Lisätietoja esto seksuaalisen halun - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Yhdessä päivässä olet liian väsynyt seksiä. Toisaalta et yksinkertaisesti ole kunnossa. Ja siirtää ylös viikkoa ja et etsiä kumppanin ja väisti kuin hän etsi. Yhtäkkiä huomaat tuntuu enää halua seksiä. Ja nyt? Onko se vain vaihe tai vakava ongelma? Saatat olla estynyt seksuaalinen halu, joka mukaan kyselyn Seksuaalisuus Project, sairaala das Clinicas (Prosex / USP) toteutettiin vuonna 2004 ilmoitettiin noin 8,2%: lla naisista haastateltiin.

Seksuaalinen psykoterapeutti Marcelo Toniette selittää, että "esto seksuaalinen halu liittyy rajoitettu saatavuus tai puuttuminen henkilön fantasizing tai harjoittaa seksuaalista toimintaa tilanteissa." Yleisin oire on juuri motivaatiota sukupuolensa, tilanne liittyvät siihen.

Sukupuoli terapeutti, Sao Paulo Institute of Seksuaalinen (Inpasex), Oswaldo M. Rodrigues kertoo, että "seksuaalinen halu on mekanismi, orgaanisten emästen kanssa, mutta muutoksin ja ohjeet tuotetaan maailmassa ja sosiaalista tai vuorovaikutteiset muun". Tämä tarkoittaa, että vaikka biologinen prosessi, sosiaaliset tekijät voivat häiritä suoraan tässä prosessissa. Ja kun henkilö menee läpi levoton vaihe stressi, masennus, menetys joku kriisi suhde tai sairaus, nämä tekijät voivat laukaista esto seksuaalisen halun.

"Halu on periaatteessa liittyy merkityksessä hyvinvoinnin, joka käsittää tasapaino psykososiaalisen ja fyysiset näkökohdat. Jos tämä tunne on vaarantunut, seksuaalinen halu, joka on todennäköisesti loukataan ", kertoo Toniette. Häiriö voi liittyä myös traumaattinen kokemus, kuten tapauksissa seksuaalista hyväksikäyttöä. Mutta ihmiset, jotka ovat saaneet hyvin tiukka koulutus, jossa sukupuoli oli tukahdutettu teema, voi myös luoda kielteisiä odotuksia sukupuoliseen osallistumisesta vaikeuksia solmia halu hyvin.

Mutta se on tärkeää kiinnittää huomiota omaan tarpeisiin ja odotuksiin. Ei siksi, toiset sanovat, että he tuntevat haluavat kaiken aikaa tai joilla on seksiä enemmän, sinun täytyy epäillä niiden puute halua seksiä. "On tärkeää katsoa, ​​että jokaisella ihmisellä on singulariteetti ja joka ei aina vastaa sitä, mitä odotetaan yleisesti. Mutta jos tämä vaikeus tuottaa epämukavuutta, ahdistusta tai kärsimystä tai jopa vahingoittaminen ihmissuhteita, on aika hakea ammattiapua ", sanoo Toniette. Asiantuntija muistutti myös, että potilas yleensä vain hakea apua, kun se motivoi kumppanin ja pärjää omillaan.

Hoito estoon seksuaalisen halun perustuu psykoterapiaan. "Hoito keskittyy seksuaalisuuden, teoreettinen ja tekninen perusta kognitiivinen käyttäytymisterapia psykologia. Yleensä hoidon pitempi kuin muissa seksuaalisten toimintahäiriöiden, mutta muutaman kuukauden ongelma voidaan ratkaista ", sanoi Rodrigues. Seksuaalinen psykoterapia, jonka tarkoituksena on auttaa potilasta ymmärtämään sen herkkyys; avustaa vaikeuksia suhteen, sekä affektiivinen näkökulma, kuten seksuaali- ja kehittää aistien viittaukset palkitsevaa ja liittyy ilo.

On tärkeää hakea apua ei aiheuta ongelmia, kuten vaikeus suhteuttaa puute läheisyyttä tai hajoamiseen suhde. "Ajan myötä henkilö ei enää kokevat seksuaalisuuden mahdollisuus ilo ja siksi tämä näkökohta hänen elämänsä on merkityksetöntä," toteaa Toniette.