Ändra eller inte namnet efter äktenskapet? - Kvinnor Tips

En av de frågor som uppstår i kvinnors liv före äktenskapet är om de ska eller inte ändra namnet efter äktenskapet. Tidigare till mannens efternamn var vanligt och även på uppdrag av lag, men har nu blivit ett tillval och med en skillnad: mannen kan också lägga till efternamn hans fru om hans vilja.

Beslutet att välja mellan att lägga till eller inte namnet på maken du verkligen inte verkar vara den enklaste uppgiften. Det är ett val som innebär inte bara par, utan också hamnar är av intresse av familjer. Ju mer traditionella kan se kvinnans beslut inte omfatta makes efternamn dess som en negativ attityd, som bristande engagemang och brist på intresse för att vara en del av familjen.

Vissa par väljer att inte ändra namn efter äktenskapet att behålla sin egen identitet och uppmuntra respekt för individualitet. Dessutom är en annan anledning som leder dem att fatta detta beslut rädslan att processen är mycket byråkratiskt och tar lång tid eller byte av efternamn i dokumenten orsaka problem också byråkratisk. Ytterligare andra har en annan uppfattning och föredrar att lägga till makens efternamn endast när de får barn.

Men det finns fortfarande de som är angelägna om att ta mannens efternamn till kvinnan eller radera flicknamn fru att ersätta sin makes efternamn.

Dessa förändringar också generera en hel del diskussion som det finns de som tror att ändringen endast kvinnans namn är en attityd av macho ursprung. Men det finns fall där de två lägger till efternamn ena och det andra, att denna inställning inte ses negativt, men som ett tecken på kärlek och engagemang mellan de två.

Ändra dokument är det inte så byråkratiskt som det låter och behöver inte göras omedelbart efter bröllopet. Om paret vill gå genom livet tillsammans, ta lite tid att göra denna förändring kommer inte att kosta mycket. Men om de två föredrar hålla sina flicknamn och må bra så behöver inte ändra något i dina dokument.

Du kan också gå tillbaka till flicknamn efter förändringen, om skilsmässa eller ändrar sig om saken; och det är också möjligt att lägga till makens namn efter några års äktenskap. Hur som helst är det viktigt att paret prata med nå en överenskommelse om ändra eller inte namnet efter äktenskapet så att denna fråga inte blir ett problem.