5 saker att göra när du inte kan sova

Foto: iStock

Vi har alla haft att möta dessa nätter när vi inte kunde sova. Du kan vara för trött, men kan bara inte somna.

Kanske är du orolig för ett viktigt möte nästa dag, är upprörd eftersom trängseln inte svarar eller är generad eftersom han mindes en pinsam situation där du har tillbringat ett decennium sedan.

Oavsett orsaken till att inte kunna sova, tillbringar långa timmar väntar minuter och larmet ljuder ingen hjälp alls.

Om du någonsin har tagit ett varmt bad, lämnade det mörka rummet, elimineras buller och kan fortfarande inte sova, ta en titt på dessa 5 tips som separerade för att hjälpa dig att somna snabbt.

1. Fokus på avkopplande bilder, inte får

5 saker att göra när du inte kan sova

607502734Foto: iStock

En studie 2010 vid University of Oxford funnit att, till skillnad från vad många tror, ​​räkna får ingen effekt på induktion av sömn. Men allt är inte förlorat, eftersom det finns en bättre lösning.

Läs också: 10 naturliga lugnande som hjälper behandla ångest, sömnlöshet och även depression

Enligt forskarna, tycker om att koppla av bilder, lugn platser som en strand eller ett landskap fullt av berg, är mycket mer effektivt att hjälpa oss att lugna hjärnan och somna. I genomsnitt studiedeltagare som använde denna teknik somnade 20 minuter tidigare än de som räknas får eller gjorde ingenting. Det verkar värt det.

2. Om du behöver säga något, börjar bakåt

5 saker att göra när du inte kan sova

Foto: Getty Images

Om du känner att du behöver bara att involvera nummer för att somna, är tricket att göra det bakåt och tänker på sekvenser snarare än direkta sekvenser. Detta innebär att istället för att få nummer 1 och räkna på obestämd tid för att sova, du kan till exempel, från 1000 till den första räkningen av 3 i tre eller bara talar om udda nummer.

Detta trick fungerar som en distraktion till hjärnan, fånga vår uppmärksamhet utan att vara svår och kan leda till frustration som är alltför lätt för våra sinnen räkna får.

3. Använd andningsteknik 4-7-8

5 saker att göra när du inte kan sova

Foto: Getty Images

Det finns några varianter av denna teknik, men principen är densamma: du måste andas in, håll andan och andas kontrollera hur många sekunder varje åtgärd måste praktiseras. I det här fallet, är tricket att inspirera i fyra sekunder, hålla luften för sju och andas ut för åtta, om och om igen.

En annan teknik är att inspirera i tre sekunder och andas för sex, då kan du välja den som du känner dig mest bekväm. Syftet med dessa normer är att sakta andan och gör ditt sinne fokus på denna process istället för att oroa chefen eller konton.

Läs också: 31 tips för att hantera sömnlöshet

4. Använd aktiv fantasi

5 saker att göra när du inte kan sova

Foto: Getty Images

Aktiv fantasi är en sömnframkallande teknik som liknar aktiva meditation. Det handlar om att lösa i en bekväm ställning, avkopplande hela kroppen, andas långsamt och fokusera situation föremål eller plats som gör att du känner lugn.

Framgången för denna teknik beror på erfarenhet för att vara extremt individ, vilket innebär att det är ingen idé att föreställa sig en slumpmässig strand. För aktiv fantasi för att arbetet bör du fokusera på situationer som verkligen är spännande, avkopplande och positivt för dig såsom dina barns rum eller lukten av hennes mormors hus vid lunch.

5. Practice avbrotts tankar

5 saker att göra när du inte kan sova

Foto: iStock

Du befinner dig i din säng, redo att sova, med nytvättade lakan och en mjuk pyjamas. Men istället för att somna, tänker du på allt som kan gå fel i sitt möte med huvudet i morgon eller nonsens du sa 5 år sedan till en tidigare krok.

I det här fallet kan det vara svårt att fokusera på en avkopplande bild, men det är en annan teknik som du kan använda. När dessa tankar ta över ditt sinne, bör du överväga en hörbar STOPP! Med versaler, som om det vore en gigantisk vägskylt. Detta kommer att hjälpa din hjärna att avleda dessa oroliga tankar. Om de kommer tillbaka, upprepa tekniken.

Har en eller annan sömnlös natt är normalt, även om det är obehagligt. Dock är svårt att få sova ett återkommande problem i ditt liv, se till att konsultera en läkare för att undersöka orsakerna.

Läs också: Hur man väljer rätt kudde