Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Du har säkert hört talas om björnbär, men vet alla de fördelar som denna frukt kan ge din hälsa?

Det finns olika typer av bär: rött, vitt och svart. De har en liten storlek, som varierar mellan 1 och 3 centimeter, beroende på art.

Liliane Oppermann, nutróloga medicinsk med titeln Specialist Abran (Brazilian Association of Nutrition) och fd chef för den brasilianska Medical Association Ortomolekylär (Ambo), förklarar vad är de näringsmässiga egenskaper av björnbär:

frukt: Den är rik på vitaminer och mineraler, källa av järn, vitamin C och kalcium. Den innehåller också antocyaniner, antioxidanter som kan vända den cellskador av fria radikaler.

blad: De används för att göra mullbär te, som för närvarande sker mycket framgångsrikt av de olika fördelar det kan erbjuda för hälsan. Det är arket som är högre koncentration av magnesium, fosfor, kalium och kalcium samt antioxidant vitaminer som vitamin C och E.

te fördelar Mulberry

Liliane Oppermann förklarar att björnbär te började studeras i Japan. "Dess effektivitet har testats och godkänts först av japanska ministeriet för hälsa, lämnats ut av den japanska tv-kanalen NHK", säger han.

Medicinsk nutróloga förklarar att efter sådana studier med tranbär te (Amora Miura), kan man dra slutsatsen att det har kraftfulla effekter. Bland dem ingår:

Det har vitaliserande effekt: och det är rikt på magnesium, kalium och fosfor ökar motståndet och kraft, och öka immunitet.

Fighting diabetes: Te hjälper till att bekämpa diabetes eftersom det har DNJ, hämmar glukos takt med den naturliga frisättningen av insulin.

Förbättrar funktionen hos njurar och lever: hjälper till att förbättra funktionen hos levern och njurarna, hämmar ansamling av fett och kolesterol i dessa organ.

Fight osteoporos: Det kan vara en viktig ally i kampen mot benskörhet, eftersom den har 22 gånger mer kalcium än mjölk, och innehåller mer kalium, magnesium och naturligt järn, protein, fibrer, zink och jäst.

Förbättrar cirkulationen: genom förbättrade priser av kolesterol och neutrala fetter i blodet, förbättrar te blodcirkulationen.

Förhindrar hypertoni: genom att ha y-aminosmörsyra (GABA), en hypotensiv, erbjuder normalisering effekt och inhibition av blod höjd.

Minskar symptom på klimakteriet: reglerar hormoner agerar effektivt symtomen vid klimakteriet.

Det hjälper hämmar cancer utseende: enligt studier, de mullbärsblad har egenskaper som kan hämma uppkomsten av cancer.

Reglerar intestinal transit: genom att ha betydande mängd fibrer underlättar mullbär te tarmen och bidrar till att förbättra förstoppning. vidare minskar den skadliga baciller utan att påverka det välgörande - som håller tarmfloran i gott skick.

Förhindrar spridningen av svampar: Blackberry te kan också hämma proliferationen av svampar har vidare en bakteriedödande och antiinflammatoriska effekter.

Bidrar till att bekämpa håravfall: att återuppliva cirkulationen i hårbotten och gradvis hämmar nedgången av trådarna kan tranbär te vara en bra allierad i kampen mot håravfall.

mullbär te gå ner i vikt?

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Detta är en stor tvekan om det. Liliane Opperman förklarar att björnbär te verkligen kan bidra till viktminskning.

"Detta är på grund av närvaron av fibrer och jäst, som underlättar matsmältningen och förbättra tarmfunktion, och hämmar ackumulering av fett i kroppen, speciellt ansamling av fett i tarmen, vilket sålunda förhindrar fetma", säger det medicinska nutróloga .

Men Liliane Opperman ihåg att te är bara som en allierad. "Det är viktigt närings övervakning så att menyn är balanserad och fullständig, i enlighet med behoven hos varje person", sade han.

Också enligt nutróloga, varierar viktförlust från person till person, men den genomsnittliga är 1,5 kg per vecka, med en balanserad kost och daglig fysisk träning (i kombination med den blackberry te konsumtion).

Hur man gör tranbär te?

Enligt Liliane Opperman är medicinska egenskaper av björnbär teblad förbättras i infusion. Receptet är enkelt:

 • I en järnpanna, sätta en liter vatten;
 • Stäng av värmen så fort det börjar koka;
 • Sätt vatten i en behållare och tillsätt en matsked av torra mullbärsblad.
 • När varm, stam och dryck utan sötningsmedel.

Den nutróloga påpekar att te kan förvaras i kylskåp eller i en termos i högst 24 timmar.

Hur ska björnbär te konsumtion?

Liliane Opperman ger några tips om björnbär te konsumtion:

 • Det är lämpligt att förbereda och konsumera te på samma dag.
 • Beredningen liter tranbär te kan ätas kall eller varm, 3 gånger om dagen mellan måltiderna.
 • Du kan börja ta blackberry te på morgonen, men ingen anledning att ta det nödvändigtvis fasta.

Kontra av mullbär te

Enligt Liliane Opperman finns inga kända kontraindikationer avseende mullbär te. "Måste dock dess användning hos gravida kvinnor och ammande mödrar i förväg utvärderas av en professionell nutritionist", säger han.

Andra teer som kan hjälpa någon gå ner i vikt

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Inte bara björnbär te som har varit en succé bland människor som vill förlora några pounds. Liliane Opperman påpekar att grönt te rekommenderas för kost viktminskning. "Förutom honom, te hibiskus och rosmarin är goda indikationer för minskningsåtgärder", säger han.

Rosmarin recept te för att förlora vikt

ingredienser:

 • 300ml vatten
 • 1 tsk rosmarin örtte.

preparatet:

 • Koka vatten.
 • Tillsätt rosmarin i örten.
 • Låt stå i 10 minuter.
 • Coe.
 • Det är redo att dricka

Tips Liliane nutróloga: drick tre koppar rosmarin te om dagen.

Kom ihåg att varken mullbär te och te eller andra verk mirakel! Teer kan bara hjälpa till i en viktminskning process. Men för att få bra resultat, måste du följa en balanserad kost och företrädesvis fysiska aktiviteter.