Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

På jakt efter bekvämlighet, många människor hamnar välja, ibland för konserver. Vem aldrig kapitulerade till exempel en burk tonfisk? Eller använt en burk tomatsås på pasta?

Men sanningen är att de flesta av dessa livsmedel är inte mycket lämplig för många skäl, till exempel det faktum att internt skydd av burkarna har ett ämne som kallas bisfenol-A - som är relaterad till hälsoproblem, såsom sjukdom hjärt-, cancer, diabetes, bland annat.

Nedan kan du se en lista över konserver bör du undvika att konsumera och idéer om hur man kan ersätta dem på ett sunt sätt.

1. Konserverad frukt

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Fabiana Honda, nutritionist PB Consulting Nutrition, kom ihåg att frukt är utmärkta källor för fibrer, vitaminer och mineraler. "Vi bör dock undvika att konsumtionen av konserverad frukt som persika och fikon, som kommer insvept i en sockerlag", säger han.

Nutritionist förklarar att socker, förutom att öka energivärdet på frukt, höjer blodglukos hos individen - att höja insulinnivåerna i blodet, vilket kan leda till induktion av triglycerider (fett) för att lagras i fettvävnad.

Fabiana fortfarande gör jämförelsen av kalorier:

  • Persika i natura (100 g) = 36 kcal x Konserverad persika (100 g) = 100 kcal
  • I fig slag (100 g) = 41 kcal Fig konserverad X (100 g) = 205 kcal

hälsosam ersättare: Undvik persikor och fikon i sockerlag. "Ge företräde åt färsk frukt. Eller koka dem i lite vatten med kryddor som kryddnejlika, kanel och ingefära. Förvaras i kylskåp i upp till tre dagar, "Fabiana guider.

2. konserverade skalade tomater

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Fabiana förklarar att alla burk förpackningar har ett skydd så att maten inte kommer i direkt kontakt med metallen. "Men är detta skydd också skadligt för hälsan, eftersom den har ett ämne som kallas bisfenol-A. Detta ämne är kopplat till hälsoproblem såsom hjärtsjukdomar, cancer, diabetes, reproduktiva problem, fetma och kognitiva och beteendemässiga problem ", säger han.

Nutritionist adderar konserverad skalade tomater citronsyra fortfarande närvarande i kompositionen, närvaron av syra och ökar passagen av bisfenol A förpackningar för livsmedel.

hälsosam ersättare: Helst de enskilda kock tomater i natura med mer naturliga kryddor (basilika, oregano, persilja, koriander, peppar) och lagra dem i frysen, säger Fabiana. "Om du köper färdig, bör man föredrar skalade tomater eller tomatpuré i glasbehållare. Bisfenol-A-halten är lägre. Men i vissa fall är fortfarande hög mängden natrium närvarande ", förklarar han.

3. Såser och tomatextrakt

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

"Såser och tomatextrakt bör undvikas eftersom, förutom att ha stora mängder salt, smakförstärkare har natriumglutamat - mycket ingrediens förekommer i vissa livsmedel. Studier har kopplat konsumtion av natriumglutamat med huvudvärk, hjärtklappning, bröstsmärtor, domningar eller stickningar, astma, bland andra symptom ", säger Fabiana.

Den nutritionist tillägger att i två matskedar av såsen är klar, i genomsnitt, 280 mg natrium. "Kom ihåg att den rekommenderade maximala är 2000 mg per dag", säger han varnar.

Utöver detta är det faktum att den interna skyddet av burkarna har bisfenol A - ett ämne som är relaterat till hälsoproblem såsom hjärtsjukdomar, cancer, diabetes, bland annat.

hälsosam ersättare: Ledning av nutritionist Fabiana är att personen koka tomaterna i natura med mer naturliga kryddor (basilika, oregano, persilja, koriander, peppar) och lagra dem i frysen. Sedan helt enkelt använda dem i livsmedelsberedningar.

4. färdiga Beans

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

"Bönorna är källor av vegetabiliskt protein och fiber. Förutom de flesta av dem också mineraler som järn, magnesium och zink ", minns Fabiana.

Här i Brasilien, vilket betonas av nutritionist, de färdiga bönor i allmänhet säljs i tetrapack förpackning och inte i burkar. Men ändå, bör dessa två versioner undvikas. "De kan inte konsumeras i stora mängder och ofta eftersom de har stora mängder salt för att hjälpa i smak och bevarande av produkten. I en halv kopp (te) av dessa bönor har 20% av natrium intag för hela dagen ", förklarar han.

Överskott av natrium att, enligt Fabiana, kan leda till förändringar i blodtryck, ökad vätskeretention, svullnad i benen och fötterna, bland andra symptom som är skadliga för hälsan.

"Dessutom finns det smaksak, eftersom vi är vana vid att hemlagad bönor med färska kryddor. Och vissa industri versioner lägga färdiga kryddor och aromer för produkten ", säger nutritionist.

hälsosam ersättare: Fabiana påpekar att efter baljväxter kokta kan lagras i frysen för att få bättre hållbarhet. "Sätt i frysen i glasförpackningar efter tillagning dem i vatten för att bevara smaken av bönorna", föreslår han.

5. Ärtor konserverade

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Enligt Fabian, bör denna typ av produkt undvikas, eftersom det har stora mängder natrium.

hälsosam ersättare: Nutritionist påpekar att ärtorna bör köpas färska eller frysta, eftersom på detta sätt behöver inte saltlake bevarande.

6. Majs konserverad

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Precis som ärtor, bör burk majs undvikas, eftersom det har stora mängder natrium.

hälsosam ersättare: Fabiana förklarar att majs bör köpas färska, eftersom på detta sätt, inte har saltlake för bevarande.

7. Konserverad Kött

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Fabiana påpekar att konserverade kött bör undvikas eftersom de innehåller höga halter av fett, särskilt mättat och hög natriumhalt.

Överskott natrium kan leda till förändringar i blodtryck, ökad vätskeretention, svullnad i benen och fötterna, bland andra symptom som är skadliga för hälsan.

"Dessutom, i denna typ av produkt används konserveringsmedel såsom natriumnitrit, associerade med induktionen av förändringar i cellulär DNA och ge upphov till cancer, så många av dessa bearbetade produkter med konserveringsmedel bör undvikas", adderar dietist.

hälsosam ersättare: Det bästa alternativet är att köpa kött och förbereda den hemma, kom ihåg att inte överdriva mängden salt och kryddor i allmänhet.

8. skaldjur redo

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

I Brasilien, behöver man inte mycket för vana att konsumera konserverade soppor. Den vanligaste och soppor är omedelbar. "Men både konserverade soppor och snabb är rika på natrium", säger Fabiana.

"Föreliggande soppor innehåller höga kvantiteter av natrium (soppor har även några 40% av den rekommenderade dagliga); och konserverad har cirka 25% av det rekommenderade ", tillägger han.

Vidare betonar nutritionist Fabiana, färdiga soppor innehålla obetydliga mängder av fiber. "Rekommendationen är 20 till 30 gram per dag, och en del soppa redo ger maximalt 1,0 gram kostfiber", förklarar han.

hälsosam ersättare: Köpa grönsaker och gör din egen soppa hemma. Kom ihåg att inte överdriva saltet och kryddor eller i allmänhet.

9. burkar Juicer

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Fabiana förklarar att saft i burkar bör konsumeras med måtta genom närvaron av bisfenol-A - näring som är relaterade till hälsoproblem såsom hjärtsjukdomar, cancer, diabetes, bland annat. Dessutom är dessa juicer är höga i socker.

hälsosam ersättare: Alltid ge företräde åt naturliga juicer, tillagade med färsk frukt, och undvika att lägga socker.

10. Kolsyrade dryckesburkar

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Fabian betonar att burkarna drycker bör också undvikas på grund av förekomsten av bisfenol-A.

Dessutom är mycket socker denna typ av produkt och kan erbjuda många skadeverkningar på hälsan om de konsumeras i överskott.

hälsosam ersättare: Det ideala är att undvika att den maximala konsumtion av läskedrycker. naturliga juicer (utan socker) och iste (inget socker) kan vara bra alternativ för att ersätta honom.

11. tenn helmjölk

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Liksom andra konserverade produkter bör krämen ätas med måtta genom närvaron av bisfenol-A. "Det är också en produkt rik på mättat fett", säger nutritionist.

hälsosam ersättare: Ett förslag är att använda mandelmjölk mer biomassa av gröna bananer i stället för gräddfil i dina recept.

Tonfisk och konserverade sardiner, kan du?

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Fisken är ett livsmedel rika på protein, mineraler (zink, kalcium, magnesium), vitaminer (vitamin D och K) och har smält. "Fisk från kallt, djupt vatten innehåller också Omega 3 - en typ av hälsosamt omättat fett, som ansvarar för att minska risken för hjärtsjukdomar, förbättra kognition och minskar inflammation", säger Fabiana.

Nutritionist påpekar att undersökningar visar att konserverade bevarade koncentrationer av Omega 3, emellertid, förlora en del av de D-vitaminnivåer "Huvud förlust skulle netto täckning som sardiner och konserverad användning tonfisk (sojaolja) ... därför är det bäst att kassera dessa vätskor ", säger han.

Ett annat problem med konserverad fisk i närvaro av bisfenol-A, som är relaterad till olika hälsoproblem.

"Trots detta blir de avgörande eftersom befolkningen inte har för vana att förbereda fisk på en daglig basis och i slutändan väljer konserverade alternativ mer praktiskt", säger nutritionist.

Således, om du kan välja en ny, bästa fisk! Men om du inte kan konsumera med tonfisk och / eller burk sardiner moderation, minnas, dock kassera den olja som kommer in sparar. Om du är osäker alltid rådfråga din dietist!

Den skada som burk erbjudande hälsa

Fabiana förklarar att, i allmänhet, en av de stora hälsoriskerna är möjligheten att konserverad förorenas av bakterien Clostridium botulinum, som frigör en toxin som kan nå nervsystemet. "Denna bakterie kan växa i media utan syre (burkar), men detta kan undvikas när industrin handlar om att lämna pH under 4,5 burk", säger han.

I denna mening, två tips är avgörande vid tidpunkten för köpet, som belyser dietist:

  • Undvik att köpa svällande burkar. Det kan vara ett tecken på bakterietillväxt.
  • Undvik också bucklig burkar, eftersom metallburkar kan förorena mat.

Dessutom har den inre skydd av burkarna ett ämne som kallas bisfenol-A, som är relaterad till större hälsoproblem (såsom cancer, hjärtsjukdomar, diabetes, etc).

"Slutligen, en av de stora förluster av krävande konserverad ständigt överdrivna mängden av salt och socker närvarande i dessa konserverade livsmedel - som kan öka risken för kroniska sjukdomar", avslutar nutritionisten Fabiana Honda.

Så du redan vet: konserver, eftersom de verkar friska, de bör undvikas till den högsta! Gör smarta byten och skydda din hälsa!