Photo: Main semula / MondoCherry

Photo: Main semula / MondoCherry

Kejayaan di seluruh dunia, buku mewarna bertukar chat dewasa. Antara gambar binatang peliharaan dan makanan, ia kini biasa untuk juga mencari seni rakan anda pada rangkaian sosial. Di tengah-tengah banyak warna, bentuk dan garis, banyak orang akhirnya terpesona dengan berita.

Hari ini, buku-buku mewarna telah menjual berjuta-juta salinan di seluruh dunia, dan dengan kejayaan itu, pasaran telah ditawarkan semakin lukisan pilihan diilhamkan oleh pelbagai tema, supaya semakin ramai orang yang terjejas oleh trend ini. Oleh itu, untuk mengatakan bahawa tidak mempunyai bakat seni tidak lagi alasan untuk mereka yang menikmati kraf dan bimbang terlalu banyak tentang kesempurnaan atau memandang rendah kebolehan mereka sendiri.

Selain inspirasi dan kecantikan, cadangan buku-buku mewarna juga telah menunjukkan keberanian yang lebih besar dan lebih memberi tumpuan kepada realiti dewasa, tetapi dengan cara yang lebih ringan, yang menjadikan irama harian adalah perlahan dan tidak ada rasa membuang masa atau wang demikian. Manfaat, tidak syak lagi, banyak dan juga membenarkan nafsu semasa untuk kotak pensil warna dan krayon.

Faedah aktiviti untuk orang dewasa

Photo: Main semula / Irene Vanguin

Photo: Main semula / Irene Vanguin

ahli psikologi tingkah laku Letícia de Oliveira mengatakan bahawa mania pewarna kembali, tetapi sekarang dalam dunia orang dewasa. "Saya benar-benar menikmati trend baru ini dan melihat banyak manfaat dalam aktiviti ini, seperti latihan tumpuan dan kreativiti, dengan mexermos dengan sebelah suka bermain kami; melawan tekanan; mengurangkan kebimbangan dan meningkatkan toleransi kekecewaan "menunjukkan pakar.

Di tengah-tengah teknologi begitu banyak dan begitu praktikal kami kembali untuk bekerja kemahiran yang memerlukan kesabaran dan perhatian dan dedikasi dengan tempat detail yang sering dilupakan dalam rutin semasa orang, kata Leticia.

Sebagai tambahan kepada manfaat yang aktiviti yang disediakan oleh orang itu sebagai seorang individu, warna buku-buku ini untuk orang dewasa juga menjana lebih banyak kerjasama, pertukaran maklumat dan sosialisasi, untuk kehendak untuk berkongsi apa yang telah dilakukan dan melihat apa yang orang lain adalah lukisan dan bagaimana mereka melakukannya ia menjadi sebahagian semula jadi proses kreatif.

Satu boleh membuat pertukaran ini gambar lukisan melalui rangkaian sosial seperti Facebook dan Instagram, selain daripada saham kalangan rakan-rakan dan kenalan melalui Whatsapp dan aplikasi IM lain. Dalam pandangan ini, tidak syak lagi ini jenis aktiviti boleh menjadi sangat positif bagi siapa senaman dan bernilai cuba!

Buku-buku mewarna British Johanna Basford

Photo: Main semula / Frock Dagangan

ilustrator British Johanna Basford. Photo: Main semula / Frock Dagangan

Sejak buku dengan kerja-kerja terbuka dan interaktif seperti "Musnahkan ini Diary" Kanada Keri Smith, mula mempopularkan antara 2012 dan 2013, beberapa salinan mewarna dewasa menghadapi mula muncul. Perintis dalam cadangan ini adalah British Johanna Basford seorang pereka grafik yang tidak tergoda oleh teknologi baru dan terus melukis dengan kertas dan dakwat.

The Basford kerja adalah sangat ciri-ciri, penuh dengan terperinci, dengan banyak baris dan, secara amnya, dalam warna hitam dan putih. Dalam temu bual dengan laman web hiburan BuzzFeed, artis itu berkata beliau sudah biasa mendengar orang-orang tua memuji lukisan beliau dan mendedahkan hasrat mereka untuk cat mereka. Maka bermulalah impian yang besar dan, selepas bekerja rapat dengan jenama seperti Sony dan Absolut Vodka, British mula menawarkan beberapa lukisan beliau secara percuma di internet, dengan maksud agar orang akan menggunakan mereka sebagai kertas dinding komputer.

Ia adalah dari bahan web yang ada yang editor Laurence King Publishing memutuskan untuk menghubungi Johanna dan menandatangani dengannya perkongsian untuk menerbitkan buku-buku kanak-kanak. Walau bagaimanapun, seperti yang berminat dalam menghasilkan karya yang bertujuan untuk penonton dewasa, artis ditolak.

lukisan buku "Secret Garden" mula dibuat selepas kenalan pertama Johanna dengan penerbit. Diilhamkan oleh taman-taman istana Scotland Brodick, yang datuknya adalah penunggu taman, artis yang disampaikan kepada peranan banyak imej yang penduduk imaginasi zaman kanak-kanak.

Buku-buku penulis blog Lia Camargo itu. Photo: Main semula / Just Lia

Buku-buku penulis blog Lia Camargo itu. Photo: Main semula / Just Lia

Soon ilustrasi pertama, British mempunyai reka bentuk beliau untuk "Secret Garden" yang diluluskan oleh editor. Beberapa bulan dan beberapa terjemahan kemudian buku itu sudah satu kejayaan di seluruh dunia, memberikan alasan untuk melepaskan jumlah kedua, "Enchanted Forest", yang mana reka bentuk yang diilhamkan oleh hutan yang adalah sekitar rumah datuk dan nenek pengarang, di pinggir Brodick istana.

Pada masa perkara, Johanna kerja telah pun diterjemahkan ke dalam 14 bahasa, dipukul rekod jualan Perancis, yang mempunyai buku masakan di atas kedudukan mereka; Ia dijual lebih satu juta salinan di seluruh dunia dan artis telah bekerja pada lukisan untuk buku ketiga, yang masih mempunyai tarikh untuk melepaskan.

buku-buku mewarna lain yang menarik

Photo: Main semula / Western Telegraph

Photo: Main semula / Western Telegraph

Dengan kejayaan buku Johanna Basford, beberapa artis grafik lain dari seluruh dunia telah memilih untuk masuk ke dalam permainan dan menawarkan beberapa kerja mereka untuk bersantai dan hiburan penonton dewasa. Jika anda juga terpesona dengan fesyen baru ini, kami telah mencapai halaman terakhir buku British dan tidak mahu menunggu untuk seterusnya, mengetahui mengenai pilihan lain yang terdapat di pasaran!

  • "Animal Kingdom: pengembaraan buku mewarna" Millie Marotta: yang ilustrator Wales mempunyai gaya yang hampir dengan Johanna Basford dan subjek kegemarannya adalah flora dan fauna. Untuk buku "Animal Kingdom" yang lukisan telah dibuat sama ada dengan tangan seperti menggunakan komputer dan tema utamanya adalah alam haiwan, dipersembahkan dengan banyak garisan, bentuk dan butiran. Millie juga menunjukkan bahawa pembaca menggunakan ruang putih untuk membuat ilustrasi anda sendiri.
  • "Color Me Calm," Angela Porter: dirancang dan direka oleh ahli terapi dan ilustrator Angela Porter, buku ini dibahagikan kepada tujuh tema, mengikut jenis kelonggaran bahawa setiap reka bentuk adalah lebih berfungsi.
  • "Warna Me Drunk: a book minum dan aktiviti melukis," Potter Style: dengan cadangan yang lebih berani, buku ini adalah khusus untuk detik-detik jam gembira dan membawa permainan baru dan masa lapang untuk bertemu rakan-rakan didorong bir.
  • "Warna Me Good" siri direka oleh artis yang berlainan: untuk peminat pelakon terkenal dengan karisma dan kecantikan, Benedict Cumberbatch dan Ryan Gosling, permainan ini adalah untuk cat mereka dalam pose yang berbeza.
  • "Doodle Invasion" oleh Kerby Rosanes: kitab Filipino ilustrator Kerby Rosanes mempunyai beberapa reka bentuk yang luar biasa, dengan raksasa dan makhluk yang membuat senario suka bermain dan khayalan menyeronokkan.
  • "Dream Catcher: perjalanan burung jiwa," Christina Rose: idea kitab Christina Rose adalah bahawa masing-masing mempunyai kreativitinya berpandu untuk inspirasi dan keamanan laluan, jadi kerja penuh dengan frasa yang mendorong pemikiran. Belakang setiap halaman dibiarkan kosong untuk menawarkan pembaca ruang bangunan yang percuma atau didorong oleh pemikiran sebelumnya.
  • "Fantasy Celtic," Michel Solliec: mythologies untuk peminat, buku Breton Michel Solliec adalah cara yang baik untuk perjalanan dan dapatkan inspirasi dari alam semesta Celtic, yang diwakili oleh mazes dipenuhi ilustrasi mistik.
  • "Corak Ke Warna: reka bentuk terperinci maju": tekstur abstrak buku masih memberi lebih banyak ruang untuk imaginasi. Ilustrasi yang besar untuk juga digunakan sebagai komputer dan rangkaian sosial latar belakang dan personaliti adalah disebabkan oleh warna dan teknik lukisan yang dipilih oleh pembaca.
  • "The Pixel Coloring Book": dengan angka inspirasi dalam lama permainan 8-bit, buku ini adalah plat penuh bagi mereka yang suka estetika asal permainan video.
  • "The Tattoo Coloring Book": sesiapa yang tatu akan bergembira dan dapatkan inspirasi banyak dari buku ini, yang membawa gaya dan reka bentuk yang paling biasa untuk ditulis di dalam badan.

Bagi mereka yang tidak mahu menghabiskan terlalu banyak, alternatif yang baik adalah untuk mengetahui laman web mewarna muka surat untuk orang dewasa, yang menawarkan pelbagai reka bentuk yang berwarna hitam dan putih topik yang terdiri daripada fesyen untuk siri TV. Anda hanya perlu memilih ilustrasi yang sesuai dengan anda dan membebaskan imaginasi anda!

Di mana untuk membeli buku-buku mewarna untuk orang dewasa

Sebagai satu kejayaan besar, mewarnai ilustrator buku Johanna hilang dalam banyak kedai-kedai dan permintaan bagi mereka adalah tidak selalu mudah. Tetapi penyelidikan dan mempunyai sedikit kesabaran, anda boleh menemui mereka. Kedua-dua Garden Secret sebagai Hutan Enchanted mempunyai harga purata $ 23. Semak galeri di mana anda boleh mendapatkan ini dan buku-buku mewarna yang lain, serta sebagai bahan untuk menjalankan bakat mereka:

Secret Garden by R $ 22.71 di Hail

Secret Garden by R $ 22.71 di Hail

Hutan Enchanted oleh R $ 22.71 di Hail

Hutan Enchanted oleh R $ 22.71 di Hail

Animal Kingdom oleh R $ 63.10 dalam Kebudayaan Library

Animal Kingdom oleh R $ 63.10 dalam Kebudayaan Library

Warna saya Tenang untuk $ 12,89 di Amazon

Warna saya Tenang untuk $ 12,89 di Amazon

Warna saya Drunk untuk $ 8.66 di Amazon

Warna saya Drunk untuk $ 8.66 di Amazon

Warna Me Good Ryan Gosling untuk R $ 54.90 di Kedai Buku Kebudayaan

Warna Me Good Ryan Gosling untuk R $ 54.90 di Kedai Buku Kebudayaan

Coretan Invasion untuk $ 9.48 di Amazon

Coretan Invasion untuk $ 9.48 di Amazon

Dreamcatcher oleh £ 4.99 di Amazon

Dreamcatcher oleh £ 4.99 di Amazon

Fantasi Celtic untuk $ 29,90 di Travessa

Fantasi Celtic untuk $ 29,90 di Travessa

Pola Untuk warna Designs terperinci Advanced untuk $ 4.87 di Amazon

Pola Untuk warna Designs terperinci Advanced untuk $ 4.87 di Amazon

Pixel Coloring Book untuk $ 9 di Amazon

Pixel Coloring Book untuk $ 9 di Amazon

Tatu Coloring Book untuk $ 1999,12 di Amazon

Tatu Coloring Book untuk $ 1999,12 di Amazon

Pensel dengan 24 warna Staedtler untuk R $ 23,90 di Universiti Alat Tulis

Pensel dengan 24 warna Staedtler untuk R $ 23,90 di Universiti Alat Tulis

Lapis 48 warna Faber Castell untuk $ 47,69 di Digital Tiger

Lapis 48 warna Faber Castell untuk $ 47,69 di Digital Tiger

neon pensel warna Faber Castell untuk R $ 18.50 dalam Portinfo

neon pensel warna Faber Castell untuk R $ 18.50 dalam Portinfo

Reka bentuk yang berwarna-warni Instagram paling indah

Perolehi bawah bagaimana orang di seluruh dunia mencetak kreativiti mereka dan menjalankan bakat ini melalui buku-buku mewarna dan memberi inspirasi kepada diri anda dengan campuran yang paling pelbagai warna dan ciri-ciri:

Secret Garden by R $ 22.71 di Hail

Secret Garden by R $ 22.71 di Hail

Hutan Enchanted oleh R $ 22.71 di Hail

Hutan Enchanted oleh R $ 22.71 di Hail

Animal Kingdom oleh R $ 63.10 dalam Kebudayaan Library

Animal Kingdom oleh R $ 63.10 dalam Kebudayaan Library

Warna saya Tenang untuk $ 12,89 di Amazon

Warna saya Tenang untuk $ 12,89 di Amazon

Warna saya Drunk untuk $ 8.66 di Amazon

Warna saya Drunk untuk $ 8.66 di Amazon

Warna Me Good Ryan Gosling untuk R $ 54.90 di Kedai Buku Kebudayaan

Warna Me Good Ryan Gosling untuk R $ 54.90 di Kedai Buku Kebudayaan

Coretan Invasion untuk $ 9.48 di Amazon

Coretan Invasion untuk $ 9.48 di Amazon

Dreamcatcher oleh £ 4.99 di Amazon

Dreamcatcher oleh £ 4.99 di Amazon

Fantasi Celtic untuk $ 29,90 di Travessa

Fantasi Celtic untuk $ 29,90 di Travessa

Pola Untuk warna Designs terperinci Advanced untuk $ 4.87 di Amazon

Pola Untuk warna Designs terperinci Advanced untuk $ 4.87 di Amazon

Pixel Coloring Book untuk $ 9 di Amazon

Pixel Coloring Book untuk $ 9 di Amazon

Tatu Coloring Book untuk $ 1999,12 di Amazon

Tatu Coloring Book untuk $ 1999,12 di Amazon

Pensel dengan 24 warna Staedtler untuk R $ 23,90 di Universiti Alat Tulis

Pensel dengan 24 warna Staedtler untuk R $ 23,90 di Universiti Alat Tulis

Lapis 48 warna Faber Castell untuk $ 47,69 di Digital Tiger

Lapis 48 warna Faber Castell untuk $ 47,69 di Digital Tiger

neon pensel warna Faber Castell untuk R $ 18.50 dalam Portinfo

neon pensel warna Faber Castell untuk R $ 18.50 dalam Portinfo

Photo: Main semula / Instagram @lonelyhwang

Photo: Main semula / Instagram @lonelyhwang

Photo: Main semula / Instagram @joicemakeupstore

Photo: Main semula / Instagram @joicemakeupstore

Photo: Main semula / Instagram @julleonel

Photo: Main semula / Instagram @julleonel

Photo: Main semula / Instagram @tamyharack

Photo: Main semula / Instagram @tamyharack

Photo: Main semula / Instagram @carol_barion

Photo: Main semula / Instagram @carol_barion

Photo: Main semula / Instagram @carolinnebg

Photo: Main semula / Instagram @carolinnebg

Photo: Main semula / Instagram @tamsienwest

Photo: Main semula / Instagram @tamsienwest

Photo: Main semula / Instagram @marivz

Photo: Main semula / Instagram @marivz

Photo: Main semula / Instagram @caroclina

Photo: Main semula / Instagram @caroclina

Photo: Main semula / Instagram @caionishibe

Photo: Main semula / Instagram @caionishibe

Photo: Main semula / Instagram @lulumartins

Photo: Main semula / Instagram @lulumartins

Photo: Main semula / Instagram @ larydiva09

Photo: Main semula / Instagram @ larydiva09

Photo: Main semula / Instagram @tunekana

Photo: Main semula / Instagram @tunekana

Photo: Main semula / Instagram @ kjwiggins45

Photo: Main semula / Instagram @ kjwiggins45

Photo: Main semula / Instagram @bonchogroup

Photo: Main semula / Instagram @bonchogroup

Photo: Main semula / Instagram @vanbenicio

Photo: Main semula / Instagram @vanbenicio

Photo: Main semula / Instagram @helenanether

Photo: Main semula / Instagram @helenanether

Photo: Main semula / Instagram @inspiracaojardimsecreto

Photo: Main semula / Instagram @inspiracaojardimsecreto

Photo: Main semula / Instagram @luisatorresv

Photo: Main semula / Instagram @luisatorresv

Photo: Main semula / Instagram @shraderwifey

Photo: Main semula / Instagram @shraderwifey

Photo: Main semula / Instagram @rafaelaricarvalho

Photo: Main semula / Instagram @rafaelaricarvalho

Photo: Main semula / Instagram @daniele_as

Photo: Main semula / Instagram @daniele_as

Photo: Main semula / Instagram @cali_crochet

Photo: Main semula / Instagram @cali_crochet

Photo: Main semula / Instagram @alextiedtke

Photo: Main semula / Instagram @alextiedtke

Photo: Main semula / Instagram @scoloriage

Photo: Main semula / Instagram @scoloriage

Photo: Main semula / Instagram @scoloriage

Photo: Main semula / Instagram @scoloriage

Photo: Main semula / Instagram @fefe_sr

Photo: Main semula / Instagram @fefe_sr

Photo: Main semula / Instagram @ onelanebridget8

Photo: Main semula / Instagram @ onelanebridget8

Photo: Main semula / Instagram @lav_yu

Photo: Main semula / Instagram @lav_yu

Photo: Main semula / Instagram @ kabag14

Photo: Main semula / Instagram @ kabag14

Bagi mereka yang masih mencari lebih inspirasi, hanya mengikuti beberapa hashtags dan memeriksa apa yang pelukis moden dan pelukis menerbitkan dalam akaun mereka di Instagram, kerana #jardimsecreto, #florestaencantada, #colorir, #colorindo, #livrodecolorir, #johannabasford dan #coloringbook . Selain itu, anda juga boleh mengikuti Galeri lukisan yang ada pada laman web rasmi ilustradoa Johanna Basford.

Bloggers bercakap tentang buku-buku mewarna mereka

Sesiapa yang berfikir bahawa dunia blog wanita hanya bercakap tentang solek dan fesyen amat silap. Blogger juga suka untuk berkongsi hobi mereka dengan pembaca lain sebagai siri kegemaran mereka dan juga buku-buku yang mereka baca. Dan ia akan menjadi tidak berbeza dengan demam buku-buku mewarna untuk orang dewasa.

Dalam video berikut, Youtube blogger berkongsi pendapat dan tanggapan daripada buku-buku mewarna dan juga menunjukkan beberapa muka surat yang lukisan atau yang bersedia. Memeriksa.

Priscilla blog Paes Lulus Blush

Isabella Isabella Closet blog

Perkara Jessica blog Jessica

Blog Jessica Jessica Selesakan

Gabriela Cadamuro

Cynthia Rachel

Ilustrasi untuk anda untuk mencetak dan cat

Dia teruja semua faedah aktiviti dan dengan kuasa untuk menggembirakan Alihkan perhatian mewarna gambar yang menarik, tetapi tidak mempunyai masa untuk membeli salah satu daripada buku-buku atau lebih suka untuk hanya cat beberapa muka surat? Jadi menyemak pilihan reka bentuk bunga dan dedaun yang indah yang anda boleh mencetak di rumah, dalam kuantiti yang diingini, dan warna yang dikehendaki.

Klik di sini untuk memuat turun gambar-gambar

Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

dokumen itu adalah dalam PDF, jadi anda perlu untuk mempunyai pembaca PDF dipasang pada komputer anda. Selepas memuat turun fail, membuka dan mencetak semua halaman atau hanya orang-orang yang anda mendapati yang paling menarik.

Dan untuk mengelakkan pembaziran, jika anda fikir anda tidak akan mempunyai masa untuk mewarnakan semua atau banyak, mencetak hanya satu atau dua muka surat sekali gus, jadi anda mengelakkan percetakan dan kertas membuang dan dakwat untuk apa-apa.

Menikmati semua faedah ini boleh menyediakan hobi yang menyeronokkan dan melepaskan kreativiti dan seni bakat mereka mencampurkan warna dan membuat hidup anda lebih ringan.

Oleh Andressa Dias dan Gabriela Petrucci