Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

I kampen mot vågen, till kvinnor som vill torka extra kilo och avsluta fett prova allt. De är mirakulösa formler, mediciner, galna dieter och mer så många alternativ som ibland inte ger resultat. Hjälp för hälsosam viktminskning kan vara närmare än de tror, ​​på mässan.

En mycket näringsrik mat, som lätt kan hittas på mässor och stormarknader är det ny allierad för dem som vill gå ner i vikt: aubergine. Det innehåller mineraler såsom kalcium, fosfor och järn samt vitamin B5. Det ser bra ut i beredningen av olika recept, men hemligheten är i auberginen mjöl.

Och fördelarna med aubergine mjöl är många. Associerad med en lågkaloridiet, hjälper det i viktminskning, främjar förbränningen av kroppsfett och även tunnar midjan.

Det är också en viktig källa till fiber, som reglerar tarmarna och ger en känsla av mättnad, så att du måste äta mindre. Dessutom har mjöl diuretiska effekten, hjälper vid behandling av artrit och reumatism.

En av de mest kraftfulla egenskaper aubergine mjöl är att vara ett viktigt komplement för att minska kolesterolhalten i blodet, en av riskfaktorerna för att utveckla hjärt-kärlsjukdom.

Göra kost aubergine mjöl är möjligt att styra problemet och förlora upp till fem kilo på en månad. Följ bara en lågkaloridiet, lägga till två matskedar (soppa) mjöl varje dag för att soppor och buljonger, juicer, smoothies, yoghurt eller någon annan intäkter.

Hur man gör aubergine mjöl hemma

Den aubergine mjöl kan hittas på hälsokostbutiker, men du kan också förbereda den hemma. Kom ihåg att aubergine är rik på vatten, så en ett kilo färska vegetabiliska utbyten endast 100 gram mjöl. När du köper, välj den släta bark, ljusa och fläckfritt.

Skära äggplantor med bark i tunna skivor och ta dem till ugnstemperaturen i genomsnitt 200 ° C under minst två timmar eller tills de är knapriga och vara ressecarem. Sedan krossa dem i en mixer till ett pulver. Det är redo att aubergine mjöl, nu bara sätta i en väl tillsluten behållare och förvara i kylskåp.