5 en naturlig aptithämmare att gå ner i vikt på ett säkert

Foto: iStock

Gå ner i vikt är en fråga som är en del av livet för många människor, oavsett orsak. Problemet är att många kvinnor de ser viktminskning som en tid av stort lidande, och detta har mycket att göra med det faktum att vi ständigt ut att ha en "perfekt kropp".

Det är viktigt att tänka på vikten frågan på ett annat sätt, och kom ihåg att varje kvinna har en annan kropp, sin egen unika struktur som gör det den bästa versionen av sig själv.

Den idealiska även för dem som vill gå ner i vikt är att lita på hjälp av en endokrinolog, som kan göra en fullständig bedömning av metabola och hormonella termer.

Också rådfråga en professionell näring område är också trevligt, eftersom när vi vet bästa livsmedel som är en del av vår rutin, vi förstår att du kan äta dem utan skuld och smart och hälsosamt sätt.

Lyckligtvis finns det vissa livsmedel som har en handling i vår kropp kan minska vårt behov av att mellanmål något från gång till gång, och om man räknar dem i din kost, kan du behöva ett lyckat resultat i tid för att kliva på skalan. Kom ihåg att denna process är långsam, att sund viktminskning inte ske över en natt och du behöver inte känna sig skyldig om det:

Läs också: 11 vanliga vanor bland människor som sällan blir sjuka

1. Grönt te

5 en naturlig aptithämmare att gå ner i vikt på ett säkert

Foto: iStock

Förbrukas för tusentals år, är grönt te också en av de mest hälsosamma naturliga dryck. Dess medicinska egenskaper sedan innebära att förebygga demens förbättring av metabola systemet innehåller antioxidanter och andra ämnen som förbättrar funktionen av hormoner som ger oss en känsla av mättnad.

Vissa studier har visat att grönt te är en viktig allierad för dem som vill gå ner i vikt - ett experiment med en grupp människor fann att de som konsumerade detta ämne hade, efter 12 veckors behandling, låga nivåer av ghrelin, som är den hormon som gör oss hungriga.

Dessutom hade dessa människor bättre kolesterol och låga nivåer av ett ämne som kallas adiponectin, som är relaterad till problem såsom insulinresistens, metaboliskt syndrom och ökade inflammatoriska svar.

Grönt te är också känd för att minska spridningen av fettceller och även för att hjälpa till att bränna kroppsfett. Det ideala är att konsumera tre koppar te om dagen - i vissa människor, kan te orsaka huvudvärk, förstoppning och urinvägsproblem, så det är viktigt att inte överdriva och stoppa konsumtion, om symptom uppstår.

2. Saffran

5 en naturlig aptithämmare att gå ner i vikt på ett säkert

Foto: iStock

Denna ingrediens är kopplad till humör reglering, eftersom den har förmågan att öka nivåerna av serotonin och endorfin. När det gäller undertryckande av aptit, saffran hjälper oss har mindre lust att nypa ett mellanting mellan en måltid och en annan.

Läs också: 10 livsmedel som kan förebygga cancer

Bara så får du en uppfattning om kraften i denna krydda, efter åtta veckors frekvent användning, kan det till och med minska nivåerna av depression och symtom på premenstruellt syndrom. Några nya studier tyder på att användningen av kemiska version av saffran, den crocetin kan ge oss andas under fysisk aktivitet och även hjälpa oss att bränna fler kalorier.

Det ideala är att konsumera 30 milligram per dag av gurkmeja, under åtta veckor. Om du lider av depression och gör behandling för sjukdomen, rådfråga din läkare innan du utför detta experiment.

3. Eterisk olja av grapefrukt

5 en naturlig aptithämmare att gå ner i vikt på ett säkert

Foto: iStock

Grapefrukt har varit föremål för undersökningar i samband med viktminskning tack vare sina antioxidanter, flyktiga oljor och enzymer som minskar viljan att äta och ger oss extra energi. Denna frukt är så stark att ens det faktum att känna dess lukt kan redan göra oss mindre lust att äta, du vet?

Detta beror på att lukten av grapefruktolja stimulerar aktiviteten i binjurarna, vilket accelererar viktminskning. Handlingen att titta frukt gör oss producera hormonet av mättnad och hunger det är mindre aggressiv.

Även bark av grapefrukt har sina fördelar, trots allt den innehåller antioxidanter och antiinflammatoriska som hjälper oss att smälta bättre både socker och fett, hjälper glukosnivåer i blodet för att bli balanserad. På grund av dessa egenskaper är grapefruktolja visade fördelaktigt för diabetiker - alltid trevligt att rådgöra med din läkare innan du tar produkten.

Läs också: 13 tips för ett hälsosamt liv utan neurotiska

4. fiberrika livsmedel

5 en naturlig aptithämmare att gå ner i vikt på ett säkert

Foto: iStock

Fibrerna har förmågan att förbättra tarmfunktion och matsmältningsfunktioner i allmänhet. Dessutom kan de ge oss en hand i tid för att hålla hög immunitet och hjärthälsa i full gång.

Denna fibrösa komponent inte smälta, men han kan absorbera vatten från kroppen och när detta händer, sväller den och ger oss en känsla av mättnad, vilket är bra för dem som vill äta mindre. Kost rik på fiber är förknippade med lång livslängd, inkluderande och ett friskare liv i allmänhet.

En kost med lågt fiber är förknippad med uppkomsten av hjärtsjukdomar, stroke, ateroskleros, typ 2 diabetes, övervikt, fetma, insulinresistens, dyslipidemi, hypertoni och gastrointestinala problem.

För att säkerställa att din kost innehåller fiber, se till att konsumera livsmedel som Chia frön, linfrön, färska grönsaker, bönor och naturligtvis frukt.

5. Spicy matar

5 en naturlig aptithämmare att gå ner i vikt på ett säkert

Foto: iStock

naturligt kryddstark mat är anti-inflammatoriska och hjälper kroppen att bränna fett och undertrycka känslan av hunger. Poster såsom peppar, curry, gurkmeja, ingefära, maskros och kanel är bra också för att balansera blodsockernivån i blodet och att du känner mindre behov av att äta söta saker.

Läs också: detox juice: de 20 bästa recepten för hälsosam kost

kryddiga ingredienser hamna påskynda den metaboliska aktiviteten i kroppen, förbättra även rötningsprocessen. För att förbättra, är objekt som har nästan inga kalorier och är lätta att använda i olika recept.

När du satsar på kryddor och örter för att förbereda sin mat, bara minska användningen av salt, vilket är ett ämne som behåller vätska och kan öka din vikt. I syfte att framställa kött, grönsaker, soppor, t ex satsa mera kryddor och mindre salt. Din hälsa och din kost kommer säkert att vinna.

Kom ihåg att när målet är att gå ner i vikt, är det perfekt att ha hjälp av en endokrinolog och en nutritionist. Dessa är de proffs som kan utvärdera ditt fall specifikt, och ange vilka är de bästa steg för dig. Hur som helst är alltid möjligt att upprätthålla en hälsosam kost - med omsorg och kunskap kan du göra stora förbättringar för din hälsa.