainen toiminta saattaa olla myös hyvä vihje äidit, joilla ei ole kenen kanssa lähteä lapsi tai ei ole paljon aikaa pysyä (a) poika (a).

40-49 vuotta

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Roberta selittää, että tässä iässä, elimistö alkaa käymään metabolisen hidastumisesta ja liikunta auttaa pitämään järjestely arkielämän moitteettoman toiminnan kehossa, itsetunto ja laatua liikkeitä.

Jotkut ehdottivat toimintaa tässä vaiheessa ovat:

1. Walk

Priscilla huomauttaa, että keski-iässä, on merkitty aerobinen ja lihasten luonto-ohjelmat vähintään kohtalaisia, 30 minuuttia päivässä, 3-5 päivänä viikossa. Ja hyvä esimerkki on kävely.

Roberta huomauttaa, että yleisin liikuntaa tässä iässä on kävellä, halvaksi ja antaa tilaisuuden naiset se voi huolehtia aikaa. "Mutta se ei tarkoita, että tämä työ edellyttää vähemmän hoitoa ja tarjoamalla säestyksellä ammatillinen liikunta", varoittaa.

2. Kehonrakennus

Priscilla huomauttaa, että paino pysyy hyvä valinta naisten tässä ikäryhmässä "se auttaa hidastaa metabolisen, hormonaaliset ja fyysiset tappiot. Ehkäisee osteoporoosia, nivelrikko, diabetes ja verenpainetauti se voidaan toteuttaa pienemmällä intensiteetillä ja kohtalainen kuormia riippuen erityispiirteet kunkin naisen ", hän sanoo.

Souza ehdottaa jatkaa aerobista toimintaa ja lisätä lihaskestävyyttä harjoituksia. "Tässä vaiheessa monet naiset alkaa tehdä hormonikorvaushoito ja välttämään mahdollisia sivuvaikutuksia, kuten kertymistä rasvaa ja kardiovaskulaaristen muutosten, liikunta ovat avainasemassa", hän sanoo.

Yli 50 vuotta

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Roberta selittää, että yli 50 vuotta, keho alkaa tulla enemmän hauras, mutta säännöllinen liikunta lähinnä ehkäisee metabolisen hidastuminen, lihasmassan, auttaa laadun liikkeen ja auttaa siten välttämiseksi.

Yleisesti tavoitteiden säännöllisen liikunnan väestöä tässä ikäryhmässä ovat Roberta korostetaan opettaja:

 • Terveyden ylläpitäminen;
 • Ylläpitää ja / tai palauttaa itsenäisyys perus päivittäiset askareet;
 • Särkyyn;
 • Ehkäisemään ja korjaamaan epämuodostumia;
 • Ylläpitää nivelten liikkuvuutta varten tarvitaan perustoimintoihin;
 • Hyödyntämistä tai ylläpitoon tasapainoa ja motoriikkaa;
 • Parantaa ja ylläpitää ja tropismiin ja lihaskuntoa;
 • Parantaa sydämen ja keuhkojen kapasiteettia;
 • Triglyseridi vähentäminen;
 • Verenpaine laskee;
 • Alentunut taipumus rytmihäiriön vähentämällä herkkyys epinefriini;
 • Lisääntynyt solujen herkkyys insuliinille;
 • Kannustamalla lisääntynyt nopeus hormonaalista ja immuunivastetta;
 • Vähentää kehon rasvan johtuu lisääntyneestä kalorien menoja;
 • Noususuunnassa aineenvaihdunta kiihtyy kasvattamalla lihasmassaa;
 • Se toimii sairauksien ennaltaehkäisyyn parantamalla riskitekijöitä kehittää erilaisia ​​sairauksia.

Tältä osin tässä on joitakin ehdotuksia toiminnan sopivampi tälle ikäryhmälle:

1. Jos vedessä (kuten vesi aerobic, uinti)

Tässä iässä kuten korostettiin Roberta, ei ole tarkoitus, että tulee olemaan iskunkestävä toiminta, kuten luun tiheyden pienentyessä ja tämä saattaa aiheuttaa vammoja. "Niin se on hyvin yleinen löytää naisia ​​jotka harjoittavat toimintaa altaassa, koska vaikutukset vesistöissä pienenee. Vesijumppaa ja uinti ovat halutuimmista toimintaa, mutta nykyisin on myös esitetty juoksua ja pyöräilyä toiminta vesi- ", hän sanoo.

Priscilla huomauttaa, että uinti ja vesivoimistelu ovat nautittavaa ja turvallista. "Ne ovat myös aerobista toimintaa, jotka auttavat kuntoa, hengitys- ja verenkiertoelimistön osa", hän sanoo.

2. Kehonrakennus

Monet naiset tässä ikäryhmässä ovat liittyneet että painon mukaan Priscilla, on toimintaa, joka vahvistaa koko kehon rakenne.

Souza huomauttaa, että on mielenkiintoista pitää aerobisia harjoituksia, mukaan lukien vaikutus kuin rotu, jos ei ole ongelmia nivelissä lantion ja polvet, ja lihasvoima vähentää luunmurtumien vaaraa johtuen todennäköisesti osteopenia ja mahdollinen osteoporoosi .

3. Funktionaalinen harjoittelu

Toinen hyvin suosittua, mukaan Roberta, on Functional Training. Nyt on useita Liikunta ammattilaisten kanssa tällä alueella. "Tällainen koulutus on nimenomaan tässä ikäryhmässä ja auttaa ihmisiä ylläpitämään lihaskuntoa ja lihasten elastisuutta, sekä hyvä nivelten liikkuvuutta ja siksi liikkeet ovat tarpeen päivittäin itsenäisyys elämänlaatua", kertoo .

Roberta lisää, että se ei ole tavallista, ikääntyneet, jotka ovat riippuvaisia ​​perheen ... "Nykyinen väestö on vanhenevat ja hyvän elämänlaadun. Vanhusten tänään ystäviensä kanssa klubilla, mennä ulos syömään perheen kanssa, käydä näyttelyissä, matkustaa ja pelaa hänen lapsenlapsensa. Ja tässä yhteydessä, säännöllinen liikunta auttaa pitämään kaiken tämän määräyksen ", hän sanoo.

4. Ballroom dancing

Entä vedonlyönti vielä Ballroom Dancing?! "Tanssi on etuja, jotka voivat vielä olla suurempi tässä ikäryhmässä, koska tämä tila sopii täydellisesti tarpeisiin ja edellytyksiä että ikä. Meidän täytyy parantaa elämänlaatua, ja mitään parempaa kuin liikunnan työskentelee kehon ja sielun ", sanoi Priscilla.

Professional korostaa, että tanssin, kuten liikunta, auttaa vahvistamaan lihaksia, hengitys, tasapaino. "Se toimii myös yhteiskunnallinen kysymys (kuten se yleensä tehdään ryhmässä), ja näin pitää mielen virkeänä ja auttaa estämään tapausta masennusta, jotka ovat useammin kuin ikä", hän sanoo.

Tärkeimmät hyödyt liikunnan yleensä

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Varmasti ei puutu hyviä syitä treenata jatkuvasti! Roberta kertoo, että säännöllinen liikunta on yksi, joka tarjoaa enemmän etuja. "Periaatteessa me kutsumme säännöllinen liikunta liikuntaa vähintään 3 kertaa viikossa ja vähintään 30 minuuttia päivässä", hän sanoo.

Hyödyt säännöllistä liikuntaa on monia ja esimerkkinä, Roberta mainitsee muutaman:

Controls kehon paino: käytäntö säännöllisen liikunnan avulla uhrata liikaa kaloreita kulutetaan ja olisi varastoida rasvaa kuin energialähteenä pitämään kehon liikkeessä tai pidempäänkin aineenvaihdunta varastoida rasvaa. "Yhdistämällä aerobinen ja anaerobinen käyttää auttaa aineenvaihdunta eri energiavaroja ja siksi on paras laihtuminen ja sävy lihaksia, eli vähentää kehon rasvaa," lisää professori liikuntakasvatusta.

Kehittää kognitiivisia (henkinen) terveys: säännöllinen liikunta auttaa ehkäisyssä ahdistusta, stressiä ja masennusta. "Keho saa enemmän energiaa, mikä tekee siitä kaikkein itsevarma henkilö, ja siksi tyytyväisempi itse", sanoi Roberta.

Parantaa fyysistä hyvinvointia: säännöllinen liikunta parantaa toimintaa koko organismin. "Tämä johtuu siitä, lisää luun tiheyttä; parantaa lihasten sävy; parantaa ryhtiä ja koordinaatiota; lisää keuhkojen tuuletus; alentaa verenpainetta ja sykettä levossa; parantaa toiminnan immuunijärjestelmän ja hormonaalisen järjestelmän; parantaa nivelten liikkuvuutta, tasapainoa ja kestävyyttä harjoittajia ", sanoi opettaja.

Estää terveysongelmia yleisesti: auttaa estämään, ohjaus, ja joskus parantaa riskiä sairastua kroonisia ja akuutteja tauteja, esimerkiksi diabetes, korkea verenpaine, sydän- ja verisuonitaudit, osteoporoosi mm. "On olemassa tutkimuksia, jotka todistavat vastus parantaa jopa syöpää", lisää Robert.

Tärkein hoito käyttäessään

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Riippumatta naisen iän ja toiminnan luonteesta valittu, on erittäin tärkeää, että hän luottaa ammattiapua liikuntaan.

Mitään liikuntaa on ohjattava ammattilainen liikunta, sanoo Priscilla. "Terveydenhuollon ammattilainen on se, joka osaa arvioida ja määrätä harjoitukset mukaan tavoitteet ja tarpeet, tiedät säätää äänenvoimakkuutta, intensiteetti ja kuormitus jokaisen harjoituksen. Kaikki koordinaatit, minimoida onnettomuusriski ", hän sanoo.

Roberta huomauttaa, että liikunta on aina alkoi alhaisemmalla intensiteetti korkea intensiteetti, ja tämä onnistuisi oikein, seuranta liikunta ammattilainen, riippumatta liikunnan valittu menettelytapa on välttämätön.

Se lisää myös Roberta käytäntö säännöllisen liikunnan pitäisi aina yhdistää hyvän nesteytys ja ravitsemus. "Riippuen iästä ja alkuperäisen fyysinen kunto on tarpeen tehdä lääketieteellisen arvioinnin ja seurannan ravintoterapeutin", hän sanoo.

"Epäilemättä on myös tärkeää muistaa, että jokainen liikuntaa vaatii vaatteiden ja jalkineiden asianmukaista toimintaa", toteaa professori Roberta.

Niin tiedät: Etsi liikuntaa, joka sopii sinulle ja nauttia kaikista eduista se voi tarjota!