Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Nenä "tukkoinen", kutina ja nuha ... Nämä ovat tyypillisiä merkkejä nuha - ongelma, joka voi vaikuttaa miehiin ja naisiin kaiken ikäisiä ja rotu.

Tällä hetkellä nuha pidetään yhtenä yleisimmistä kroonisista sairauksista maailmassa. Tästä huolimatta on vielä paljon epäilyksiä asiasta. Esimerkiksi monet ihmiset eivät tiedä, mitä eroa on nuha ja sinuiitti, en tiedä miten tauti paranee tai miten välttää kriisin.

Ajatellut sitä, alla tiedät kaikki tiedot nuha selventää kun niiden mahdollisista kysymyksistä!

Mikä on nuha?

Pinheiro Mario Esposito, tohtori Otolaryngology ja professori lääketieteellisen tiedekunnan, University of Cuiabá (MT), selitetään, että nuha on akuutti tulehdussairaus tai krooninen nenän limakalvon.

Alexandre de Souza Cury, Korva-, nenä-, Master of Molecular Biology ja lääketieteen professori yliopistossa Anhanguera Uniderp, huomauttaa, että tämä nenä- kudosten ja lähellä oleviin rakenteisiin johtuu altistumisesta taudinaiheuttaja, esimerkiksi allerginen nuha on altistuminen allergeenille.

"Nuha pidetään yksi yleisimmistä kroonisista sairauksista maailmassa", lisää Alexandre Cury. Lisäksi mukaan Cury otolaryngologist, nuha on sairaus, joka vaikuttaa kaikenikäisille. "Esimerkiksi allerginen nuha on huippu esiintyvyys lapsuudessa ja nuoruudessa. Nykyään Brasiliassa, välillä 6-7 vuotta, se vaikuttaa noin 25% lapsista ja lähes 30% nuorten välillä 13 ja 14 vuotta ", hän sanoo.

Minkä tyyppisiä nuha?

Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Alexandre Cury huomauttaa, että yleisesti ottaen voidaan jakaa nuha:

 1. Allerginen (nuha tarttuvan alkuperää, joka voi olla virus-, bakteeri- ja sieni);
 2. Ei-tarttuvaa (nuha, joka voi olla ärsyttävää, ammatillisia, farmakologinen, hormonaaliset, raskaus, vanhukset, urheilija, maku ja niin edelleen).

Opettaja Mário Espósito puhutaan ominaisuuksista joidenkin nuhan tunnetaan parhaiten:

Allerginen nuha: Se laukaisee allergeenien, kuten pöly punkit, pöly, sienet (homeet), koira ja kissa.

huumeiden nuha: tapahtuu, koska huumeiden käyttö, varsinkin paikallisdekongestantteja (pisaroista tippua nenä) pitkiä aikoja ja suurimman osan ajasta ilman lääkärin.

Tarttuva nuha: Ne johtuvat yleensä vilustuminen ja flunssa, jotka ovat itsestään rajoittuvia kestävät 7-10 päivää ja joissakin tapauksissa käsitellään oireenmukaista lääkkeiden (decongestants, kipulääkkeet ja tulehdusta).

vasomotoriseen nuha: Se tapahtuu sään tai lämpötilan muutoksia.

Mikä aiheuttaa ongelman?

Aivan kuten on olemassa erilaisia ​​nuha, on useita syitä tulehduksen kudoksissa nenän ja lähellä rakenteita.

Mário Espósito nuha korostaa, että voi johtua sekä bakteerien ja virusten, vaikka useimmiten ilmenee seurauksena allergia tai reaktioita pöly, savu ja muut ympäristön aineita.

Alexandre Cury selittää, että kun kyseessä on allerginen nuha, on allergeeneille (pölypunkit, siitepöly, eläinten karvat) kuin aiheuttavat tekijät. Lääkeaineen nuha, on pitkittynyt käyttö nenän vasokonstriktorin aiheista. "Ammatillisissa nuha, on ärsyttävää läsnä työpaikalla", hän lisää.

Nuhan oireita

Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Otolaryngologist Cury huomauttaa, että tärkeimmät oireet nuhan ovat:

 • nenän tukos
 • aivastelu
 • nenän kutina (kutina)
 • Rinorrea (nenän vuotamista neste)

Dr. Mario ENT Esposito kertoo, että johtuva tulehdus nuha tulos liiallista liman tuotantoa, syntyy kertyminen histamiinin, joka aiheuttaa nenän verenvuoto - Tyypillisin nuhan oireita. "Voit silti esiintyä nenän ahtauma, aivastelu, laski hajuaisti, kutinaa ja ärsytystä nenässä", hän lisää.

Miten se on diagnosoitu

Alexandre Cury huomauttaa, että diagnosoimaan nuha knk perustuu hyvän sairaushistoria potilaan ja asianmukaisesti lääkärintarkastus.

Mário Espósito lisää, että joskus voi olla tarpeen lisätestejä kuten nenän tähystys, röntgenkuvat ja TT kasvojen, allergia testit, seerumin IgE-tasot ja erityisiä RinomanometrIa, nenän eritystä sytologia.

Onko hoito nuha?

Opettaja Mário Espósito kertoo, että nuhan hoitoon tulisi kuulua ympäristöhygienian ja lääkkeiden käyttö (dekongestanttien, limaa irrottavat, antihistamiinit, nenän suolaliuosta, nenäkortikosteroideja). "Ja kun kyseessä on allerginen nuha voi olla tarpeen käyttää rokotteita (immunoterapia)," hän lisää.

Miten estää nuha kriisi?

Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Täytyy aina välttää laukaisevia aineita nuha kriisi, kuten saasteet ja kemikaalit.

"Sinun täytyy tietää, että tärkein rooli nuhan hoitoon on potilaan ja joskus pieniä askelia tuo hyviä tuloksia", sanoi Mário Espósito. Tässä mielessä se ohjaa se on välttämätöntä:

 • Välttäen talon pöly ja punkit;
 • Vältä aineet ja ärsyttävät.

Estää pölyn ja sieniä, Esposito oppaita:

 • Poista mitään, mikä voisi kerätä pölyä kotona;
 • Matot, paksut verhot ovat majoituspaikat varten punkit ja pöly;
 • Sileä lattiat ovat paljon helpompi puhdistaa eivätkä satama pölypunkit;
 • hieno ja pieni mattoja, jotka voidaan pestä, ovat käytännöllisiä ja vähemmän haitallisia;
 • valoverhoja, joka voidaan pestä ovat ihanteellisia;
 • Aina kulkea kostealla kankaalla huonekalut ja lattia, jos mahdollista, joka päivä;
 • Olkoon ympäristö aina auki tuuletusta niitä ja auringon säteet tulla mahdollisimman pitkään.

X nuha sinuiitti

Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Mário Espósito kertoo, että nuha on tulehdus nenän rakenteesta, joka aiheuttaa oireita, kuten nenän tukkoisuus, nuha, aivastelu ja nenän kutina. "Ja sinuiitti on sivuonteloiden tulehdus", hän sanoo.

Lisäksi mukaan lääkäri ENT Esposito, poskiontelotulehdus voi olla akuutti, kun oireet kestävät viikkoja tai krooninen oireiden aikana päivittäin.

"Mutta sen jälkeen Classic merkkejä - nenän tukkoisuus, kasvojen ruuhkia, kuume, päänsärky, kellertävä limaa, yskä ja muutokset haju - jos ei hoideta, tauti, varsinkin akuutti, voi myös aiheuttaa enemmän vakavia komplikaatioita. Jos mätä saavuttavat esimerkiksi silmille, ne voivat turvota, jättäen punainen ja ärtynyt silmäluomet. Muu kuin, että eritys voi vielä päästä aivoihin aiheuttaen aivopaise, enkefaliitti ja aivokalvontulehdus ", hän sanoi.

Vale vahvistaa sekä nuha ja sinuiitti tulisi käsitellä mukaisesti lääkäriin välttää komplikaatioita. Ja että pienet toimenpiteet, joilla estetään, esimerkiksi poistamalla kaikki pöly keruu kotona, aina kulkea kostealla kankaalla huonekalut ja lattia jne tarjoavat hyviä tuloksia!