kampsport för kvinnor: se vittnesmål från dem som utövar - Kvinnor Tips

Foto: Carolina Werneck

Vanligtvis görs av män, har allmänheten som vill kämpa som ett alternativ för sport redan en stor del av kvinnor. Trots etiketten "svagare könet", dessa krigare söker inte bara ett sätt att arbeta kroppen, men också en personlig säkerhetsutbildning.

Kung fu, karate, judo, muay thai; kampsporter är gamla vänner till akademier, men på senare tid, med utveckling av Mixed Martial Arts (MMA) och den efterföljande "glamour" tilldelas det ett ökande antal människor som söker denna typ av sport.

Enligt Emerson Nunes lärare, ägare av ett gym som lär olika typer av striderna, efter UFC har blivit synonymt med berömmelse och social status, antalet studenter i deras mat nästan fördubblats. "Många har varit intresserade i kampen för nu det är på modet, men sedan börjar den att ta klasser, faktiskt slutar upp att få smak och inte vill sluta", säger han.

För Nunes, den kvinnliga publiken har bara lägga till idrotten, eftersom studenterna bidra till att minska den starka machismo avgift i samband med det. "Kvinnor förstår att kampen är inte macho sak som kan hjälpa även de mest delikata av dem för att forma kroppen och även att arbeta sinnet, liksom naturligtvis vara ett bra sätt att lära sig självförsvar", säger han.

Varför välja kampsport?

Gabriele Santana, art director på en reklambyrå, är en av de mest ihärdiga studenter i Nunes. Hon förklarar att hela livet, praktiseras sporter som futsal och ras, men för två år sedan upptäckte han sin sanna passion i kampen. "Jag gjorde styrketräning i ett gym, men trodde att det var för tråkigt och alltid titta på killarna som gjorde klasskamp, ​​tills en dag bestämde sig för att försöka", förklarar han.

En som håller med utsikt över Gabriele är Mayara Uana, husdjursvetenskap student. För henne, kom kampen efter tre års styrketräning. "Jag övade bodybuilding och även omtyckt, men jag hamnade ont om tid för detta, så jag tänkte att jag skulle börja slåss. Jag trodde det skulle vara en rolig och livlig klass, och i dag, som mer än han gillade gym ", säger han.

Vilka är fördelarna med kampen för kroppen?

Flickorna är överens om att slåss ger mer märkbara resultat i samma tidsperiod, jämfört med aktiviteter såsom styrketräning och aerobics, till exempel. Gabriele, som tar klasser tre gånger i veckan, säger: "Jag insåg att kroppen modelleras mer; vikten är densamma, men med mer tid. För dem som vill gå ner i vikt, är det viktigt att göra något som är roligt och samtidigt, ger resultat. Kampen gör det. "

Mayara redan anger praxis för någon kvinna. "Det är en viktig sport att ha självförsvar begrepp, och de fördelar det innebär för kroppen. Jag tänker fortfarande att träna andra kampsporter, när du har tid tillgång till ", avslutar hon. Följande är ett exempel på en kvinnlig Muay Thai lektion:

Om du fick upphetsad och du vill börja träna någon form av kamp, ​​hur om att göra en undersökning på gym i din stad? För dem som inte vill eller har inget tålamod för andra sporter, kan detta vara en avslappnad och effektivt alternativ.