Hur man kan spara tid att förbereda måltider - Kvinnor Tips

Ta med barnen till skolan, gå till jobbet, kämpa trafiken på vägen hem och slutligen förbereda familjen middag. Detta är rutin av den samtida kvinna, som har att förena modersgestalt, fru och professionell. Sådant ansvar och engagemang lämnar inget utrymme för fritid eller personlig omvårdnad. Av denna anledning, fler och fler kvinnor söker alternativ till minska den tid ägnas åt dagliga uppgifter, som beredningen av måltider.

För att uppnå denna minskning är alternativet fryst Conserve veckas mat. Men eftersom makt är allvarliga saker, särskilt när det gäller barn, kvinnor fortfarande är rädda för att gå med i praktiken. Det är dock viktigt att veta att när frysta, är utvecklingen av mikroorganismer och processen för livsmedel förstörs bromsas, allt beror på hur kommer att hanteras före och efter frysning.

Praktiska är vad som driver det dagliga livet i den moderna familjen. Den kvinnan aldrig valde att steka en hamburgare att laga en näringsrik köttbit? I stället för att tillgripa lätt förberedelse och onyttig mat, kan lösningen vara att tina ris, bönor och uppföljning inom några minuter. Det är ett sätt att möta näringsbehov av familjen och spara tid, eftersom beredningen av middagen inte är den sista uppgiften för dagen.

På söndag off och därmed större fritiden kan du laga middag för hela veckan. Hemligheten är att göra en kritisk val av meny, laga den och hålla den frysta i portioner. "Efter att laga maten i tillräckliga mängder för att förse den valda perioden, var och helt enkelt frysa i en behållare och separera dem i portioner," nutritionist Tamires Oliveira.

Varje portion bör innehålla nödvändiga för en måltid, det som en gång tinas, maten bör inte frysas. "Efter att ha gjort upptining, bör maten konsumeras inom 24 timmar. Ett bra tips för att spara tid är att få maten från frysen och låt dem tina i kylskåpet ", föreslår nutritionist.

Upptining förtjänar också särskild uppmärksamhet. "Varje mat kräver sitt eget sätt att tinas. Men för fryst inte förlorar näringsämnen är den idealiska att använda kokande vatten och matlagning sker i ånga ", förklarar Tamires.

Ris, bönor, kött, fisk och fågel, livsmedel som används i det dagliga livet, kan frysas. Därför är de olika veckomenyn garanteras. Och att följa med honom, är en sallad alltid välkommet. "Det är viktigt att balansera måltiden med en sallad och en efterrätt med frukt," råder nutritionist. I allmänhet, förbereda sallader är enkelt: tvätta, klippa och säsong.

Sista tips: Det är viktigt att alltid använda vad som finns i frysen längre. För att upprätthålla denna kontroll den ideala är att märka att allt är frusen. Var uppmärksam på rekommendationerna, spara tid och oro bara för att samla familjen runt bordet.