Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Lasagne är traditionell italiensk maträtt ursprungligen med blad av deg varvas med fyllning av ost och köttfärssås. Från och med den här versionen har andra läckra alternativ skapas anpassa sig till smaken av dem som njuta.

Alternativen är många, vilket gör köttet av variation (mellan kyckling, rött kött, korv eller fisk och skaldjur), valet av en annan typ av ost eller sås till förändringen i kroppen typ som används för montering, går från fulla möjligheter att använda frukt och grönsaker i sin struktur. Det finns också söta versioner av denna maträtt.

Idealiskt val för den som söker en maträtt med större variation av näringsämnen, eller ens en är en kalorifattig diet, med hjälp av aubergine i stället för pasta har blivit ett bra val för att göra det mer praktisk, snabb, lätt och välsmakande maträtt. Aubergine är en grönsak rik på vitamin A, C, B1, B2 och B3, förutom att vara ett livsmedel rika på fiber och låg i kalorier. Kolla in ett urval av läckra recept med denna grönsak.

16 läcker aubergine lasagne recept

Foto: Uppspelning / nypa

Foto: Uppspelning / nypa

1. aubergine lasagne, kalkonbröst och ost: med hjälp av endast tre äggplantor, gör denna läckra version. Tricket att undvika den naturliga bitterhet denna grönsak är lägg dem i en skål, strö salt mellan skikten, som täcker dem med vatten. Efter att låta dem dra i en halvtimme, går bara dem och tvätta dem att avlägsna överskott salt.

2. Aubergine lasagne, kött och ost: som författaren själv säger, är detta ett utmärkt val för dem som vill minska förbrukningen av kolhydrater, men ge inte upp smaken av denna läckra maträtt. Fyllningen följer den traditionella linje med marken kött sås och mozzarellaost.

Läs också: 26 läckra vegan recept för din meny från dag till dag

3. Aubergine lasagne, kött, ost och oliver: här försöker göra skålen mer "fit", användes två varianter av ost gruvor och platta, både i dess light-version. Att lägga ännu mer smak till lasagne är Olive valt att vara närvarande.

4. Lasagne Bolognese aubergine: den traditionella sås Bolognese bakom den dominerande smak i detta recept. Gjord med köttfärs och röd sås, kombinerar perfekt med mozzarella ost och skinka fördelas bland de vegetabiliska skikten. En glädje!

5. Lasagne aubergine funktionell Bolognese: Till skillnad från tidigare recept att göra skålen ännu rikare på näringsämnen, författaren använda organiska äggplantor och hemlagad tomatsås, och föreslå hur ost alternativ mozzarella buffelmjölk, tofu eller keso. Funktionell och rik på smak.


Foto: Spela / Kitchen Lane

Foto: Spela / Kitchen Lane

6. aubergine lasagne, skinka och ost: att göra skålen ännu lättare och inte tynga samvete, ta bort alternativet kött, fylla den endast med tomatsås, skinka och ost. Författaren ger också ett tips för att göra mindre portioner, undvika överdrift.

Läs också: 30 praktiska recept med köttfärs att lägga till din meny

7. lasagne aubergine och kyckling: att lämna detta ännu godare alternativ, förutom strimlad kyckling sattes tomater till såsen och morötter. Detta är rik på betakaroten, fiber och källa till vitamin A, C, K och mineraler.

8. lasagne aubergine och pepperoni: Ett annat förslag av mindre enskilda portioner, detta recept tar hackad tärnade pepperoni som fyllning, och ostmassa, tillsätta smak och krämig skålen.

9. aubergine lasagne snack version: får vänner eller familj hemma och vet inte vad jag ska tjäna? Detta alternativ är idealiskt att avnjutas till de få, antingen ensam eller ens i ett bröd. Visst dina gäster kommer att älska det!

10. lasagne aubergine och vit ost: här, inte används nötkött eller skinka, men tomatsås och vit ost, och, naturligtvis, aubergine. Hemligheten bakom smaken är brun auberginen i olivolja innan montering av lasagne. Detta trick kommer att göra hela skillnaden.

Foto: Uppspelning / nypa

Foto: Uppspelning / nypa

11. aubergine lasagne, tomatsås och basilika: för dem som har svårt att bli kär i aubergine istället för pasta, är detta recept perfekt eftersom den använder den traditionella pasta, men aubergine finns i dess fyllning. Bra alternativ att vänja sig vid smaken grönsak.

Läs också: 41 recept för salta och söta lasagne för dig att förbereda hemma

12. aubergine och zucchini lasagne: med ekologisk tomatsås och en kombination av aubergine och zucchini, har detta alternativ maträtt en mängd unika näringsämnen. Zucchini är rik på vitamin A och B-vitaminer samt en bra källa till vitamin C, kalcium, järn och fosfor.

13. Aubergine lasagne, zucchini och ricotta: liknande recept med den föregående, tar detta fortfarande ricotta i sin beredning. Att lämna de intressanta texturer och smaker, är det fortfarande används pumpa och korianderfrön.

14. lasagne crepioca, FR, morot och aubergine: använder differentierade alternativ crepioca som massan, interspersing aubergine i tunna skivor och morötter. Som fyllning, strimlad kycklingbröst och tomatsås, plus den rivna osten som omslag, vackert avslutar skålen.

15. aubergine lasagne, tar tomatsås och cashewnötter ovanlig recept dess framställning förutom hemlagad tomatsås, en vegan alternativ av vit sås framställd med cashewnötter. Författaren lär också en parmesan alternativ även vegan, återigen med hjälp av muttrar.

16. lasagne aubergine, zucchini och spenat: detta läcker alternativet, både de skivor av aubergine som de i zucchini grillas före montering av plattan, tillsätta smak till den. I hemlagad tomatsås, är det fortfarande används en läcker vit sås smaksatt med muskot och valnöt fyllda med spenat.

Läs också: 30 tips för att göra en hälsosam och god hemlagad pizza

Är förekomsten av kött eller bara fyllda med grönsaker, tillägger denna maträtt smak till måltider intetsägande, som är gemensamma för dem som vill ha en ljusare och friskare alternativ. Missbruk av hemmagjorda eller organiska såser och upptäcka nya fyllningar för din fit lasagne.