Hur man rengör smycken och tips för att bevara dem längre

Foto: Unsplash

Det är inte i dag att de smycken lämnade klibbig tillbehörs kategorin och har blivit oumbärliga objekt att komponera våra produktioner.

Var i den rustika, delikat och elegant stil, smycken finns i olika material, perfekt former och storlekar och är tillbehör för att slutföra vår look vid olika tidpunkter.

Oavsett hans spel ha kostat en förmögenhet och det var ett verkligt fynd, säkert du vill att det ska vara så länge som möjligt, är det inte? Speciellt när Biju har en klassisk design och aldrig omodernt.

Tänka på det, vi skilja några tips för dig att ordentligt rengöra dina smycken, ta mörka fläckar och återvinna ljusstyrka, med några mycket enkel procedur att göra. I slutändan, fortfarande en mycket effektiv trick för att förhindra att deras nuvarande form de av oss superdifficult sönder.

Hur man återskapar lyster av smycken

Om ditt sätt är bijus apagadinhas, ogenomskinliga och mörka, är toppen mycket enkel: du bara låta dem dra hela natten i en skål med vatten och tvättmedel! Nästa dag, kommer du att bli förvånad över färgen på vattnet och ljusstyrkan av dess delar.

Läs också: 10 nätbutiker av tillbehör du behöver veta nu

Viktigt: Använd inte den här metoden med pärlor och stenar som korall och turkos, eftersom tvål kan skada dem.

Hur man rengör svärtade silver

Silver bitar är smycken eller silver, undergår oxidation över tid och i slutändan får mörka. För att rengöra dem, kan du använda den gamla trick tandkräm, helt enkelt gnugga produkten i sina delar.

Men inte om du ska gnida eller om bitarna är för liten, det finns en annan metod. Det första steget är att rada en behållare med aluminiumfolie och sedan sätta sina delar från insidan.

Täcka de delar natriumvätekarbonat och tillsätt en nypa salt för den kemiska reaktionen äger rum snabbare. Tillsätt kokande vatten över bitarna och stäng folien som en bunt. Vänta 10 minuter, öppna paketet och skölj delarna under rinnande vatten.

Rengöring med läppstift

Hur man rengör smycken och tips för att bevara dem längre

Foto: iStock

Välj ett läppstift som du inte längre använder och skicka den på en mjuk trasa, gnugga den sedan i smycken. Sedan är det bara att ta bort produkten med en ren trasa.

Läs också: Hur man använder tillbehör: en komplett guide för dig att inspirera och våga

Rengöring med bubblande aspirin

Hur man rengör smycken och tips för att bevara dem längre

Foto: Kaboom Pics

För detta trick, bara sätta dina smycken i ett glas vatten och tillsätt en tablett bubblande aspirin. Låt stå i 10 minuter och skölj.

Rengöring med blekmedel

Hur man rengör smycken och tips för att bevara dem längre

Foto: iStock

Blanda en halv kopp blekmedel te med en halv kopp varmt vatten te. Blöt delar och vänta 10 minuter.

Hur man lagrar örhängen

Hur man rengör smycken och tips för att bevara dem längre

Foto: YouTube / Flávia Ferrari

Du fortsätter att förlora tid eftersom du inte kan hitta den andra örhänge? Då detta trick kommer att hjälpa dig att hålla dina delar organiserad.

Dags att lagra dina örhängen, lägg dem i en skjorta knapp. Så för att få knappen kommer de två delarna redan vara tillsammans, och du kommer inte blir stressad letar efter dina smycken eller smycken.

Hur kan man förhindra deras nuvarande curling

Om din lilla kedjan redan inslagna kommer vägen vara tilltalande för många tror och tänka på ett bra fofoqueira- människa förutom att ha en hel del tålamod och mildhet - att försöka knyta upp knop. Skämt åsido, det bästa är att hålla sin nuvarande curling.

Läs också: Semi juveler: kvalitet tillbehör och utsökt visuell

Helt enkelt du passerar varje inuti ett sugrör soda, stänga utsidan. Så du kan spara dem eller sätta dem i resväskan var rädd att de trassligt.

Nu, om din nuvarande redan inslagna och det finns inget sätt du kan knyta knutar är att tänka på gossipy person eller med hjälp av en tandpetare, är det bästa alternativet att ta pjäsen till en urmakare. Där kan yrkesverksamma gren lösa problemet för dig utan att skada din kedja.