7 val av sallad att variera dess meny - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Rik på fiber bör grönsallad ätas dagligen för en sund kropp. Förutom att vara välsmakande, de är stora allierade i kosten och uppdatera på mycket varma dagar. "De är mycket rika på fibrer. Den mörkgröna blad har en högre intag av järn och folsyra, liksom andra mineraler ", förklarar nutritionist, Lorença Dalcanale.

De spelar också rollen av tarmreglerande, förebygga sjukdomar som diabetes och gastrit. En studie av Oxford University fann att personer som inkludera saladinhas på menyn avsevärt minska risken för att få en hjärtattack.

"Det brukar rekommenderas att konsumera 5 portioner per dag av grönsaker och frukter. Enligt undersökningen, genom att äta regelbundet åtta dagliga portioner grönsaker, minskar vi risken för hjärtinfarkt med 22%, jämfört med personer som åt mindre än tre portioner per dag. Risken för en dödlig hjärtattack faller 4% varje del av mer frukt eller grönsaker per dag in i kosten ", säger nutritionist.

Ju mer sallad, desto bättre!

Den nutritionist förklarar att varje växt och grönsaker har sina egna egenskaper och unika fördelar. skiljer sig därför på en daglig basis är det rätta sättet att utnyttja mer effektivt varje fastighet.

"Varje mat har en mer framträdande näringsämne, så ju mer varierad kosten kommer att bli större utbud av tillgängliga näringsämnen för rätt kost. Och ju större mängd av grönsaker, desto bättre kost. Var kreativ och använda dem både i rå versioner den kokta version "antyder Lorença.

7 tips för snabba och läckra sallader

Kocken Maria Apparecida Lorenzo presenterar under några förslag på sallader för dig varierar från dag till dag! Sätta igång!

  1. Sallad blad med sockerbetor och vit ost: Osten är källan till kalcium gruvor och även bekämpa benskörhet. Vad sägs om lägga till en sallad med sallad, ruccola och betor?
  2. Endiver med handflatan: Den palm innefattar järn, kalcium och vitamin C. Fördela rodelinhas i en liten endiv sallad. Smaken är omisskännlig.
  3. Grönsallad, mandlar och endive: Stor meny förslag att ta emot vänner - denna typ av sallad stärker energin.
  4. Isbergssallad med ricotta: med en annan typ av ost, blir en aning mer speciell isbergssallad och kan åtföljas av en läcker apelsinjuice.
  5. Ruccola, sallad och lök: För dem som gillar något mer kryddig, kan lök spela denna roll, trots allt, inte skadar dieten, förebygga förkylningar och influensa.
  6. Ruccola, lockig sallad och tomat: Mycket välsmakande, tomater kan ge 'upp' på din sallad. Investera i mycket tunna skivor och ringla över olivolja extra jungfru.
  7. sallad, ost gruvor och riven morot: Riv morötterna tills de är i små "farpinhas". Kasta i salladen och servera tillsammans med en vattenmelon juice.

Nu är det bara att gå till marknaden eller till mässan och välja de bästa ingredienserna för att förbereda dina sallader och näring din kropp med gröna grönsaker.