Jag glömde att ta preventivmedel, nu vad? - Kvinnor Tips

En av de vanligaste frågorna från kvinnor om användningen av p-piller är om vad man ska göra om du har glömt att ta preventivmedel. För att säkerställa effektiviteten av metoden, är en viktig rekommendation att ta p-piller vid samma tidpunkt varje dag.

Tänk noga innan du bestämmer schemat för p-piller, anser din rutin och välj en tid när du vet att du alltid kommer att vara tillgängliga. Inte att förglömma är ett tips att ta på lunch, efter uppvaknandet eller innan sängen, till exempel.

Med tiden tar preventivmedel korrekt kommer att bli en vana i deras dag till dag. Ändå kan det förekomma i samband med p-piller kan sluta spendera drabbats av ett förbiseende.

Vad göra?

Om detta händer, inget behov av att misströsta. I allmänhet riktlinjerna för vad man ska göra i händelse av att glömma p-piller är:

Om du har glömt att ta en tablett: Ta den glömda piller omedelbart, så kom ihåg och nästa vid den vanliga tiden och fortsätta med förpackningen som vanligt. Om p-piller för dagen är ihågkommen vid tidpunkten för nästa tas, kan det tas båda på samma gång.

Om du glömmer ett piller, är det inte nödvändigt att använda ytterligare preventivmedel, såsom akut p-piller eller nästa dag, till exempel.

Om du har glömt att ta två eller flera tabletter: Om du har glömt i två dagar, är den idealiska att ta två tabletter under två dagar. Håll sedan en tablett om dagen. Om du kör ut för att ta mer än tre dagar, är det bäst att sluta använda, vänta på nästa period och först därefter börjar en ny förpackning.

I varje fall är det mycket viktigt att använda en kompletterande metod, såsom kondomer för att förhindra graviditet.