Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

I ordlistan "tacky" definieras som att "som anses vara i dålig smak eller saknar förfining."

Även om det är allmänt används i olika situationer är det ett ord mycket relativ, eftersom i själva verket "tacky" är inte ett universellt koncept och är långt ifrån enhälligt.

Du måste ha hört, till exempel att ha en pingvin ovanpå kylskåpet är klibbig. Och kanske till och med är överens om att det! Men förmodligen den person som bestämde sig för att ha huset objektet som han av någon anledning.

Well: Smaken är smak. Och alla ska ha frihet att dekorera ditt hem med hjälp av de objekt som du tycker är mest intressanta. Det är trots allt ett objekt eller en som kommer att ha "makt" för att göra en helt klibbig hem utan några felaktiga attityder.

Du måste vara undrar "vilken typ av attityd?". Och svaret är, attityder som i korthet är relaterade till överdrift och som visar att den miljö där du bor inte passar din stil / personlighet.

Läs också: 10 väsentliga för en mer bekväm och funktionell rum

Tänka på det, nedan kan du se några saker som kan göra ditt hem klibbig och / eller utan egen stil och att det därför föreslås det att undvikas.

1. Vill du kopiera någons hem

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Vi såg utsmyckning av en känd lägenhet i tidningen lämnar och gillade? Eller, trädde han huset av hans grannar och fann den vackra miljön? Stor. Men det betyder inte att du skulle vilja tillämpa samma inredningen i ditt hem.

"Kopiera som finns vackra i tidningen eller utsmyckning visar, till exempel, men inte kan tillämpas på ditt utrymme - som i de flesta fall kommer att vara helt annorlunda än den du kopierar - är ett stort misstag", säger formgivaren Malu Goraieb interiör.

Graziella Aguiar, arkitekt och konsult Mästare House Underhåll och ombyggnad, påpekar att det största misstaget som folk kan engagera sig tid att dekorera är att följa en stil eller ett koncept som inte passar din verklighet. "Inte allt som fungerar i en bostad, arbete för en annan. Använd grannens inredning eller romanen som referens är stor. Men kopian inte kommer att fungera eftersom åtgärderna är olika, liksom de människor och det faktum att bo där ", säger han.

"Det är viktigt att vara lojal mot dina behov och personliga smak. En sak bara vara klibbig när den inte återspeglar verkligheten i vem som gynnas. När stil set, är det lätt att kombinera färger och tyger inne, vilket den förväntade stabiliseringen av miljön ", tillägger arkitekten.

Läs också: 11 viktiga steg för att ändra utan oförutsedda

2. Dekorera med hjälp av slumpmässiga poster som inte harmoniserar bland dem

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

"Jag säger ofta till kunder i Master House att inredningen är som att välja en outfit. Tror du på den tiden, i komfort och visuell att definiera sin 'Look of the Day'. Inredningen är densamma ", säger Graziella.

"När du använder slumpmässiga bitar utan planering, kan det finnas en visuell förorening eller ens ett flöde med hinder. Personen hamnar ofta spendera ännu mer än om han hade planerat allt ett tillfredsställande resultat ", säger arkitekten.

Vissa människor, till exempel vilja sätta filt på soffan. Graziella förklarar att det bästa sättet att använda det är naturligtvis hitta en ton som är harmonisk med soffa och andra inredning objekt. "Det behöver inte vara exakt samma nyans av soffan, men något måste matcha rummet som helhet. En väl vald accentfärg alltid sluta med en fin effekt ", säger han.

3. överdriva färger

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Vägg färg, en annan soffa, golvet i en ton och möbler i en annan ... Ibland tar det noga med att inte överdriva användningen av färger.

"Du måste följa en tankegång. Tänk noga. Färg är där de flesta människor gör fel, är det ofta inte möjligt att föreställa sig många kombinationer. Det är viktigt att jämföra prover av alla färgmaterial som kommer att användas, tänk på golvet i tonen, i den omgivande fin stil, med försiktighet ", säger Graziella.

Läs också: 21 tips för att dekorera små lägenheter

4. överdriva användningen av mattor

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Mattorna är intressanta objekt i inredningen. Malu förklarar att de tenderar att ge större komfort för miljön, men de bör väljas i enlighet med flödet och att det blir rörelse i rymden.

När du väljer mattan, Malu förklarade att vi måste vidta för att berätta vad som kommer att använda den:

Persiska mattor dekorativa typ: fylla dekoration ger färg och liv. De gör upp och är oftast i centrum för uppmärksamheten. Idealisk för entréer, vardagsrum och sovrum.

Halkfria mattor: skydda den åkande i en hala golv. Generellt är där för att hjälpa och inte för att dekorera, så inte behöver vara i centrum för uppmärksamheten. Idealisk för badrum och korridorer.

Mattor fler peludinhos: De är idealiska för TV-rum och rum där barn och vuxna som gillar att sitta på golvet kan vara lugn. Dessa mattor harmoniserar mycket bra när de har neutrala färger eller en enda färg. Stor när allergi.

Mattfiber och sisal mattor: De är bra för stora cirkulationsområden. De tenderar att lämna mer rustik miljö. Perfekt för stranden.

Läder Mattor: De är joker delar och tenderar att lämna de mest sofistikerade miljöer. Håret och beröring kan variera både kombinationen att mattan blir mångsidig, går från rustik till modern.

"Regeln att harmonisera mattor med inredningen är: balans. Färger eller miljön eller färg mattan. Bara vara noga med att inte överdriva det och lämna tungt lastad informationsmiljö. Less is more ", säger inredningsarkitekt.

5. Överdriva din ram användnings

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Malu betonar att bildram är en mycket personligt föremål. "Det finns de som tycker och har människor anser tacky", säger hon. "Precis som vi måste vara noga med att inte överdriva det i utskrifter, måste vi vara noga med att inte överdriva mängden bilder", tillägger han.

Den inredningsarkitekt förklarar att ibland en bildram, med en vacker bild, färg eller svartvitt, kan värdera mer miljö och mycket bilden än ett dussin ram.

"Det är intressant att se ramen som ett konstverk i ett galleri, där en bit tenderar att vara mer värderas när ensam än när de utsätts för nära andra. Om de inte har något gemensamt, gillar färgen, kommer det att ge en känsla av enhetlighet till sammanhanget ", säger Malu.

6. Inte harmonisera vaser och blommor

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Malu betonar att krukor och blommor tar alltid liv för miljön. "Men som tavelramar, målningar och affischer, det är coolt att de har harmoni i färger", säger han.

Den inredningsarkitekt förklarar att en färgglad blomma sticker ut i en neutral kärl; medan neutrala blommor sticker ut i färgglada krukor. "Det är en fråga om harmoni och visuell balans", säger han.

7. Placera ramar överallt i huset

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Det finns ingen skada i att sätta tabeller i huset. Tvärtom. Men det är alltid intressant att fundera över vilken plats de ska placeras.

Graziella påpekar att i allmänhet dekorationer bör alltid vara ansluten till den personliga smaken av de boende. "Bilder berättar ofta berättelser, passera visst meddelande på personliga smak av den person, deras historia och levnadssätt. Mängden är relativt. Beror på stilen på inredningen och bosatt ", säger han.

"Vad alltid värnar är att ramarna är placerade i enlighet med en riktig ljus och höjd vara ordentligt uppskattad", tillägger arkitekt.

8. Försök att visa att du inte är

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Problemet är inte på plats ett objekt eller annan du lagligt i din heminredning. Brega är även använda ditt hem för att visa sig vara en som i själva verket är du inte att imponera / behaga andra.

Om du inte bryr sig mycket för TV, till exempel, behöver du inte spendera pengar för att köpa den senaste TV bara för att visa den i rummet (eftersom du får besök ofta och tror att de kommer att märka det).

Om du inte har för vana att dricka vin, behöver du inte oroa dig för att köpa en fin vingård lika med vad du såg, till exempel hemma hos en vän ...

Dessa är bara några exempel för att visa att man inte ska köpa eller inte köpa, och inte ändra något i din heminredning att behaga de människor som besöker ditt hem (även om dessa är människor för vilka du har stor tillgivenhet och respekt) .

När allt kommer omkring, som bor i hemmet är dig! Och det finns inget bättre smak än att vara giltig, än att respektera vem du är.

Vad man ska ta hänsyn till när dekorera ditt hem

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Men, trots allt, att ta hänsyn till när dekorera? Inte ens behöver oroa sig för trender och andras åsikter?

Graziella förklarar att det första som skall beaktas är vad du förväntar dig från omgivningen "som dess syfte, dess funktionalitet, vilka aktiviteter du vill köra varje del av det."

"Efter att ha svarat på dessa frågor, är det viktigt att tänka på smaken av dem som de flesta kommer att närvara vid dessa miljöer: de boende. Man måste ta hänsyn till de personliga smak och särskilt ogillar. Det är viktigt att inte ta hem något du inte gillar ", säger arkitekten.

Graziella påpekar att trenderna tjänar till att föreslå, att inte införa! "Om inom personlig smak och miljö funktionalitet, trenden passform, bra. Men det bör inte vara något limiter ", förklarar han. "Det viktiga är alltid välbefinnande hos dem som kommer att delta i rummen i huset", avslutar han.

Varför förlita sig på hjälp av en professionell tid att dekorera

För att undvika små "glider" i utsmyckningen av ett hus, är det bästa sättet alltid räkna med ledning av en (a) professionell.

"Professional bra att se bortom estetik handlar om formen, med innehåll och med utrymme. Leder kunden och hjälper dig att organisera dina val. Sänder genom projektidéer till klienten i en harmonisk och ergonomisk form, vilket ökar inredning ", avslutar Malu Goraieb.

Så om du kan lita på en professionell för att hjälpa till med inredningen, bra. Om du kan inte, okej, kom ihåg att ditt hem ska ha sin ansikte (och andra invånare). Tidskrifter, dekorera shower, hemma hos vänner etc. De tjänar som inspiration, men aldrig definitivt diktera vad du ska använda eller inte i sina miljöer!