rengöring tips och organisation av huset för allergiker - Kvinnor Tips

Det är mycket vanligt att de drabbade allergi börjar nysa in i huset. Detta händer ofta eftersom inuti det finns många allergener som orsakar den inhemska allergier. De viktigaste inomhus allergener är dammkvalster, djur hudflagor och djurhår, kläder och formen.

För att hjälpa dig att göra ditt hem en plats mindre besvär för dem som är allergiska, utvalda tips du kan sätta i praktiken just nu, kolla.

marken

Till golvet föredrar släta ytor som keramik eller porslin. Dessa golv är lätta att rengöra och inte släppa damm som vissa träslag när de blir äldre. När du märker att golvet är dammig eller rengör den omedelbart med en fuktig trasa eller en dammsugare och en kvast någonsin eftersom det sprids ännu mer damm.

Carpet och Rug

Mattan är inte ett bra val för personer med allergier. Även om du kan rengöra det, även hålla den saneras är möjligt att vissa dammpartiklar ackumuleras och utlösa allergiska reaktioner. När det gäller mattor, bör de alltid tvättas och torkas i solen för att undvika dammansamling och framväxten av kvalster.

gardiner

Gardiner bör också tvättas ofta för att förhindra ansamling av damm, och uppkomsten av kvalster. Helst slippa gardiner i hem med människor som är känsliga för de viktigaste hushålls allergener.

soffa

Sofforna bör också alltid hållas rena och gå till "sola" på morgonen när det är möjligt, om vävnad. Den bästa typen av soffan foder för dem som har allergi är konstläder, eftersom den inte samlar damm och kan lätt rengöras.

badrum

Du bör hålla ett öga för att förhindra mögel från att bygga upp på väggarna och på taket på badrum. Eftersom badrum är mycket fuktig, kan svampar visas och orsaka mörka grönaktiga fläckar på väggarna och detta är mycket skadligt för hälsan. Sovrum och vardagsrum skiljevägg med badrummet bör också kontrolleras med jämna mellanrum för att se om det finns mögel på väggarna.

sängkläder

Strö bör ändras för evigt och placeras i solen för att förhindra att fukt och därmed uppkomsten av kvalster. Ett viktigt tips är att alltid välja allergivänliga material. Kontrollera produktens förpackning innan du tar med den hem.

luftkonditionering

Vem har smarta hem, måste du alltid vara noga med att hålla desinficeras utrustningen enligt tillverkarens rekommendationer. smutsiga luftkonditionering utlöser allergier kris eftersom dessa enheter ackumulerar många allergener. Användningen av luftkonditionering bör också göras förnuftigt, utan överdrift, eftersom det minskar fuktigheten och detta kan utlösa allergiska symptom.

Skåp och garderob

Skåp och garderober, inomhus utan ventilation bör rengöras varje vecka. I garderoben är idealisk inte att klämma för mycket kläder i ett fack och separata vinter påsar för att lagra någon annanstans. När det gäller köksluckor, bör det vara check vecka om förpackningen är intakt och det finns ingen utseende av mögel.

köksbänk

Köksbänken bör vara försiktig med extrem iver. Hur är en mobil känslig för vattenläckage och andra vätskor, kan det bli för fuktigt och svampen kan föröka sig orsaka skadliga mögel för din hälsa. Så håll utkik.

Husdjur

Som är allergiska mot djur bör inte släppa förbi som katter och vissa hundar eller hålla dem på utsidan av huset. Men vem slutade att välja ett djur som förlorar riktigt måste hålla ett öga, rengöring rum i huset med en dammsugare eller en fuktig trasa samla håret så att de inte sprids i luften och orsakar ingen allergisymptom.

allmänna tips

Det viktigaste är att hålla allt väl ventilerad för att undvika fukt som kan orsaka uppkomsten av mögel. Dessutom sätter tyger och stoppning i morgonsolen hjälper bekämpa kvalster och kan göras inte bara med kuddar, men även med kuddar och madrasser. Man bör också alltid välja produkter som inte är tillverkade av material som kan orsaka allergier, såsom allergi täcken. Ta väl hand kan du skydda ditt hem från allergener agenter och minska chanserna att få allergi ofta kriser.