Sex under graviditeten - Kvinnor TipsUnder graviditeten är det normalt att kvinnan och hennes partner tvivlar om sex under graviditeten. I denna fas vissa kvinnor känner sig mindre sexig och låta denna känsla växa kan försämra kvaliteten på sex par.

Därför är det viktigt att kvinnan värderas och hålla medveten om att detta är en annorlunda och tillfällig fas och att hans egenheter bör tas tillvara under de första nio månaderna. Men det finns också de som känner ännu bättre under graviditeten, som hjälper en hel del för att hålla sexliv både aktiva och roligt.

Under graviditeten kvinnan lämnas med den mest känsliga hud, särskilt brösten, vilket gör henne att uppleva nya sensationer. Å andra sidan, vissa gravida kvinnor känner sig mycket sömnig och detta hamnar minskar sin sexuella aptit. Vissa myter kan också vara skadligt för parets sexliv, så låt oss klargöra denna fråga några frågor om sex under graviditeten.

Penetrationen är dåligt för barnet?

Penetration är inte skadligt för barnet, är det omöjligt att penis når det. Under graviditeten, är fostret i livmodern skyddas av flera lager av muskler, och även den fostersäcken genom slemproppen som håller inloppet stängt livmodern, vilket förhindrar kontaminering på grund av samlag.

Förutom kön inte skadar barnet, orgasm under graviditeten producerar sammandragningar som bidra till att stärka bäckenbottenmuskulaturen och skicka känslor av välbefinnande för fostret. Kvinnor som väljer naturlig förlossning dra nytta av dessa sammandragningar, eftersom perineal muskler är viktigt i denna typ av leverans.

De mest lämpliga positioner för sex under graviditeten

  • Doggie läget är indicerat för de första 6 månaderna eftersom magen är bekvämare, men under de senaste tre månaderna kan skada ryggraden.
  • Gör skeda sex är också bra under graviditeten eftersom magen inte lider tryck och kolumnen är mer Aligned.
  • Sex står med kvinnan mot väggen, kan vara en trevlig plats i de första månaderna av graviditeten.
  • Mamma och pappa är också lämplig för gravida kvinnor, men i detta fall bör man hålla med upphöjd bålen.
  • En annan position för sex under graviditeten, är den med de upphöjda bäcken och med ryggen på kuddar och indikeras av den sjunde månaden av graviditeten.
  • Den sittande ställning är intressant eftersom kvinnan har kontroll över rörelser och detta rekommenderas tills den åttonde månaden av graviditeten.
  • En position som kan användas under de 9 månader är korset, där kvinnan sitter på stöds partner med böjda knän. Mannen passar åt sidan och penetration är enklare och bekvämare.
  • Paret kan också prova sex med kvinnan sitter med ryggen mot mannen, hålla den fria magen. Det rekommenderas också under graviditeten.