Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Kun se tulee rokote, vanhemmat eivät ole haluttomia ottamaan lapsensa terveyteen postitse. Mutta ei vain lapsia, jotka pitäisi olla carterinha päivää. Aikanaan huolehtia heidän terveyttään, monet aikuiset eivät anna asianmukaista huomiota rokotuskampanjat.

Jokaisessa vaiheessa elämäämme olemme alaisia ​​viruksia ja sairauksia aiheuttavia bakteereja ja infektioita, että laitos ei ole valmis taistelemaan. On siis olemassa useita rokotteita, jotka on tehty tai toistetaan koko elämän. Tutustu muutamiin rokotteita, jotka jokaisen aikuisen tulisi ottaa.

MMR - tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko

Aiheuttanut virus, tuhkarokko Se on tunnettu siitä, punaisia ​​täpliä kehon. Vaikka pieni havaittu aikuisilla, aikuisten tulee immunisoida suojelemaan lapsia, joiden kanssa he elävät, koska muodossa tauti infektio esiintyy hengitysteiden kautta.

sikotauti on myös siirto hengitysteiden kautta ja on tunnettu jättää turvonnut kaula. Aikuisilla, usein vakavampia kuin lapsilla, voi aiheuttaa aivokalvontulehdusta, aivotulehdus, kuurous, tulehdus kivekset tai munasarjat, ja harvoin haimassa.

jo vihurirokko, Se on tunnettu siitä, että kasvu solmujen kaulan ja punertava läiskät iholla. Vaarana on suurempi raskaana oleville naisille, koska virus voi aiheuttaa synnynnäinen vihurirokko-oireyhtymä, mikä heikentää muodostumista vauvan ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana. Oireyhtymä aiheuttaa kuurous, sydämen epämuodostumien, harmaakaihi ja kehityksen viivästyminen.

Kun käytät?

Aikuisen olisi toteutettava tri-virusrokote Jos et ole saanut suositeltua kaksi annosta kuin lapsi, ja jos olet syntynyt jälkeen 1960 terveysministeriö uskoo, että ihmiset, jotka olivat syntyneet ennen tätä päivää ollut näitä sairauksia ja immunisoidaan tai on aiemmin rokotettu.

Naiset, jotka haluavat saada lapsia ei ole rokotettu tai ei ole koskaan ollut vihurirokko tulisi rokottaa kuukautta ennen raskautta.

Double aikuisten tyyppi (dT) - kurkkumätä ja jäykkäkouristus

kurkkumätä Se on aiheuttanut bakteeri, joka vaikuttaa hengitysteiden, aiheuttaen kuume ja päänsäryt. Vaikeissa tapauksissa voi kehittyä tulehdus sydämen. Se supistui kontaktissa eritteiden tartunnan saaneiden.

Yksi yleisimpiä muotoja tartunnan jäykkäkouristus on loukkaantunut jalka ruosteessa kynsien. toksiini aiheuttavat bakteerit sairaus vaikuttaa lihasten ja johtaa kouristukset. Hengityslihakset on yksi sitoutunut ja jos tauti ei hoideta heti, pallea osallistuminen (lihas vastuussa suuresta osasta hengityksen) voi johtaa hengityksen vajaatoiminta, joka joissain tapauksissa on johtanut kuolemaan.

Kun käytät?

Ensimmäinen osa rokotus kurkkumätää ja jäykkäkouristusta Se on valmistettu kolmena annoksena välein kaksi. Yleensä nämä kolme annosta otetaan lapsuudessa. Sitten vahvistaminen olisi tehtävä kymmenen vuoden välein.

hepatiitti B

hepatiitti B Se tarttuu veren ja yleensä mitään oireita. Jotkut potilaat eivät ymmärrä heillä on tämä sairaus ja paranna se luonnollisesti, kun taas toisissa, tauti voi tulla krooninen ja aiheuttaa maksavaurioita, jotka voivat edetä maksakirroosi.

Kun käytät?

Jopa 24 vuotta, se voidaan ottaa terveydenhuollossa. Ihmiset, joilla on Verikosketuksen kuten terveydenhuollon ammattilaisten, Jalkaterapeutti, manikyyri, tatuoijan ja palo, tai on parisuhdeväkivallasta terveys- potilaat ovat osa riskiryhmistä ja voivat myös ilmaiseksi. Muuta kuin, että mitä tahansa aikuinen, joka ei ole vielä saanut kolme annosta varmistettava immunisaatio voi pyrkiä yksityiset klinikat ottamaan hepatiitti B -rokote.

keltakuume

Tauti tarttuu hyttysen ja sen tärkeimmät oireet ovat kuume, päänsärky, vilunväristykset, pahoinvointi, oksentelu, särky, keltaisuus (ihon ja silmien keltaisuutta) ja verenvuoto. Hoitamattomana keltakuume Se voi johtaa kuolemaan.

Kun käytät?

Koska vakava sairaus, kaikki ihmiset elävät riskialueilla olisi toteutettava keltakuumerokotus kymmenen vuoden välein. Joka on määrä matkustaa näillä alueilla olisi myös rokottaa vähintään kymmenen päivää ennen.

riskialueet Brasiliassa ovat maaseudulla pohjoisessa ja maan keskilännen ja kunnissa valtioiden Maranhão Piauí, Bahia, Minas Geraisin, São Paulo, Paraná, Santa Catarina ja Rio Grande do Sul.

HPV

HPV-rokote suojaa ihmisen papilloomavirus, lähetä suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä joka tartuttaa miesten ja naisten seksuaalisesti aktiivinen ikä ja vähentää naisen kehittää kohdunkaulan syöpään.

Virus voi jäädä pitkään elimistössä ilman ilmenneen, vaikka se voi tarttua, ja ryhtyä stressitilanteissa, kun elimistön puolustusmekanismeja on ravistettu tai raskauden aikana.

Kun käytät?

Naisen pitäisi ottaa kolme annosta rokotetta immunisoitavat (toinen kahden kuukauden ensimmäisen ja kolmannen kuuden kuukauden kuluttua toisesta), ja ihanne on sovellettava ennen puhkeamista seksuaalista kanssakäymistä.

Koska on olemassa useita erilaisia ​​HPV, naisia ​​ja miehiä, jotka ovat olleet yhteydessä virus voi saada annos suojaamaan uusia tartuntoja.