Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Elegance adalah jauh daripada sesuatu yang berkaitan dengan kelas sosial atau berapa banyak wang seseorang. Semua orang dalam kehidupan telah dikenali kaya dan elegan orang, orang-orang kaya dan kurang ajar, orang-orang miskin dan elegan orang miskin kasar. Wang memberitahu anda apa yang anda boleh membeli, tetapi tidak menghadkan postur anda.

Sebagai kononnya berkata Coco Chanel, "gadis ialah dua perkara: bergaya dan hebat." Dan dengan itu, dia mungkin akan mengatakan bahawa adalah bergaya mengamalkan personaliti yang bergaya dan berasa hebat.

Dan keanggunan adalah sesuatu yang sangat abstrak. Anda tidak boleh mengukur atau peraturan yang berasingan, seperti formula matematik. Ia adalah satu set sikap yang dipercayai untuk dididik, sopan dan baik kepada orang lain di sekeliling dan dirinya.

Walaupun sebagai seni manusia dan bukan kejuruteraan, anda boleh mengikuti beberapa rahsia untuk membawa lebih banyak keanggunan kepada tingkah laku mereka. Semak senarai di bawah dan lihat apa yang anda boleh ambil sekarang untuk menjadi orang yang lebih baik.

wanita elegan ...

1. Menjaga mereka yang menyediakan perkhidmatan untuk itu, seperti pelayan dan penjual. Lagipun, dia tahu bahawa tidak ada yang lebih baik daripada sesiapa. Kata selamat pagi kepada penjaga pintu, berkata "terima kasih" untuk menerima pinggan di restoran dan melihat di mata penjual bahawa jawapan yang sikap elegan.

Baca juga: 25 perkara yang anda perlu untuk mula melakukan untuk anda

2. Bolehkah anda bercakap mengenai pelbagai subjek seperti politik dan perjalanan. Ia membaca, belajar mengenai setiap hari, belajar lebih lanjut mengenai hobi dan minat mereka dan berusaha untuk menjadi orang yang merupakan kandungan bercakap.

3. Adakah kepentingan mengetahui pertukaran mandi atau tayar. Atau perkara-perkara lain dalam kehidupan sehari-hari yang kita tidak mengharapkan orang lain untuk melakukannya. Tetapi anda juga tahu ia adalah OK untuk meminta bantuan apabila anda tidak boleh melakukan sesuatu. Rendah hati adalah segala-galanya!

4. Jangan cuba untuk mendaki ke atas sesiapa sahaja untuk mendapatkan lebih awal. Tidak mewujudkan gosip di tempat kerja, cuba untuk tidak merosakkan imej pekerja lain, ia tidak cuba untuk mengalahkan mana ia tidak sesuai pendapat anda. Berkenaan adalah sebahagian daripada postur profesional dan elegan.

5. Ia menghormati perbezaan dan berusaha untuk mengetahui lebih lanjut mengenai orang. Ia adalah bergaya untuk menyedari konsep asas untuk menghormati minoriti, agama, budaya yang berbeza. Mula dengan tidak membuat berjenaka tentang bangsa, orientasi seksual, agama atau aspek-aspek fizikal orang dan cuba untuk memotong komen kurang ajar apabila anda sedar bahawa seseorang yang melakukannya.

Photo: Wanita Tips

Photo: Wanita Tips

6. Walaupun berbual dengan seseorang, lihat dalam mata dan tidak berada di dalam telefon sepanjang masa. Menunjukkan minat sebenar dalam perbualan atau sopan skirt. Bersembang menggunakan telefon pada masa yang sama tidak yang elegan di semua. Mengelakkan.

Baca juga: 10 tips untuk mempunyai sikap yang positif dalam hubungan

7. Gunakan sebab itu adalah adil dan tidak keras untuk membuat kritikal. Mengetahui mengkritik (dan menerima kritikan) adalah satu seni yang memerlukan amalan yang berterusan dan penjagaan. Berfikir tentang kata-kata yang akan menggunakan dan memberi tumpuan kepada masalah dan bukan orang itu. Sikap boleh dikritik, kesilapan boleh dikritik, tetapi cuba untuk tidak menyakiti yang lain dengan kekasaran.

8. Tahu mengiktiraf sesuatu yang baik pada mereka atau apa yang mereka tidak suka. Tidak semuanya buruk 100% atau 100% baik. Ia adalah penting untuk mengenal pasti dan mengasingkan apa yang anda tidak suka seseorang atau sesuatu, hampir semua yang boleh mempunyai. Anda boleh, sebagai contoh, tidak suka sikap seorang penyanyi khususnya, tetapi menikmati muzik anda juga.

9. Amalkan peribahasa "Ucapan adalah perak, tetapi diam adalah emas." Mengetahui bila untuk menjadi tenang dan hanya mendengar dan tahu bila pendapat mereka tidak diperlukan dalam keadaan yang bergaya, sangat elegan!

10. Dengarlah dan tahu bagaimana untuk menghargai perkara-perkara yang lain seperti, walaupun mereka adalah perkara-perkara yang tidak suka atau bersetuju. Sebagai contoh, anda mungkin suka bossa nova, tetapi perlu menghormati mereka yang memihak kepada gaya muzik yang lain seperti funk atau kawasan terpencil. Jangan sekali-kali berfikir hanya apa yang anda suka yang baik, menghormati cita rasa dan budaya orang lain.

11. Anda tahu mengiktiraf kesilapannya, cuba untuk menetapkan mereka dan tidak malu untuk meminta maaf. Mengakui kesalahan sendiri dan melakukan sesuatu mengenainya bukan penghinaan, ia adalah elegan dan rendah hati. Ia adalah sesuatu yang perlu diamalkan setiap hari.

Baca juga: 12 perkara yang anda tidak boleh gagal untuk dilakukan kerana teman lelaki

12. Jangan sekali-kali bercakap buruk orang lain. Keras kerana ia adalah dan sering kita tergoda untuk berbuat demikian, ia adalah baik untuk mengelakkan. Bercakap buruk mengenai orang lain menunjukkan lebih lanjut mengenai watak anda dari pada mereka. Jika anda tidak suka seseorang, beralih bukannya mendapat mengumpat di belakang.

13. Anda tahu untuk menjaga kawalan yang sama dalam situasi yang paling huru-hara. Apabila sesuatu yang buruk berlaku, anda tidak perlu menjerit, panik, memaki dan menggunakan kata-kata berat. Bertenang. pencerobohan itu tidak akan melakukan apa sahaja untuk menyelesaikan lebih cepat atau lebih baik.

14. Cuba untuk tidak menilai seseorang berdasarkan rupa dan mengelakkan stereotaip mereka. Ia adalah sangat penting untuk mengetahui bahawa berdiam diri "suara hati" yang menilai mental manakala kita melihat seseorang di atas jalan atau di kalangan rakan-rakan. Lihatlah memadam semua yang anda berfikir imej orang ini sedang anda dan cuba untuk tahu dia benar-benar.

Photo: Wanita Tips

Photo: Wanita Tips

15. Bercakap dalam nada sederhana, tidak terlalu rendah dan tidak menjerit. wanita elegan bercakap pada kelantangan yang membolehkan semua orang untuk mendengar bunyi yang baik, tetapi tidak menangis, mengetahui bahawa ini tidak perlu. Ia adalah baik juga berusaha untuk meningkatkan gaya bicara yang hendak difahami dengan baik. Mengetahui bagaimana untuk bercakap dengan baik adalah sangat elegan.

16. Hargai dan menjalankan rasa mood sihat. Yang lebih buruk daripada seseorang yang tidak ketawa pada apa-apa, yang tidak bermain dan berseronok dengan kehidupan. Menjadi orang yang menyenangkan dalam lingkungan, jangan berkerut.

Baca juga: 10 perkara yang anda tidak boleh memberitahu rakan anda

17. Anda tahu untuk mengatakan tidak tanpa kasar. Dalam hidup kita perlu berkata banyak "tidak", tetapi itu tidak bermakna kita perlu menjadi tebal. Melainkan jika keadaan itu sendiri sudah kekasaran a. Dalam kes ini, gunakan pertimbangan anda dan bertindak seperti yang anda lihat patut.

18. Amalan kesyukuran, berterima kasih apabila mungkin. Mengucapkan terima kasih kepada ibu anda untuk panggilan yang tidak dijangka, rakan sekerja anda untuk kebaikan, posmen anda untuk meletakkan majalah di tempat yang kering, selamat, guru kepada anak anda dengan mengambil ia memberi amaran mengenai kelakuannya, rakan untuk perjalanan yang yang menyelamatkan anda hari, pasaran perumahan untuk perubahan anda sangat diperlukan. Terima lagi. Untuk perkara-perkara yang mudah, perkara yang tidak begitu mudah. Tetapi terima.

19. Tumbuh rakan-rakan asal-usul yang berbeza, budaya dan kumpulan. Orang-orang yang hidup hanya dengan orang-orang dalam kumpulan yang sama baru sahaja tidak mengetahui apa yang hidup adalah seperti di luar gelembung itu. Berjumpa dengan orang yang berbeza peringkat umur, kaum, budaya, agama dan negara. Orang-orang dari latar belakang yang berbeza, menambah cerita dan persahabatan sangat kaya dalam hidup anda, mengalami bahawa wang tiada pembelian.

20. Nilai dan meraikan pencapaian wanita lain. Pada masa apabila lebih daripada biasa telah berkata dalam feminisme, mengamalkannya. empati amalan untuk wanita lain. Meraikan pencapaian rakan-rakannya. Menjadi peminat artis wanita. Membaca buku yang ditulis oleh wanita. Mengundi untuk wanita. Jangan mengabaikan wanita yang masuk dalam wilayah yang sebelum ini dikuasai oleh lelaki sahaja.

Photo: Wanita Tips

Photo: Wanita Tips

Anda akan menyedari bahawa ia tidak selalunya mudah untuk ikut 20 rahsia kelakuan yang bergaya, tetapi ia tidak menyakitkan untuk mencuba. Elegance adalah sesuatu yang lebih banyak anda berlatih, lebih semula jadi ia akan menjadi dalam hidup anda. Jangan teragak-agak untuk menerima pakai idea-idea ini.