5 tips för att undvika slöseri med vatten - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Bristen på dricksvatten redan uppmärksammats av experter som den viktigaste källan till sammandrabbningar mellan länderna inom en snar framtid. Enligt den socio Environmental Institute, Brasilien står för cirka 12% av all yta färskvatten tillgängligt på planeten - du måste ta hand om denna "skatt" att detta belopp inte upphör att gälla snabbt.

Även om koncentrationen av sötvatten på brasiliansk mark är hög, inte är lika dess fördelning över hela det nationella territoriet. Amazonas, som koncentrerar låg befolkningsindex, innehar 78% av den tillgängliga färskvatten, på grund av Amazon River, enligt institutet, medan den sydöstra, mycket mer trångt, har endast 6% av den totala.

För att bevara denna naturresurs, några enskilda åtgärder behöver vidtas. Det är viktigt att komma ihåg att även om det verkar vara en droppe i havet, är insatser för varje människa grundläggande för att förhindra missbruk av denna typ av resurs.

1 - Använd en hink i duschen

Att vänta medan duschen värms tillräckligt för bad, massor av vatten i avloppet utan att faktiskt används. För att undvika detta avfall, placera en hink i duschen, nästa gång, så kommer du att fånga vatten som skulle vara meningslöst - och du kan använda den för något nyttigt.

2 - Capture regnvatten

En cistern eller ens ett fat placeras i tråget kan göra underverk i att fånga regnvatten. Om du inte vill spendera mycket, välja en enklare och billigare systemet - någon ansträngning är giltigt i det avseendet. Rännan kommer att hjälpa dig att ta en större mängd vatten varje storm.

3 - Återanvändning

Vid tillagning pasta, inte kasta bort det vatten som används. Placera durkslag över en annan kastrull för att lagra vatten och efter det svalnar, vattna dina växter med den.

Köket, förresten, är ett bra ställe att utöva återvinning av vatten. Inte bara används i pasta matlagning är användbar och när du tvättar grönsaker - Frukt och grönsaker - du kan placera en skål under dem och sedan återanvända allt vatten skulle kastas bort.

4 - Installera ett system för att återanvända "gråvatten"

Den gråvatten är allt avloppsvatten - det vill säga, som har använts en gång - som inte innehåller avloppsvatten, t ex vatten som används i bad, tvätta kläder eller när du tvättar händerna.

Det finns professionella system för att fånga och återanvända detta vatten, som vissa som skickar duschvatten för att spola toaletten. Men om du inte vill spendera på installationen av ett professionellt system, kan du helt enkelt ägna fånga gråvatten från tvättmaskinen med hjälp av hinkar, skålar och även själva tanken kläder. Därefter kan detta vatten användas för att tvätta trottoarer eller våta delar av huset.

5 - Kasta inte ut dricksvatten

Detta är för de koppar och andra behållare fyllda med vatten, som kan glömmas bort vid huset. För att hitta dem, skulle naturlig inställning spela ut innehåll, men det är värt att tänka bättre: vattna blommorna, till exempel, kan vara en bra lösning att inte slösa H2O.