Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

De flesta människor har hört talas om Bach blomma, men inte alla vet hur och när de kan användas, som erbjuder fördelar och som är olika essenser.

Enligt Maria Cristina Cury, blommig terapeut, Bach Blommor är ett alternativ, holistisk terapi, som utvecklats av Edward Bach, för att behandla olika problem. "Det handlar om 38 typer av blommor som består av essenser. Är naturliga flytande läkemedel, främst för att läka känslomässiga problem ", säger han.

Edward Bach (1886-1936) respekterades som läkare i hela Europa. Men att leva ett viktigt personligt problem, övergav han sin verksamhet och gick in i området på jakt efter en unik terapeutisk sätt. Det var mellan 1930 och 1934 fann att 38 blomma rättsmedel och skrev grunden till hans nya medicin.

Bach förlorade sin hustru tidigt och snart utvecklades sedan en sjukdom som fick diagnosen cancer. De gavs till honom bara tre månader kvar att leva. Men han var inte nöjd med diagnos och letade i naturen ett alternativ. "Han trodde att sjukdomar hända på grund av en obalans mellan kropp, själ och ande, på grund av närvaron av negativ energi. Således började arbeta med utvecklingen av en metod som bort positiv energi av naturen, med hjälp av blommor ", säger Maria Cristina.

Vem kan ta Bach blomma?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

"Vi kan och bör ta blomman någon gång i våra liv. Vi tillbringade laddar kläder, kläder som inte tillhör oss, och vi samlat all denna negativa energi under en lång tid och därmed sjukdomarna är anmärkningsvärt. Nature klokt gav oss en underbar gåva utför med den perfekta energipotential ", säger Maria Cristina.

Läs också: 10 juicer med läkemedel befogenheter

Enligt terapeuten, det finns ingen kontraindikation för användning av blommor. "För de formler som kan leva även med andra typer av mediciner, inte att föra något obehag för människor", säger han.

Maria Cristina förklarar att blom handling kompletterar traditionella behandlingar. "De kan tas med någon typ av läkemedel, men inte ersätta ordinerats av läkare, och inte heller de nödvändiga konventionella behandlingar", tillägger han.

Använda Bach blomma rättsmedel

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

"Floral helst bör anges med en blommig terapeut som kommer att hjälpa personen att ta reda på vad detta nuet är mest behövs, efter en grundlig intervju. Och på så sätt formulera blommor för att hantera en pålitlig apotek ... Eller terapeuten själv kan förbereda blommig ", säger Maria Cristina.

I Dr. Bach terapi kan de användas upp till sju essenser tillsammans. "Inriktningen i allmänhet är att ta sina fyra droppar formel fyra gånger dagligen", säger han.

"Dropparna kan administreras ren, direkt på tungan, eller om man vill kan du skicka läpparna, bakom öronen, tempel eller handleder. För barn och djur rekommenderade konserverande glycerin ", tillägger terapeuten.

En vanlig fråga är: Finns det en viss tid för behandling med blommor?

"Inte alls, kan blomman tas under flera månader, beroende på behandlingssvaret. Det finns ingen tid för terapi, eftersom varje person har en annan reaktion på blommig ", säger Maria Cristina.

"Floral bör pågå i genomsnitt 28 dagar och så att vi kan ha redovisning om huruvida det bör hållas samma blommor eller om vi går in på nya områden som ska behandlas", tillägger han.

De känslomässiga grupper och lämpliga blom-

Enligt Dr Bachs terapi, finns det sju emotionella grupper, där han förlitat sig att rangordna 38 essenser (varje relaterade till ett specifikt känslotillstånd).

I tabellen nedan kan du se vad dessa grupper och som i allmänhet är de som anges blommor.

Bild: Tips

Bild: Tips

De 38 Bach blomma rättsmedel

Maria Cristina förklarar att för Bach, det viktiga var att behandla personligheten av personen och inte sjukdomen. "Sjukdomen är från denna synpunkt resultatet av konflikten själ och personlighet (som vi är i vår dag till dag). Han sade: 'lidande är budbärare av en lektion, själen skickar sjukdom att korrigera oss och sätta oss på väg igen. Ondskan är inget annat än bra på sin plats " ", säger han.

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Nedan du vet 38 blommor och vilka fall de är tillsatta, enligt terapeuten Maria Cristina:

 1. Agrimony (småborre): för människor som lider inuti, men inte försöka demonstrera. Människor nödställda, ängslig, nödställda, och att ändå alltid med ett leende på läpparna.
 2. Asp (asp): för människor som känner vaga rädsla, till exempel, spöken, andar och dåliga omen. Av rädsla för det okända och paranormala fenomen.
 3. Bok (Fagus sylvatica): för människor som är alltför kritiska, arrogant, intolerant ... Vad ofta döma andra. De irriterade enkelt med vanor, beteenden och sätt orelaterade.
 4. Centaury (flockarun): för dem som inte kan säga "nej", de är oförmögna att sätta gränser. Goda människor som vill behaga och ofta hamna utnyttjas. De försummar sina behov till förmån för andras behov.
 5. Cerato (willmottianna blåblomssläktet): för människor som inte litar på sina egna åsikter, alltid begära ett yttrande från den andra. När saknar förtroende för att avgöra.
 6. Cherry Plum (Prunus cerasifera): för människor som känner att de är nära ett nervöst sammanbrott. De är rädda för att förlora kontrollen och skada sig själva eller nära och kära.
 7. Kastanj Bud (Aesculus hippocastanum): för dem som alltid upprepa samma misstag. De har svårt att lära.
 8. Cikoria (Cichorium Cichorium): för människor som vill kontrollera andra. Possessiva, självisk och manipulativ. Enkelt magoáveis ​​ständigt ladda uppmärksamhet, har intresserade kärlek och brist på kärlek.
 9. Clematis (clematis vitalba): lämplig för distraherad, ouppmärksam. Även för medvetslöshet. Sömnig, likgiltig.
 10. Crab Apple (Malus pumila): för människor mycket noga med hygienen, perfektion. Skämmas, att de inte accepterar de avsky och rädsla för att få smutsig eller förorenad.
 11. Alm (Ulmus procera): starka, osjälviska, säkra och trygga människor, men vid en viss punkt, de känner sig osäkra, hjälplös. För dem som belastas av ansvar, de känner sig tillfälligt hjälplös och utmattad.
 12. Gentiana (ängsgentiana): för personer som lider av depression genom en identifierbar orsak. Till avskräckt, pessimistisk och skeptiska.
 13. Ärttörne (Ulex europaeus): för dem som har förlorat tron ​​och hoppet och tror att det inte är värt att fortsätta kämpa.
 14. Ljung (Calluna): för behövande människor som vill fånga uppmärksamheten hos andra. De är själviska och självcentrerad. De pratar hela tiden om sig själva och är fullt delaktiga med sina problem.
 15. Holly (järnek): till avund, vrede, längtan efter hämnd, svartsjuka, misstänksamhet och hat.
 16. Kaprifol (kaprifol): för människor som lever minnas det förflutna med sorg och längtan. För dem som är fångade i de misstag de gjorde, de möjligheter förlorade och det liv som har gått. Ointresserade av detta.
 17. Avenbok (avenbok): för dem som känner fysisk och psykisk trötthet, trötthet, överbelastning, morgon lättja. Hjälp i tider av användningsområden liv (äktenskap, sorg, stad förändring etc.). Ointresserade av vardagliga sysslor.
 18. Impatiens (Jättebalsamin): för otåliga människor, arg, intolerant, ansträngd. För sömnlöshet, högt blodtryck, fysisk spänningar och stress. Till dem som talar, äter, gå och röra sig snabbt.
 19. Lärk (Larix decidua): för människor med känslor av underlägsenhet, brist på förtroende. De är alltid i väntan på misslyckande. Självcensur.
 20. Mimulus (gyckelblomma): för dem som känner rädsla vars ursprung är känt: rädsla för resor, för att dö, för att bli rånade av skada, att köra etc. Shy.
 21. Senap (Sinapis arvensis): för personer som lider av djup depression och melankoli utan en bestämd orsak. Sorg, hopplöshet.
 22. Ek (Quercus robur): för den person som är en stor kämpe, som tar massor av aktiviteter och ansvar. Hon hamnar känsla utmattad, men inte ens tänka på att ge upp.
 23. Oliv (Olea europaea): för människor som känner sig utmattad fysiskt och psykiskt. Totalt Konsumtion, trötthet. Kärnan hjälper personen att stärka och återställa den viktiga balansen.
 24. (Pinus sylvestris): för dem som näring skuldkänslor. Själv fördömande och anklagelser, även när felet andras. De kan inte förlåta.
 25. Red Chestnut (Aesculus carnea): för människor oroliga, oroliga och rädda vad dåligt kan hända med dina nära och kära. Overprotection, överdriven oro. Bond överdriven och patologisk interiör med någon annan.
 26. Rock Rose (solvända): för människor som känner panik, skräck. Förlust av kontroll på grund av extrem rädsla.
 27. Rock Water: för dem som är mycket krävande med sig själva, de vill vara ett exempel. Moral styvhet och förnekande av deras behov. Autorrepressão och automartírio.
 28. Scleranthus (grönknavel): för människor som pendlar mellan två alternativ. Osäkra, instabila, plötsligt ändra sina åsikter och sinnestillstånd.
 29. Star of Bethlehem (morgonstjärna): för människor som levde (eller bor) någon traumatisk situation av fysisk, mental eller känslomässig natur. För dem som behöver tröst efter en olycka. För chock och trauma.
 30. Söt Chestnut (Castanea sativa): för extrema fall av ångest och förtvivlan, där personen känner som är i uthållighetsgräns. För depression, sorg.
 31. Vervain (Verbena officinalis): för personer som ägnar sig åt extrem form till en orsak eller idé. Fanatiker inte tolererar orättvisa. Spänd, mycket oroliga och stressade.
 32. Vinstockar (Vitis vinifera): till auktoritära människor, ambitiös, oflexibla, okänslig. drivet söker makt. De är ibland grymma. För dem som försöker påtvinga sin vilja på andra.
 33. Valnöt (Juglans regia): för personer som genomgår stora förändringar: tonåren, klimakterium eller förtida uppsägning av en kärleksfull relation etc. Början av livet, att bryta gamla vanor eller band.
 34. Water Violet (vattenblink): reserverad för människor, ensamma, stolt, med känslor av överlägsenhet. Ner på den andre. De har stor emotionell kyla och självkänsla.
 35. White Chestnut (Aesculushippocastanum): för dem som lider av återkommande tankar. För konstant okontrollerbar inre dialog som hindrar koncentration och bär. oönskade och tvångstankar.
 36. Flyghavre (skugglosta): för dem som inte har upptäckt kallelse, de är missnöjda med livet. Irriterad och uttråkad med dag till dag, professionellt frustrerad, oförmögen att planera för livet.
 37. Wild Rose (Rosa canina): till apatiska, utan ambition. emotionell okänslighet. Devitalized konstant trötthet. De ger upp utan strid.
 38. Willow (Salix vitellina): till mycket negativa människor som känner sig kränkta. De lägger skulden på andra av sina egna motgångar. De är bitter, bitter, avundsjuk och hätsk. De känner offer för ödet.

formel Emergency: vad är det?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Som någonsin hört talas om Bach blomma kanske redan har hört talas också om "akut" formel. Det är en blandning av essenser som skapats av Dr Bach för att hantera nödsituationer och / eller krissituationer, det vill säga när det inte finns någon tid att göra en individuell val av blommor.

Formeln kan användas för att hjälpa till, till exempel, för att övervinna ett oväntat på grund av nervositet undersökning etc. Den mest kända varumärke formel kallas Rescue Remedy.

Maria Cristina förklarar att Rescue Remedy består av fem essenser: Impatiens, Star of Bethlehem, Cherry Plum, Rock Rose och Clematis. "Det finns också en Rescue Remedy Cream med tillsats krabba Apple, som kan användas externt som en salva för brännskador, insektsbett", säger han.

"De grundläggande riktningar av denna formel är akuta och akuta fall; fall av lidande innan tentor, intervjuer, tandläkare, kirurgi etc. Den kan också användas i den akuta efter händelsen, till exempel, en postoperativ etc. ", förklarar terapeut.

Var hittar Bach blomma rättsmedel

Enligt Maria Cristina har de flesta apotek koncentrerat blommor Bach systemet. "Och vi möjlighet att framställa blommiga kompositioner (flaska med olika blom tillsammans) per begäran av terapeuten (liknande ett recept). Det är också terapeuter som har essenser av satsen kan förbereda mor och deras blommor flaskor ", säger han.

I galleriet nedan kan du se några exempel på blomman:

Blommor Ek för $ 75 på Monas

Blommor Ek för $ 75 på Monas

Bach Mimulus för R $ 53,50 i Biovea

Bach Mimulus för R $ 53,50 i Biovea

Bach Rescue för R $ 75 på Monas

Bach Rescue för R $ 75 på Monas

Bach Star of Bethlehem för R $ 50,05 i Biovea

Bach Star of Bethlehem för R $ 50,05 i Biovea

Bach White Chestnut för $ 50,05 i Biovea

Bach White Chestnut för $ 50,05 i Biovea

Bach Olive från R $ 53,50 i Biovea

Bach Olive från R $ 53,50 i Biovea

Bach Impatiens för R $ 46,35 i Biovea

Bach Impatiens för R $ 46,35 i Biovea

Bach Elm från R $ 50,05 i Biovea

Bach Elm från R $ 50,05 i Biovea

Rescue Remedy (Bach Blommor) för $ 35 på Dalissa

Rescue Remedy (Bach Blommor) för $ 35 på Dalissa

Vittnesmål från dem som har använt

Talita Moraes, 32, en tjänsteman, som redan har tagit blomma vid olika tidpunkter i hans liv, alltid med framgång. "Enligt min mening går mycket också vad vi tror. Ingen användning jag tar en blommig tro att det inte kommer att träda i kraft, måste vi tro på vad du investerar ", säger han.

Natalia Aparecida Fernandes, 28, sjukgymnast, rapporterar att använda blomma efter utgången av en relation som lämnade henne illa skakas. "Jag kunde inte acceptera mig för att dating, vakna upp varje dag rehashing historier om det förflutna, tänka på vad jag kunde ha gjort annorlunda förhållandet har fungerat. Min egen psykolog indikerade en blommig som en kompletterande behandling och jag fann det mycket trevligt ", säger han.

Bianca Peixoto, 31, näringsidkare, minns att ta en blommig när man går göra din examen för att ta brevet. "Eftersom jag är mycket orolig, jag redan lider i praktiska klasser (skratt). När kommenterade för mig att det fanns en viss blommig för detta, jag trodde så mycket! Idag har jag inte ihåg om jag kände mycket lugnare på tentamen dag, men jag vet att jag tillbringade först och det för mig var en stor lättnad! ", Säger han.

Andra typer av blommor

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Maria Cristina kommenterar att användningen av blommor och växter i human behandling är mycket gamla. Forskning visar även blommorna redan används för detta ändamål före Kristus.

Under de senaste decennierna har flera blom system som utvecklas i olika delar av världen - alla med sina egenheter som bestäms av blommor i varje region.

"Idag, inom ett land, det finns flera system, var med hjälp av en grupp av regionala blommor, men det är inte ovanligt att hitta liknande blommor mellan dem", säger terapeuten.

Nedan vet andra exempel på blomster system:

1. Blomma Mine: lösningar med subtila energier blommorna, vilket var och en av vibrationer lämpligt att harmonisera och balans av mentala, emotionella och andliga tillstånd. 133 är blomessensema.

2. Floral de Saint Germain: skapad av Neide Margonari, plast och manipulativa artist blomma essenser, som arbetar med att avlägsna energi blockeringar när personen personlighet är ett negativt sätt. 81 är essenser som erhålls från brasilianska blommor.

3. Agnes System: blom föreningar är, i allmänhet, för blomessensema och fyto essenser som finns i de nativa växt stängda tillstånden för Mato Grosso och São Paulo. Arbets frågor som rör livet i samhället, kommunikation, säkerhet, tillgivenhet, relationer, sexualitet, rädsla etc.

4. Blomma av Alaska: Alaska är en av de få delar av världen där det finns fortfarande områden som inte upptas av människor, därför helt bevarad. Och det är i dessa naturliga omgivningar, bort från föroreningar, är Alaska essenser beredd. Några exempel på blommor kombinationer redan färdiga för konsumtion, som består av blomma essenser som ursprungligen upprättats i vildmarken i Alaska och på flaska i Brasilien: Formel Blommor ingen stress (för stressade personer); Blommor formel beslut (för människor som är osäkra); Blommig formeln dialog (för personer med kommunikationssvårigheter) etc.

5. Flower änglar: De extraheras vibrations essenser av blommor (i dess mest vilda), som växer i Atlanten Forest. Några av blomman och dess uppgifter är: Amarelus för att underlätta i nödsituationer i dag till dag, Batua för fysisk och psykisk styrka; Biruí för självkänsla; Eden för bearbetning av stolthet och arrogans; Guaruá att frukta och fobier, bland andra alternativ.

6. Flower Australian Bush: De hjälper människor att lösa problem, till exempel, sexualitet, kommunikation, andlighet och andra. Svaren på dessa behov kommer från de australiska växterna och systemet har utvecklats och undersökts av homeopat, naturläkare och blommig terapeut Ian White, som analyserat infödda blommor av det inre av Australien, som omfattar Cerrado blommor, öken och även bergen. Det finns cirka 69 essenser.

Observera att dessa är bara exempel, eftersom det finns många blommor system som finns i dag i Brasilien och världen, utöver de Bach blomma rättsmedel - som redan är välkända och används av många människor av olika skäl.