dieetillä antioksidantti elintarvikkeet suojaa terveys - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Kun puhutaan antioksidantti elintarvikkeet, sitten yhdistää hyöty heillä taistelussa vapaita radikaaleja, hidastaa ikääntymisen prosessia. Mutta tutkimus osoittaa, että toiminnan antioksidantteja yhteistyötä myös ehkäistä vakavia sairauksia, kuten sydän-ongelmia.

Vaikka aina johda kuuluisuuteen roistoja, vapaat radikaalit ovat hyödyllisiä kehon, koska ne ovat tärkeitä liittolaisia ​​immuunijärjestelmää auttavat taistelussa infektioita. Ongelma ilmenee, kun on epätasapainossa tuotannon vapaiden radikaalien ja antioksidantti puolustusmekanismeja, oksidatiivista stressiä.

Oksidatiivisen stressin tapahtuu sisäisten prosessien kehomme ja altistuminen saastumiselle, tupakointi, alkoholin nauttiminen ja riittämätön ravinto.

Ruotsin Karolinska instituutin hiljattain julkaistu American Journal of Medicine tutkimus, joka osoittaa, että torjumaan oksidatiivisen stressin kautta hyvä ruokavalio saattaa vähentää riskiä sydänkohtaus naisilla.

Tämän tutkimuksen mukaan naiset kuluttavat ruokavalio sisältää runsaasti antioksidantteja, lähinnä täysjyvätuotteita, hedelmiä ja vihanneksia, osoitti tilastollisesti merkittävää vähenemistä sydäninfarktin riskiä.

Tutkijat Karoliinisen instituutin analysoi kulutus elintarvikkeiden ja juomien aikana vuodella ruoka taajuus kyselylomake annetaan vuotiaiden naisten joukossa 49-83 vuotta. Tämä ryhmä jaettiin määrä päivittäin nautitun annosta ruokaa tutkittu.

Tulokset osoittivat 20% pienempi riski sairastua sydänkohtaukseen naisten joukossa, jotka kulutetaan seitsemän annosta elintarvikkeiden runsaasti antioksidantteja kuten: täysjyvätuotteita, hedelmiä ja vihanneksia; suhteessa toisen ryhmän oli keskimäärin päivittäisen kulutuksen kaksi ja puoli osia näitä elintarvikkeita.

Tutkijat havaitsivat, että naisilla, joilla ei ole ollut sydän- ja verisuonisairauksia, jotka söivät suurempia määriä antioksidantteja niiden ruokavalion (lähinnä hedelmät ja vihannekset) oli 17% pienempi riski aivohalvaus.

Ja naisilla, joilla oli mikä tahansa tausta verisuonitautien perheessä, joiden ruokavalio sisälsi korkea antioksidantteja oli 46%: sta 57% pienempi riski verenvuotohalvaus.

Mukaan Susanne Rautiainen, kirjailija tutkimuksen, muut terveydelliset tekijät ovat saattaneet ollut tärkeä rooli vähentämisessä aivohalvauksen keskuudessa osallistujaa: "Naiset, joilla on korkea saanti antioksidantit voivat olla tietoisia niiden terveyttä, ja on sellaista tervettä käyttäytymistä, jotka ovat voineet vaikuttaa tuloksiin. "

Mutta löytö, että naiset, joilla on suuria määriä antioksidantteja oli pienempi aivohalvauksen riski säilyi senkin jälkeen tutkijat säätää tuloksia terveyteen liittyvä käyttäytyminen, kuten liikunta, tupakointi ja koulutus.

Nämä tulokset osoittavat siis, että koko ruokavalion antioksidantti kapasiteetti on merkitystä ehkäisyssä sydäninfarkti ja siksi pitäisi olla osa päivittäistä valikosta.

enemmän elintarvikkeita runsaasti antioksidantteja

  • Mausteet ja yrtit: neitsytoliiviöljyä, neilikka, minttu, pippuri, maustepippuri, oregano, timjami, rosmariini, salvia, ja saflori;
  • Punaisia ​​hedelmiä ja marjoja: mustikoita, The Zereshk (eräänlainen punainen marja), luumu, mansikka ja granaattiomena;
  • Pähkinät ja siemenet: saksanpähkinät, Pekaanipähkinät, auringonkukansiemenet, pähkinät, maapähkinät, hasselpähkinät ja mantelit, aina kuori;
  • Hedelmiä, mehuja: oranssi, papaija, kaakao, tomaatti, omena (luonnon tai kuivattu), kuivattuja aprikooseja, kuivatut mango, viinirypäle mehu, luumu mehu, karpalomehua, granaattiomenan mehu, appelsiinimehu, kaakao mehu ;
  • Vihanneksia, täysjyvätuotteita ja palkokasvit: squash, parsakaali, kukkakaali, nauris, vesikrassi, retiisit, lehtivihreästä, pellavansiemen, ruskea riisi, maissijauho, papuja, herneitä, maapähkinöitä ja linssit;
  • Juomat yleisesti: vihreä tee, musta tee (teelehdet käsittelemätön), kahvi ja punaviini;
  • Suklaa: kaakao läsnäolo määritetään, että antioksidanttipitoisuus suklaata. Niin katkera suklaa enemmän kaakao, ovat parempia terveydelle.

Kuka etsimään hätäratkaisu, käytä vitamiineja, ei löydä ennalta ehkäisevää vaikutusta samanlainen saanti eri elintarvikkeiden lähteistä, kuten myös muut lisät on nopea ruoansulatus olevan merkittävä vaikutus, alueella jolla antioksidantteja on joka auttaa terveyden suojeleminen.

Lisäksi synteettiset antioksidantit huonosti voi olla päinvastainen vaikutus, lisätä hapettumista, joka voi olla vaarallista, koska voi olla sisäinen verenvuoto. Ihanteellinen on hankkia tapana terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota.

On myös syytä puhuu ravitsemusterapeutin asiasta, jotta se voi ohjata sinut täydellisen valikosta.