Apa yang berdiam diri bermakna dalam hubungan? - Tips Wanita

Photo: Thinkstock

Saya pasti anda fikir cepat mengenai isu ini dan sudah mempunyai jawapan, tetapi berdiam diri melampaui kekurangan perkataan.

Menurut Michaelis, Kamus beberapa tetapan untuk berdiam diri adalah: tiada langsung bunyi; negeri yang senyap atau menahan diri daripada bercakap; enggan bercakap atau pantang sukarela untuk bercakap, mengucapkan apa-apa perkataan atau bunyi, untuk menulis, untuk menyatakan pandangan mereka.

Adalah lebih mudah untuk mentafsir kesunyian yang lain hanya sebagai kekurangan jawapan, tetapi apabila kita berhenti untuk menganalisis dengan tenang ia adalah jelas bahawa di sebalik pendirian depan tertutup soalan banyak tidak memberikan jawapan.

Apabila kita berkaitan isu ini dengan perkahwinan pasti kita ingat beberapa keadaan yang telah berlalu atau mendengar laporan rakan.

Ramai lelaki dan wanita merasa sangat sukar untuk bercakap tentang perasaan, satu perkara yang sensitif yang sering menyerupai perbincangan yang menyentuh, kerana ia akhirnya memilih jalan yang tidak tegas untuk mendapatkan hasil yang baik.

kesunyian boleh bermakna begitu banyak perkara yang melampaui hanya diam, seperti tidak mahu mendedahkan apa yang ia benar-benar tidak merasakan menyakiti antara satu sama lain, tidak tahu bagaimana untuk mengatakan sesuatu yang jahat di depan mata, tetapi perkara yang paling penting di sini adalah untuk menjelaskan bahawa apabila yang lain tidak menjawab soalan-soalan kami juga merupakan cara untuk mengatakan sesuatu.

Silence juga boleh menjadi ya, mungkin tidak, dan sering borang ini untuk menjadi tenang perlu difahami dengan lebih baik, kerana kita mencari kata-kata sedangkan sebenarnya kesunyian mengatakan ia semua kita perlu tahu, bukan?

Oleh itu, kita perlu berfikir tentang apa yang kita cari - bahawa kebenaran adalah bahawa kita mahu mendengar banyak yang perlu diperkukuhkan dengan kata-kata yang lain? Kita mungkin berfikir bahawa pendengaran akan menjadi lebih mudah untuk membuat keputusan, tetapi permintaan yang sakit lebih kerap, kerana hanya dengan cara ini akan mempunyai keberanian untuk mengambil tindakan.

tips penting untuk berurusan dengan berdiam diri

Jangan menganggap sebab-sebab lain: aspek ini adalah sangat biasa dalam pasangan melawan, kerana ia sentiasa "berfikir" yang melakukan yang lain sesuatu mengikut rujukan peribadi kita pada subjek tertentu. Ia adalah penting untuk membuat ruang untuk mendengar dan kemudian merenung sudut pandangan yang lain.

Tidak menyalahkan rakan-rakan: menyalahkan seseorang itu tidak akan membantu sama sekali dalam komunikasi pasangan itu, kita perlu bercakap tentang apa yang kita rasa, yang whys, dan menunggu tindak balas dan penjelasan yang lain, kerana menuduh hanya membawa lebih sakit dalam hubungan pasangan itu. Sekiranya ini tidak berlaku dengan cara yang anda mahu, tahu berdiam diri dan membuat keputusan yang sesuai dengan masa ini.

Belajar membaca kesunyian: sering dengan jelas kita tahu apa yang berdiam diri bermakna, tetapi kita mengabaikan dan komunikasi yang jelas. Tetapi masing-masing mempunyai cara makhluk, dan jika anda boleh memahami mesej ini, dapat menyelaraskan dengan sahabat anda.