melancap wanita: Memahami aspek utama amalan ini - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Mengenai isu-isu lama yang berkaitan dengan seksualiti wanita, sebagai pelancapan wanita telah dianggap tabu oleh masyarakat. Dengan pencapaian feminis melalui pertempuran dan pengendalian pelbagai organisasi yang mempertahankan hak-hak wanita, tertakluk kepada apa telah menjadi lebih biasa dan diterima - kedua-duanya dalam kesusasteraan dan dalam perbahasan akademik mahupun antara rakan-rakan kumpulan.

Walaupun lelaki digalakkan secara langsung atau tidak langsung untuk diterokai tubuhnya, Discovering mana kawasan menyediakan keseronokan yang lebih besar apabila dirangsang, wanita mengalami sejenis "penindasan bertudung" berhubung dengan lebih memahami anatomi mereka sendiri.

G-spot

Titik terkenal dan kontroversi terletak, menurut pakar-pakar di bahagian dalaman belakang faraj. Ada yang mengatakan bahawa ini adalah hanya mitos dan bahawa, sebenarnya, G-spot tidak wujud - satu siri kesaksian wanita, bagaimanapun, memastikan bahawa kawasan kecil ini dikelilingi oleh misteri adalah kunci kepada keseronokan begitu kuat ia menjadi hampir mustahil untuk digambarkan.

Satu kajian yang diterbitkan pada tahun 2010 dalam Jurnal Perubatan Seksual mengatakan bahawa "butang" Magic adalah semata-mata ilham wanita. Kira-kira 1,800 sukarelawan telah didengar oleh para penyelidik. Sebaliknya, kajian yang dibuat pada tahun 2012 oleh Adam Ostrzenski pakar sakit puan, Institut Obstetrics Saint Petesburg, Florida memastikan titik G adalah rongga di belakang membran perineal, yang lanjutan berbeza-beza antara 8.1 dan 33mm.

Bagi mereka yang cuba untuk mencari G-spot anda, tip ini adalah untuk memperkenalkan penunjuk dalam faraj dan "meraba-raba" di dalam badan, kira-kira tiga hingga lima sentimeter dari pintu masuk. Anda perlu mencari titik dengan tekstur yang berbeza dari yang lain daripada dalaman faraj, sedikit tinggi berbanding dengan kawasan sekitarnya. ketika ini, apabila dirangsang, memberikan keseronokan yang lebih hebat daripada yang disebabkan oleh rangsangan klitoris, menyediakan penyelidik.

titik V

Anda mungkin tidak pernah mendengar nama ini, tetapi - jika anda mempunyai pengalaman seksual - kemungkinan anda sudah tahu titik V untuk beberapa ketika. Ini adalah kawasan yang terletak di tempat di mana kelentit bersatu dengan apa yang dipanggil "bukit Venus," jenis ketinggian kedudukan yang tepat pada awal reka bentuk faraj.

Menurut Jenny Hare, pengarang "orgasma: bagaimana untuk sampai ke sana," mencari titik V anda mungkin lebih mudah daripada ia kelihatan. "Letakkan tangan anda di bahagian bawah tulang kemaluan supaya jari telunjuk dan jari tengah tips berada di tempat di mana dua bibir luar vulva bermula," jelas penulis.

bermula

Melancap harus dilihat terutamanya sebagai amalan semula jadi, boleh membantu anda tahu badan anda dan mengenal pasti apa yang memberi anda keseronokan. Bertentangan dengan apa yang anda mungkin belajar tentang topik tersebut, ia tidak menjadi aktiviti yang dikhususkan lelaki - dan ia bukan sesuatu yang "kotor" atau "berdosa."

Cuba lihat melancap sebagai satu cara untuk meningkatkan prestasi seksual anda dan juga harga diri mereka. Jika anda fikir perlu, mendapatkan bantuan daripada ahli terapi atau pakar sakit puan, supaya anda dapat menjelaskan kebimbangan anda dan mengambil kebimbangan utama mereka. Selepas mengambil langkah pertama - melancap yang menerima seperti biasa - membiarkan imaginasi mereka berjalan percuma dan menemui, perlahan-lahan, menghormati had peribadi mereka, apa pilihan seksual sebenar mereka.