Court broderi: ta bort kluvna toppar utan att ändra längden av trådarna

Foto: iStock

För dem som vill ha långt hår, klippa kablarna - även om "bara lillfingret" - ofta en mardröm! Men ändå är det nödvändigt, eftersom de flesta människor vet: du måste bli av med torra ändar för att säkerställa synes friskt hår och även för att möjliggöra hårväxt.

Men under en tid nu har en "ny teknik" uppmärksammat och vann särskilt de människor som inte gillar att flytta längden på håret. Snittet broderi lovar att avsluta kluvna hårtoppar och minska problem som frizz, lämnar de vackraste garn, utan att behöva välja den traditionella snittet så ofta.

I själva verket är själva idén ganska gammal, som används sedan urminnes tider när folk delat håret i trådarna och med tålamod, var att ta bort endast kluvna toppar längs hela längden på håret med en fin sax. Men tekniken har nyligen vunnit nya ansikte, med hjälp av en specifik enhet, vilket underlättar och processen.

Carlos Ferreira, frisör Hair Make Up Up San Carlos (SP), förklarar att broderskär är en teknik som utvecklats för att ta bort kluvna toppar över hela längden av kabeln. "Den allmänt använda enheten är Split End Hair Trimmer. Tydligen liknar piastra med en (platta) och hur man hanterar är också lika. Men utan inblandning av värmen ", säger han.

Den frisör belyser att skär broderi har flera fördelar, bland dem borttagande av kluvna toppar, frizzy och torka viran. Vill du veta mer om denna innovativa teknik? Kolla in alla uppgifter!

Läs också: 10 Secrets att ha långt hår och vacker

Court broderi: hur det fungerar?

Court broderi: ta bort kluvna toppar utan att ändra längden av trådarna

Foto: iStock

Kolla in hur snittet broderier fungerar i praktiken, enligt hårstylist Ferreira:

  • Broderiet snittet sker i vardagsrummet och kunden ska få medvetna om fördelarna och kunniga om tekniken.
  • Håret tvättas normalt.
  • Det torra håret är borstad, i anpassningen av de raka trådarna, för att underlätta identifieringen av dubbel- och skadade ändar. "Så vi fick ett bättre resultat och broderi skärmaskin kan gå hela tråden lättare", säger frisör.
  • Håret är indelad i strängar för enkel anordning passage.
  • Anordningen, som liknar en platt järn, men har utflytningsmedel kammar mellan bladen, förs vidare varje sträng av håret så ofta som den professionella anser nödvändiga, således ta bort kluvna toppar och brutna trådar eller "rebeller" utan att ändra någonting i längd.

Ferreira förklarar att hållbarheten broderi snittet når tre månader. Men det är anmärkningsvärt att, trots de tekniska fördelar, skära broderier utesluter inte behovet av traditionella skär (även om det kan göras mindre ofta).

Hur man skär broderi hemma

Vissa människor har valt att göra cut broderi hemma, men inte nödvändigtvis med hjälp av själva apparaten för detta. Kolla in hur du kan tillämpa denna teknik i hemmet:

Tar kluvna toppar av hår, Julia Doorman

Hon tillbringar ca 30 minuter för att göra denna typ av snitt, som görs enkelt med sax form, även om det kräver tålamod. Förstå steg för steg titta på videon.

Läs också: kvinnliga frisyrer: 200 + vackra bilder och inspirerande

Court broderi hemma? Genom Amanda Domenico

För att göra denna typ av snitt, måste håret vara rena, torra och smidig, så att du kan se kluvna toppar. Då stegen är enkla. Kolla in videon att lära sig!

Court broderi utan att ta bort hårlängd genom Leticia Sally

Förslaget är att låta håret växa starka utan kluvna toppar och utan att bli tunn. Du behöver bara en handduk, sax och en hel del tålamod! Titta på videon för att se detaljerna.

Den frisör Charles påpekar dock att det inte är önskvärt att tillämpa denna teknik i hemmet utan hjälp av en erfaren professionell. "Att göra hem broderi cut kan du riskerar att bryta håret och göra många misslyckanden längs hela längden", säger han. Denna vård är särskilt sant i fallet med att använda den specifika anordning för att skära broderi.

Fördelar skär broderi

Court broderi: ta bort kluvna toppar utan att ändra längden av trådarna

Foto: iStock

Du vill veta om det är värt att investera i att skära broderi? Kolla in dess fördelar:

  • Den especilista påpekar att tekniken hjälper dig att bekämpa frizz problem hår och resultatet är mer lösa trådar, med mer ljusstyrka och supersaudável utseende;
  • Snittet broderi, berättar Carlos, inte ändrar längden och hårklippning;
  • Den frisör säger också att med den skurna broderi, backa ledningarna lättare och det förhindrar också håravfall;
  • För cachade, broderi snitt lämnar mer specifika grupper;
  • Tekniken kan användas på alla hårtyper och inte har några begränsningar, eftersom bara ger fördelar för hår hälsa.

Observera att för att dra nytta den erbjuder, är den idealiska för att göra snittet broderi i en hall av deras förtroende. Priset varierar vanligtvis mellan R $ 70 till R $ 150.

Läs också: 25 Smarta tips för att göra ditt hår växa snabbare

Nu vet du att det är möjligt att minska frizz och kluvna toppar utan att ändra längden på håret med denna relativt enkel teknik, men det gör stor skillnad!