Bukplastik: 12 frågor om Plastic klar buken

Foto: iStock

Brasilien är bland de länder som utför mest kosmetisk kirurgi i världen. Fettsugning, bröstförstoring eller reduktion näsplastik (näsa kirurgi) och Tuck exempel är ganska populära förfaranden.

Varje operation, har naturligtvis mycket specifika mål och även eventuella risker och kan väl anges eller inte för en person. Därför är det bara viktigt att genomgå en plastikoperation om det sker genom en professionell förtroende som förutom erfarenhet kan vägleda dig ordentligt om alla detaljer i förfarandet så, så att du kan bedöma för- och nackdelar och göra ditt beslut om att göra det eller inte.

Bukplastik i synnerhet en mycket populär förfarande är operation som tar bort överflödig hud från buken. Maieve Corralo, plastikkirurg, medlem i den brasilianska Society of Plastic Surgery (SBCP), den brasilianska Association of kraniomaxillofacial Surgery (ABCCMF) och American Society of Plastic Surgery (ASP), chef för klinisk ELEV (RJ), förklarade att bukplastik det är vanligtvis förknippas med fettsugning, och lämnar ett ärr som är "vid tidpunkten för bikini." "Det är en av de mest populära i vårt kontor, cirka 30% av operationer", säger han.

André Barbosa, plastikkirurg och medicinsk chef för All Clinik förstärker att bukplastik utförs för att korrigera hängande och överflödig hud i buken och i de flesta fall, fastställs också diastas (separation) av rectus abdominis muskler.

För dem bukplastik indikeras?

Bukplastik: 12 frågor om Plastic klar buken

Foto: iStock

I likhet med andra plastikkirurgi, är det mycket viktigt att utvärdera indikationer på bukplastik, inte tillräckligt för att helt enkelt "vill göra".

Läs också: 15 myter och sanningar om näsoperation upplyst

Maieve kommenterar att denna operation är indicerat för patienter med slapp hud i buken, särskilt efter graviditet eller viktnedgång.

Barbosa påpekar huvudriktningar: där det finns slapp och indragning av bukväggen (rectus muskler flytta bort under graviditeten och efter livmoder involution, inte muskeln inte återgå till den tidigare platsen) och när det finns överflödig hud. "Ett typiskt exempel är 'magen i förkläde', som är sådan att slapp hud veck över buken", säger han.

Således kan både män och kvinnor genomgå denna operation. Däremot är bukplastik anges inte när det finns överflödig hud och inte tillräckligt hängande som höjdpunkter Barbosa.

"Rökare bör undvika proceduren medan de röker, patienter som vill bli gravida bör skjuta upp operationen efter graviditeten. Unga patienter med bukfett ansamling utan att glida bör genomgå fettsugning och bukplastik inte "guider Maieve.

Hur är operationen?

Bukplastik: 12 frågor om Plastic klar buken

Foto: iStock

Experten förklarar att för att utföra en bukplastik, är det nödvändigt att utföra preoperativa tester enligt den kliniska bilden och snabb i åtta timmar före operationen. "Förfarandet är av varierande längd, i genomsnitt tre timmar. Du måste använda modellering brace 2 månader postoperativt ", tillägger Maieve.

Läs även: 5 plastikkirurgi mest utförs i världen

"I kirurgi, ressecamos en stor buken klaff (vanligtvis C-sektionslinjen till naveln), sedan göra vi en avskildhet av huden som var upp till xiphoid processen. Korrigera vi diastas (separation) av rectus abdominis musklerna ger poäng i den utsträckning. Sedan tracionamos denna hud för att täcka hela området av huden och fettsegment ressecamos tidigare. Incisamos huden vid tiden för föregående naveln, och ger poäng på kanterna av naveln lämnar denna så diskret navel möjligt utan kirurgi navel aspekt ", förklarar André Barbosa.

Hur är ärret från operationen?

Maieve förklarar att ärret är i skrevet, som upptar hela främre delen av buken, inne i varumärket bikini, och en annan på omkretsen av naveln.

Barbosa påpekar att ärret bli placerad i bikini är inte uppenbar med badrum och underkläder outfit.

Vilka är riskerna med bukplastik?

Bukplastik: 12 frågor om Plastic klar buken

Foto: iStock

Kirurgen André förklarar att som med alla plastikkirurgi, när så är lämpligt samråd görs och uppmanas alla preoperativa undersökningar och kirurgisk risk, det finns en säkerhetsprocedur. "Fortfarande har riskerna i varje procedur varje operation, inklusive embolism är det viktigaste, avskiljandet av huden. Vi gör rutinmässigt i våra patienter, alla profylax av emboli, som användning av pneumatiska massage aktiverar (enheter som gör massage ben hela tiden för operationen, och sedan i lägenheten tills patienten gå upp och gå. Vi använder även specifika läkemedel i postoperativ när patienten är mer sannolikt, till exempel, som har åderbråck ", förklarar han.

Hur är återvinning av bukplastik?

Barbosa påpekar att omkring ca 15 dagar, måste du göra en större hem. "Sedan gradvis patienten släpps. "Det är viktigt att inte mycket sträcka buken, inte tvinga ärr, förutom att använda bandet två till tre månader och inte att köra i den första månaden", säger han.

Läs också: 11 sätt att eliminera eller minska den ackumulerade fett i käke

Maieve tillägger att återhämtningsperioden kräver fortfarande att patienten sova semissentado under en period av 10 till 15 dagar, samt böjda golv. "Guider att sova med magen upp i 2 månader och använda kirurgtejp kommer att visas. Det kan inte öka i vikt i 3 månader. Det rekommenderas att undvika solen medan ärr är rödaktiga ", säger han.

12 klar tvivel om bukplastik

Bukplastik: 12 frågor om Plastic klar buken

Foto: iStock

Som i fallet med andra operationer, det finns många tvivel om bukplastik. Nedan yrkesverksamma klargöra de viktigaste av dem.

1. Det är sant att detta är en av de mest smärtsamma operationer? Varför?

Smärtan är mycket relativt. "Ju längre operationen, mer smärta stimulans. Operationer som fettsugning oftast mer smärtsamt för att ta längre tid. Obehag rapporteras på grund av komplikation av rectus musklerna i buken, liksom andnings begränsning genom förtöjning muskler och bältet ", säger Maieve.

Barbosa påpekar att i själva verket vad som bekymrar är datapunkterna för att korrigera avståndet mellan rectus abdominis muskler, och patienten känner sig mer instängd och sträckte buken. "Denna känsla är mer i den första veckan", säger han.

Läs också: Fettsugning: skillnaderna mellan de huvudsakliga typer av kirurgi

2. För den person som gör bukplastik, måste det vara din idealvikt?

Ju närmare idealvikt, desto bättre resultat. "Det rekommenderas inte att utföra någon plastikkirurgi i patienter med BMI (kroppsmasseindex) som är större än 30, eftersom det är större sannolikhet för komplikationer såsom trombos, infektion och sutur sårruptur", förklarar Maieve.

"Det idealiska skulle vara den perfekta vikt, så att vi kan fixa allt som är kvar i huden och därmed bättre modell konturen av patienten. Men oftast indikerar operation även den person som är något över (inte feta) vikt eftersom operationen fungerar som en stimulans för henne att fortsätta processen viktminskning "plastikkirurg Barbosa.

3. Vilka är de faktiska förväntade resultaten med bukplastik?

Maieve förklarar att den maximala rekommenderade av den brasilianska samhället av plastikkirurgi för att ta bort i en operation är 5% till 7 vikt-%. "Så patienter med mer än detta övervikt inte kan förvänta sig en 'stenad buk'. Kirurgi förbättrar konturen, avlägsnar lokaliserad fett och överflödig hud, bör dock inte ses som en form av viktminskning ", sade hon.

4. Det är sant att den person som gör bukplastik "aldrig gjort fett"?

Lie. "Vem gör bukplastik gödning proportionellt mindre i buken än de som gjorde denna operation, men hypertrofi av fettceller i hela kroppen om patienten upp i vikt", säger plastikkirurg.

5. kvinna som inte hade ännu, men planerar att skaffa barn, kan du ta till denna operation?

"Det rekommenderas att vänta på graviditeten för att utföra en bukplastik. Det är inte förbjudet att tänka efter två år av förfarandet, men patienten kommer att vara mer utsatta för bildandet av hudbristningar och kan förlora resultatet av operationen ", förklarar Maieve.

6. Du kan göra en bukplastik efter förlossningen?

Barbosa påpekar att det inte. "Det ideala är att vänta kroppen tillbaka till det normala. Jag frågar ofta patienten att vänta ett år efter förlossningen ", säger han.

7. Operationen avslutas med buken hudbristningar?

"Generellt, naveln ner, lämnar all hud och din hudbristningar. Vad är ovanför det, och där det inte opererande, stråken kvar, men tunnare eftersom de sträcker sig längs med huden på magen ", säger Barbosa.

Maieve påpekar att bristningar under naveln tas bort med denna operation. "För ovanför naveln ränder rekommenderar sammanslutning av CO2-laser efter operationen", säger han.

8. Hur är bukplastik med fettsugning? (Vilka är skillnaderna från det normala bukplastik)

"Idag är det sällsynt att göra bukplastik utan fettsugning. Fettsugning förbättrar buken kontur, lämnar mer naturlig siluett. Fettsugning utan operation lämnar torget buken utan kurvor ", förklarar Maieve.

9. miniabdominoplasty x bukplastik: vad är skillnaden?

"The miniabdominoplasty är indicerat för patienter som har mild slapphet i nedre delen av magen, ovanför naveln utan att glida. I klassisk bukplastik, vi bort hela huden nedanför naveln; redan i mini, är den viktigaste delen av kirurgi fettsugning och suturering av muskeln, huden avlägsnades genom kejsarsnitt ärr ", förklarar plastikkirurg.

10. Vilka är de viktigaste vård i bukplastik till naveln vara "så naturliga som möjligt"?

Maieve påpekar att det första steget till detta är att välja en plastikkirurg som bryr sig om att dölja naveln. "Då vara mycket försiktig med förband och flytta långsamt så att du inte öppnar någon punkt", säger han.

11. Det är möjligt att associera bukplastik placera en silikon samma operation?

Maieve svarar att allt beror på det kliniska tillståndet hos patienten. "Om det är okej, ja det är möjligt", säger han.

12. Hur att behålla de resultat som uppnåtts med kirurgi?

Att ha en rutin fysisk aktivitet och en balanserad kost är rekommendationen att bibehålla resultatet av någon plastikkirurgi, vilket betonas Maieve.

Kom också ihåg Barbosa, måste du följa alla riktlinjer som antagits av läkare.

Det är värt att betona vikten av bara för att genomgå en plastikoperation med en plastikkirurg i förtroende registreras av den brasilianska Society of Plastic Surgery. Dessutom är det viktigt att ha realistiska förväntningar om proceduren.

Därför bör du ta alla dina frågor om plastikkirurgi med din läkare och även vara uppriktiga under samrådet när den kommer att tillfrågas om din hälsa, önskemål och livsstil.