Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

universell energi arbetar på mänsklig energi. Detta är innebörden av ordet Reiki, som härrör från den japanska ord "rei" (Universal energi) och "ki" (livsenergi - människa).

Shirley Aiko Fonseca, holistisk terapeut Ave Lux Institute, förklarar att Reiki är en energigivande system genom handpåläggning, vilket förmedlar välbefinnande, harmoni och balans. "Reiki är inte bunden till en religion, är det ren gudomlig energi", säger han.

Helhets terapeut Shirley tillägger att de som gäller Reiki bör inledas av en mästare, som satte i hans händer heliga symboler, vilket gör dem "fordon" att flöda energi. "Applikatorn är helt enkelt en rörmokare energi vid tidpunkten för ansökan är 70% av den energi och 30% av det skickas till mottagaren", förklarar han.

Eduardo Martins Cardoso Junior Mästare Reiki, psykoanalytiker och kompletterande terapeut Merkaba Cultural Center och Holistic sammanfattar Reiki som en naturlig läkning terapi
vilket gör att fånga och efterföljande överföring av universell energi med sina bara händer.

Historien om Reiki

En hel del information om ursprunget till historien, liksom den kunskap och vägen för Reiki, förlorade i tid, sedan de gått oralt från mästare till lärjunge, och de var som höjdpunkter Edna T. Rigolon som det är Reiki master (master med traditionell Reiki och tibetanska Reiki).

Läs också: 51 små saker som kan göra dig lyckligare

Men i allmänhet, säger berättelsen som i slutet av artonhundratalet, Mikao Usui, en Christian priest och lärd religions sökte svar om healing metod som Jesus och Buddha.

Således förklarar Shirley Fonseca, började Usui en sökning som varade tio år. Han har rest och teologiska studier och var klostren och heliga platser i buddhismen.

"Under denna resa, fann han manuskript som innehöll heliga symboler som används av Buddha att läka. Men manuskript var ofullständiga. En dag Usui beslutat att göra en fasteperiod Kurama (Holy Mountain). Efter 21 dagar under detta tillstånd, med den ökade medvetenheten, läraren fann belysning och så lyckats rädda healing metod för hand, med början Reiki. I April 1922 skapade School Usui Shiki Reiki Ryoho, som fortfarande finns i dag ", säger helhets terapeuten Shirley.

Reiki praktiken

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Helhets terapeut Shirley Fonseca citerar nedan en steg-för-steg Reiki (från rums förberedelse till den praxis själv):

 1. Söker en lugn och fridfull plats, om möjligt.
 2. För dem som kommer att få Reiki, rekommenderas att inte dricka alkohol, droger eller rött kött, 24 timmar i förväg. Annars kommer absorptionen inte vara densamma.
 3. Som ansöker ska inte heller äta rött kött, droger eller alkohol.
 4. Företrädesvis är det nödvändigt att rengöra / rena miljön med rökelse, smak eller tillämpa Reiki själv.
 5. Musik är mycket viktigt vid fastställandet lugnare mottagaren är, desto bättre mottaglighet.
 6. Applikatorn bör tvätta händerna till underarmen med tvål.
 7. Mottagaren kan vara liggande, sittande eller ens stå.
 8. Vid denna tidpunkt den frågar efter den person som kommer att få Reiki andas djupt tre gånger och lyft tankarna till platser i naturen och att ha fredliga tankar.

  Läs också: 5 attityder att få mer energi

 9. När allt är klart, investeraren tar också ett djupt andetag och fokus.
 10. Med händerna i bön formulär ber om tillstånd att Reiki mästare, så att genom dina händer överförs till den renaste kosmisk energi.
 11. Vid denna tidpunkt Reiki applikatorn föreställer en stråle av vitt ljus som kommer från himlen och in i toppen av huvudet, som täcker hela kroppen ner till fötterna och stiger till händerna.
 12. Placera händerna med handflatorna vända mottagaren och föreställa sig att ljus som kommer ur dem och på väg mot personen.
 13. Detta ljus kommer att tillämpas på alla energiinmatningspunkter. De är: kronchakrat (hjässan), panna chakra (mellan ögonbrynen), halschakrat (hals), hjärtchakra (framför hjärtat), solar plexus (en tum under hjärtat), navel chakra ( naveln), sexuell chakra (en tum nedanför naveln) och basen chakra (perineum). Det finns andra punkter som är den sida där du också kan tillämpas. De är: händer, axlar, öron, knän, fötter.
 14. Du behöver inte röra händerna på person, är Reiki appliceras på ett avstånd av 5 till 10 cm.
 15. Medan läkaren föreställer ljuset, placeras de heliga symboler (som tas emot av master).
 16. Ansökningstiden vid varje punkt beror på graden Reiki. Det kan vara från 1 minut till avancerad examen och upp till 5 minuter för nybörjare.
 17. Vid slutet av alla punkter, sker sin högra hand, ca 10 cm från kroppen, från huvud till fot, ta bort den negativa energin kvar i aura. Åtgärden upprepas tre gånger.
 18. Slutligen ansluter sig till utövare händer i form av bön och tackade lärarna, sedan tvätta händer och underarmar med tvål.

Shirley påpekar att detta är verkstaden metoden. "Reiki kan också tillämpas i fjärran, men denna typ kan endast göras av någon som har i praktiken mer avancerad nivå (grad II och III). I det här fallet är behandlingen appliceras genom ett fotografi eller ett papper med fullständigt namn, födelsedatum och adress skriven med blyerts. Reiki kan även appliceras på väggarna i huset, växter, djur, föremål ", tillägger han.

Principer för Reiki

De fem principer Reiki provocera och stimulera ytterligare eftertanke. Shirley Fonseca belyser vad de är:

 • Just i dag, lämnar krångel;
 • Just idag, eliminera oro;
 • Just i dag, göra ditt arbete ärligt;
 • Just i dag, vara tacksam för de välsignelser vi får från livet;
 • Just i dag, kärlek, respekt och vara snäll mot allt som lever.

Förmåner som Reiki erbjudanden

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Helhets terapeut Shirley Fonseca förklarar att Reiki fungerar på tre nivåer:

 • Den första är den fysiska kroppen (sjukdomar) och kroppen enter (känsla)
 • Den andra, den astrala kroppen (emotionella) känslor och mentala kropp, tankar;
 • Den tredje, den andliga kroppen, återkopplar vår själ med andlig frid.

"Fördelarna går utöver traditionell medicin, eftersom de syftar inte bara healing, men också den fysiska, mentala, emotionella och andliga balans. Reiki kan du rikta in chakran, återupprättandet av din aura fält, ökar vital energi och subtilization kropparna ", säger Shirley.

Edna T. Rigolon förstärker att fördelarna och indikationerna är oändliga. "Ju mer du tränar, desto mer får du, och därmed blir varje dag friskare, balanserad, lugn och därmed är mer sannolikt att tydligt observera möjligheter och alternativ som livet medför", sade han.

Läs också: 8 bombsäkert tips för att öka din energi

Också enligt Edna, känslan av välbefinnande genom att tillämpa Reiki i den andra, är ett husdjur, en växt, när matlagning obeskrivlig.

Möjliga reaktioner och kontraindikationer

Shirley Fonseca ut som möjligt Reiki praxis reaktioner:

 • Smärta i regioner obalans;
 • Huvudvärk (mental resistens);
 • tarm frisättning;
 • Sova överdriven;
 • Motvilja mot vissa livsmedel (särskilt rött kött) och cigaretter liquor;
 • Boost.

Helhets terapeut Shirley tillägger att Reiki kontra är som följer:

 • Frakturer som ännu inte återställts;
 • kroppsdel ​​amputation eller behöver implantera;
 • Den är inte avsedd att göra under operationen. Det är bäst att utföra före eller efter det kirurgiska ingreppet.

Där deltar Reiki i Brasilien?

Nedan kan du se några exempel på ställen som erbjuder Reiki kurser:

 • School Humaniversidade Holistic
 • Merkaba Cultural Center och Holistic
 • Ave Institute Lux
 • Traditionell Reiki Institute of Campinas
 • Reiki São Paulo
 • Institute Taezen

Musik för bruket av Reiki

Edna Rigolon förklarar att det finns särskilda skivor att öva Reiki, med klockorna ringer var 3 till 5 minuter, hjälpa utövaren att byta plats vid rätt tidpunkt.

Shirley Fonseca tillägger att förutom dessa specifika CD-skivor kan användas lugna låtar av piano, gitarr, fiol, klassiskt, instrumentala, naturens ljud och i samband med utövandet av Reiki.

Patrícia Pirozzi, specialist på kroppsvård vid Centrum för Wellness Khora föreslår låtarna nedan:

Eduardo Cardoso citerar även andra förslag:

Vad är Reiki Shamansk?

Shirley Fonseca förklarar att Shamansk Reiki är mycket lik den Usui Reiki i de tekniker och formen. "Skillnaden är varifrån kommer den energi kanaliseras. Den Usui Reiki kommer från Reiki mästare och Shamansk, som också kan kallas Ama Deus, kommer från Tupa gudomlighet och naturen ", sade han.

Eduardo Cardoso förstärker Shamansk Reiki är också en terapi baserad på att kanalisera universella energi genom handpåläggning (liksom traditionell). "Skillnaden är att shamansk ritual är baserad på inhemska och stam erfarenheter, från gamla traditioner. Målet är att återställa den vitala energibalansen hos mottagaren ", tillägger han.

Nu har du en komplett guide till Reiki! Och om du är intresserad av att öva det, titta i din lokala stad och en professionell kunna möta den. Som ni kan se, de fördelar som övnings erbjudanden är många!