3 oljor för att göra dina ögonbryn växa snabbare

Foto: iStock

Kommer du ihåg mode tunna ögonbryn? Tendensen var att ta så många som möjligt och genom att lämna endast en risquinho att rama in ögonen. Ibland överdrift i hårborttagning var sådan att risquinho just hade göras med penna.

Om du har en full panna och lidande vid denna tid, dina problem är över, för vad är hög är nu tjockare ögonbryn och väl definierade.

Denna stil, som har antagits av kändisar som Sofía Vergara och Lilly Collins, till och med kan vara mer naturligt, men det kräver också viss försiktighet - särskilt för kvinnor som har tunnare trådar eller har någon födelse fel eller båda plockning håren .

Om du vill gå med i utvecklingen av tjocka ögonbryn, men är frustrerad genom att inte bära tjock och skrymmande garn, vet att dessa tre oljor som gör underverk i tillväxt genom:

1. Olivolja

3 oljor för att göra dina ögonbryn växa snabbare

Foto: Getty Images

Finns i alla kök, är den extra jungfruolja en bra olja alternativ för att fylla på näringsämnen av hudceller eftersom det innehåller enkelomättade fettsyror och vitamin E.

Läs också: 10 knep för att få perfekta ögonbryn

Dessutom har olivolja antimikrobiella egenskaper, som bidrar till att undvika eventuella bakterie- och svampinfektioner, vilket kan resultera i förlust av trådarna.

Om du vill använda, applicera olja på ögonbrynen, undvika ögonkontakt, och gör en massage i 2 minuter. Låt stå över natten och ta bort på morgonen med varmt vatten.

2. Kokosolja

3 oljor för att göra dina ögonbryn växa snabbare

Foto: iStock

Rik på mättat fett är kokosolja en utmärkt fuktkräm för hårsäckar och ger vitaminer och mineraler som bidrar till en sund tillväxt av trådarna. Extra fördel: Kokosolja hjälper också mörkare hår, vilket ger en mer uttalad panna.

Om du vill använda kokosolja, tillämpa den på ögonbrynen innan sängen och lämna över natten. På morgonen, skölj med varmt vatten. Behåll denna rutin i 60 dagar.

3. Ricinolja

3 oljor för att göra dina ögonbryn växa snabbare

Foto: Getty Images

Ricinolja, utvinns ur ricin frö, var redan känd för att stimulera hårväxt och förhindra fall av trådarna eftersom det har antiinflammatoriska och antioxidanter åtgärder. Och dessa effekter visas också på pannan, hjälper du bär en tjockare, väldefinierad båge.

Läs också: Lär dig att fylla ögonbryn med henna hemma

Om du vill använda, tillämpa den med en bomullspinne över ögonbrynen, låt den stå i 30 minuter och ta bort med vatten och mild tvål. Proceduren bör upprepas en gång i veckan tills du får önskat resultat.

Kom ihåg att alltid ta bort alla spår av någon olja innan solexponering, eftersom de kan orsaka brännskador.

Om du ser en kraftig nedgång av sedeln eller förekomsten av sårskorpor som härrör från flagnande hud, lönar det sig att konsultera en hudläkare för att undersöka om du har någon hudsjukdom.