4 sätt att spara gräslök längre - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Löken är en stor krydda och dess användning är superversátil: de lägger till en speciell touch till ett brett utbud av måltider. De kan tillsättas i omeletter, soppor, puréer och kött, och förutom att ge färg och smak, lämna din tallrik ännu vackrare!

Om du inte har för vana att konsumera dem, vet att, förutom smak, de tillför också hälsofördelar: har vitamin A, som fungerar som en antioxidant och förbättrar immunförsvaret, Vitamin C, vilket fördröjer åldrande och förebygga sjukdomar; och även ha nyttiga näringsämnen som kalcium och fosfor.

Bara ett problem: de inte länge i kylskåp. Dess hållbarhet är kort och, som vanligt används lite, de snart vissna och kan gå till spillo innan du använder hela fältet.

Lyckligtvis finns det några metoder som kan hjälpa till att bevara dessa grönsaker. Kolla in några enkla sätt som gör dina salladslök håller längre!

1. För att fortsätta växa

Så köper schalottenlök, lägga den i en burk och fyll med vatten för att täcka rötterna. Lägg dem bredvid fönstret och tillsätt vatten om det behövs. Således kommer salladslök hålla levande och utvecklas för ännu ett par veckor! Men glöm inte: de förlorar smak över tiden.

2. Store bäst

Ett annat sätt att bevara schalottenlök är förvara den i kylskåpet insvept i en fuktig pappershandduk. Således kommer det att bevara fukt.

3. Återställning

Om dina lökar redan vissnat, det finns ett enkelt sätt som kan bidra till att återställa dem! Tricket är isvatten. När grönsaker börjar bli slapp, är det för att de har förlorat fukt. Så blöt i ett isvattenbad i 15 till 30 minuter tills grönsakerna återhämtar sig.

4. Freeze!

Slutligen den mest kända formen: Du kan frysa gräslök. Efter tvättades, torkades och hackade, sätta i en förseglad plastpåse och lagra i frys. Vid tidpunkten för användning kan du lägga den rakt in i maten i slutet av matlagning, och det kommer att tina på några sekunder.

andra tips

Den nutritionist Marina Donadi betonar att när fräschare mat konsumeras, desto bättre. Detta beror på att maten förlorar sina näringsämnen när den passerar genom processer som frysning. Så alltid försöka köpa grönsaker i små mängder och konsumera innan vissnande.

Ett annat bra alternativ är att plantera din egen gräslök i en trädgård hemma! Detta är en av dess fördelar: det är en av de få kryddor som lätt kan odlas hemma. Inget behov av att träna för plantering: bara sätta frön i en liten vas, vattna och vänta. Inom några dagar kommer du att ha färsk gräslök i ditt hem!