Keloid - den mest fruktade av ärr - kvinnor Tips

Keloid är verkligen en stor rädsla för som gör någon form av operation. Har du ett fult ärr kan äventyra resultatet av någon operation, särskilt om estetik.

Trots keloid ärr är en särskild typ, många patienter tycker att de har keloider, eftersom det finns en lekman att förstå att någon ärrbildning som inte är perfekt är en keloid.

Detta är inte sant. Keloid ärr är en upphöjd, tjock, vanligen åtföljd av klåda eller smärta. Den har en stark genetisk komponent, som förekommer oftast svart och asiatiska. Oftast börjar det klia och bli hög efter 3 veckor till 3 månader efter operationen. regredierar inte ensam obehandlade, bli hög och tjock permanent.

Ofta förväxlas med keloider, är en typ av ärr som liknar en keloid, men är inte lika intensiv och avtar med tiden ensam, att få lägenhet i de flesta fall efter 6-16 månader efter operationen hypertrofisk ärr.

Andra fula keloid ärr märkta, vidgas ärr, atrofisk (intaglio) eller indragen. Alla av dem har inte hög relief, även estetiskt önskvärt.

Keloid bildas av okontrollerad produktion av kollagen. Denna överdrift i produktionen orsakar ärret snarare än platt, vara präglad och invaderar intakt hud, överträffar de ursprungliga gränserna för skadan.

Behandlingarna för keloider syftar till att minska produktionen av kollagen eller minska ansamlingen av detta. Krämer eller silikonplattor, och ärret området för kompressions- och kortikosteroider krämer är några exempel.

En gång i utbildning när lättnad redan är hög, dessa behandlingar inte hjälper mycket. En steroid injektion är mer effektiv i att försöka stoppa tillväxten eller minimera keloid. Ibland blir upp till involution.

Lasrarna är fortfarande under utveckling och kan vara ett alternativ, men inte visa solida resultat i regression av keloider.

När väl utvecklad, hög och bred, det finns ingen behandling som kommer att göra keloid har minskat kraftigt. Kirurgi blir den bästa behandlingen.

I själva verket, kirurgi bort problemet och börja ett nytt ärr scratch. Fördelen med det är att låta ett försök att kontrollera den nya ärr. Om inget görs för keloid säkert tillbaka. Därför är det nödvändigt att göra några behandling efter kirurgi.

Den betatherapy är en typ av strålbehandling för huden. Det minskar aktiviteten hos fibroblast cell som ansvarar för produktionen av kollagen. Således minskar detta en chans att återvända. Injektion av kortikosteroider på kanten av såret, efter avlägsnande av keloid, är också ett bra alternativ till sättas vid behandlingen.

Den betatherapy ska börja dagen efter operationen, kräver vanligen 10 sessioner. Övervakningen av healing måste ske åtminstone i de första fyra månaderna, i händelse av keloid avkastning trend är ny steroid injektion gjorts.

Detta är den mest effektiva behandlingen för keloider dessa dagar, men det är ingen garanti för framgång. Ändå ibland keloid avkastning. Lyckligtvis har de flesta fall har tillfredsställande resultat.

En annan fråga som ska utvärderas är keloid kan tas bort helt och hållet. På grund av plats och storlek, kan du ta flera operationer för att minimera problem och det är inte alltid möjligt att eliminera den.