Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Nykyisin useimmat naiset käyttivät joissakin ehkäisymenetelmää estää suunnittelemattoman raskauden. -rengasta, ihonalainen implantti, depotlaastari, ja kierukkaa ovat joitakin menetelmiä käytettävissä, mutta varmasti käyttö pillereitä on edelleen paras tiedossa.

Kuitenkin vain harvat tietävät, että on olemassa erilaisia ​​pillereitä ja että koska ensimmäinen pilleri käynnistettiin vasta tänään, paljon on modernisoitu maailmassa ehkäisyä. Alla César Eduardo Fernandes, tieteellinen johtaja SOGESP (Society of Naistenklinikka São Paulo) selittää kaikkia yksityiskohtia siitä.

Erilaisia ​​pillereitä

Eduardo Cesar Fernandes korostaa, että nyt on niin kutsuttu yhdistetty suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden (tai yhdistetty pillerit), jotka liittyvät estrogeeni progestiinia (progesteroni, jotka ovat peräisin synteettisistä hormoni), pillerit ja suun kautta vain progestiinia.

Mukaan Fernandes, molemmat ovat tehokkaita ovulaation estämiseksi ja siten estää raskauden. "Olennainen ero niiden välillä on se, että estrogeeni on rooli valvoa kuukautiskiertoa, eli Yhdistelmäehkäisytabletteja pillereitä on hyvä ennustettavuus kuukautiset, josta pillerit vain progestiinia eivät tarjoa", hän sanoo.

Jo pelkästään progestiinia suositellaan naisille, joilla on vasta käytön estrogeenin, esimerkiksi naisten tromboemboliaa historiaan sekä sydän- ja verisuonitautien, tupakoitsijat yli 35 vuotta, ja imettävät.

Ymmärtämään paremmin alas erot kahden pillereitä:

Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Yhdistetty pilleri

Käyttötiheys: päivittäin.

Käyttö: Menetelmä, joka yhdistää kaksi hormonit (estrogeenin ja progestogeenin). Päivittäinen suun kautta, samanaikaisesti. On olemassa useita erilaisia ​​tabletteja määrinä, annokset ja hormonien.

etuja: hyvä Syklikontrollin ansiosta estrogeenin. Siten, kaaviossa 21 pillereitä pitkiä taukoja 7 ja 24 puristetaan ja 4 tauko, nainen on odotettavissa verenvuoto pakkauksessa tauko (hormoni-jakson aikana), jossa on alempi paeta aikana kaavio. Nykyaikaisissa pillereitä, tämä verenvuoto on yleensä lyhyempi ja harva.

haittoja: Yhdistetty pillerit ole tarkoitettu naisille, joilla on vasta-estrogeenin, esimerkiksi naisten tromboemboliaa historiaan sekä sydän- ja verisuonitautien, tupakoitsijat yli 35 vuotta, ja imettävät.

Progestogen pilleri

Käyttötiheys: päivittäin.

Käyttö: päivittäin pilleri vain keltarauhashormonia, jotka on otettava joka päivä, aina samaan aikaan. Tämän tyyppisessä pilleri, ei ole taukoa välillä pakkauksissa.

etuja: Tämäntyyppinen pilleri on tarkoitettu naisille, jotka ovat vasta-estrogeenin, esimerkiksi naisten tromboemboliaa historiaan sekä sydän- ja verisuonitautien, tupakoitsijat yli 35 vuotta, ja imettävät.

haittoja: Tämän tyyppinen pilleri ei ole hyvä ohjaus sykli, jossa mahdolliset vuodot aikana kaavion.

Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Käytetyt hormonit pelkästään progestiinia

Progestogeenit käytetään yleisesti pillerit vain tämä komponentti, mukaan Fernandes, ovat desogestreeli 75, desogestreeli ja noretisteronin.

Alla tiedät joitakin ominaisuuksia näiden progestogeenien:

desogestreeli: Se on lievä androgeenisia vaikutuksia (lisääntynyt maskuliinisia piirteitä, kuten hiusten, ihon öljyt ja lisääntynyt libido).

noretindronin: Se on androgeeni vaikutus.

Hormoneja käytetään yhdessä pillereitä

Mukaan Fernandes, progestogeenit käytetään yleisesti yhdistetty pilleri ovat:

levonorgestreelia: Se on kohtalainen androgeeni vaikutus.

desogestreeli: Se on lievä androgeeni vaikutus.

gestodeeni: Se on lievä androgeeni vaikutus. Se on myös diureettivaikutus.

norgestimaatti: Se on lievä androgeeni vaikutus.

drospirenoni: Se on antimineralokortikoidinen vaikutus (estää veden retentio).

nomegestroliasetaattia: Se on hyvin samankaltainen kuin luonnollisen progesteronin vaikutusta.

"Viime aikoina progestiinia nomegestroliasetaattia sisällytettiin luonnon puhelut pillereitä, koska tämä progestiinia muistuttaa tätä tuottaa luonnollisesti elin nainen", sanoi Fernandes.

Se erottuu estrogeeni käytetty yhdistelmä pilleri:

etinyyliestradioli: Semi-synteettinen estrogeeni (estrogeeni on vahva vaikutus, mikä voi aiheuttaa sivuvaikutuksia, kuten painonnousua ja pahoinvointi).

17-B-estradioli: luonnollinen estrogeeni vähemmän estrogeeninen vaikutus verrattuna etinyyliestradiolia.

Fernandes kertoo, että estrogeeni käyttää, koska keksintö pilleri on etinyyliestradiolia. "Se on puolisynteettinen hormoni eli johdettu luonnollinen hormoni estradioli, mutta se ei ole vapaana luonnossa tai naisen ruumis", hän sanoo.

"Viime aikoina estrogeenin 17-B estradioli sisällytettiin luonnon pillereitä kutsutaan, koska se muistuttaa tätä tuottaa luonnollisesti kehossa naisen", hän lisää.

Miten valita hyvä pilleri?

Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Tietäen, että on olemassa erilaisia ​​pillereitä on yleistä, että herää kysymys: mitä on otettava huomioon valittaessa?

Joitakin kohtia voidaan havaita, esimerkiksi: levonorgestreeli, joka oli yksi ensimmäisistä progestogeenin koostumuksessa käytetyn pillereitä, androgeeni toiminta, eli samanlainen mieshormoneja. Siten se voi aiheuttaa lisääntynyttä ihon rasvaisuus, akne ja lisääntynyt hiukset. Se voi kuitenkin olla hyvä vaihtoehto naisille, jotka valittavat lasku libido käytön pillereitä.

Toinen esimerkki on tapaus drospirenonille, joka estää nesteen kertyminen ja voi olla erittäin hyödyllistä niille naisille, jotka valittavat Premenstruaalinen turvotusta.

Mutta se on syytä mainita, nämä ovat vain esimerkkejä, valinnalle ehkäisymenetelmää tulee aina tehdä yhdessä lääkärin.

"Ammatillinen voi arvioida omaksumiseen vaikuttavat ehkäisymenetelmää, antaa potilastietoja tehosta, toimintatavasta, taajuus ja helppokäyttöisyys, sivuvaikutukset ja -reitti. Tämän jälkeen suunta, nainen voi käyttää oikeuttaan valita ehkäisymenetelmän mukaan omaan elämäntapaan. Riippumatta valinta, hänen tulisi tuntea olonsa turvalliseksi ja varma kanssa ja seuraa kirjaimellisesti merkintöjä käytön suositusten jotta odotetun tehon, "toteaa Eduardo Fernandes, tieteellinen johtaja SOGESP.