13 pelajaran hidup belajar dari siri FRIENDS - Woman Tips

Photo: Pengeluaran semula

Tahun 2014 menandakan 20 tahun pembebasan salah satu siri yang paling popular di televisyen Amerika Syarikat dan 10 tahun penghujungnya. Kawan-kawan telah dikeluarkan pada bulan September 1994 dan walaupun selepas akhir pada tahun 2004, siri ini masih salah satu yang paling banyak dimuat turun di internet.

Dianggarkan 51.1 juta orang yang telah melihat episod akhir siri ini di Amerika Syarikat, menjadikannya acara kemuncak Rakan keempat siri paling ditonton dalam sejarah televisyen. Kedua hanya untuk M.A.S.H. (1983) Cheers (1993) dan Seinfeld (1998).

"Rakan-rakan sudah pasti siri yang paling banyak ditonton dalam sejarah TV Amerika. Ia juga datang yang akan dibincangkan pada karnival ini, apabila anugerah Oscar berjaya mengatasi pendengaran ini, hakikat bahawa tiada program lain mempunyai setakat ini (kecuali sukan seperti Bowl Super), "mengimbas kembali pengkritik filem dan siri Felippe Brana .

Walaupun dengan pilihan-pilihan yang tidak berkesudahan siri semasa, kisah enam rakan-rakan masih menghabiskan banyak saluran terbuka atau melalui langganan seluruh dunia. The nerd seperti Ross, keadaan kucar-kacir Chandler, kekurangan Joey tanggapan, Monica cucian mania, kesedihan hati Rachel dan Phoebe memenangi idea kelakar dan masih menang generasi.

Menurut pengkritik Felippe Brana yang editor filem dan siri laman web Trend Kopi, Kawan adalah satu kejayaan terutamanya disebabkan oleh komprehensif ramai.

"Saya sentiasa creditei kejayaan mutlak siri tiga faktor: pengenalan segera kita rasa dengan orang-orang enam rakan-rakan dan semua pengalaman yang berkongsi dengan kami skrip siri (ada hari ini seperti satu siri lucu seperti Friends) dan, mungkin yang utama, adalah satu siri yang tidak menjadi tua, dan ia menunjukkan dalam kejayaan yang ditayang mereka di Warner terus mempunyai, walaupun 10 tahun selepas penghujungnya. Walaupun selepas menghiasi garis dan telah melakukan dua puluh maraton dengan setiap musim, saya terus ketawa pada jenaka yang sama dan mendebarkan saya dengan adegan sama. "Dia berkata.

pengulas juga menunjukkan bahawa kini terdapat peningkatan siri diperkenalkan dalam akbar dan setiap musim menjadi semakin sukar untuk mendapatkan perhatian orang ramai di tengah-tengah begitu banyak pilihan, tetapi Rakan binasa menjadi formula yang sempurna. "Beberapa baik memegang sehingga skrip lincah dan perhatian yang memegang watak-watak yang sangat berkarisma, dan terutamanya dengan pengenalan serta-merta dengan orang ramai. Tidak ada warisan yang lebih besar untuk Kawan daripada untuk dipertimbangkan, setakat ini, siri komedi yang terbaik dalam sejarah, yang tinggal dalam ingatan orang ramai, "katanya membuat kesimpulan.

Tetapi lebih daripada cerita, Kawan meninggalkan sebagai warisan pelajaran kehidupan sebenar. Lihat 13 ajaran bahawa siri ini pergi kepada orang ramai:

1. Kita semua mempunyai udang galah yang

13 pelajaran hidup belajar dari siri FRIENDS - Woman Tips

Phoebe: Dia lobster anda! (Mengenai Rachel)

Ross: Apa yang kamu maksudkan?!

Phoebe: Semua orang tahu bahawa udang jatuh cinta dan kekal bersama selama-lamanya. Dan anda boleh melihat lama pasangan wanita lobster dalam akuarium memberikan kaki ...

Dialog ini antara Ross dan Phoebe ingat bahawa setiap orang mempunyai setengah mereka yang ditakdirkan untuk menjadi kepunyaannya. Ross dan Rachel, Monica dan Chandler, Phoebe dan Mike yang ada untuk mengingatkan kita: kita semua mempunyai lobster, hanya merasa.

2. Condom hanya berfungsi pada 97% daripada masa yang

13 pelajaran hidup belajar dari siri FRIENDS - Woman Tips

Ini adalah siri klasik. Selepas kehamilan yang tidak diingini yang berlaku antara comings dan keadaan-keadaan Rachel dan Ross walaupun dengan penggunaan kondom, watak mendapati bahawa kondom hanya berfungsi pada 97% daripada masa. Dalam artikel yang disiarkan dalam jurnal "Pediatrics," penyelidik California digunakan episod ini "Friends" untuk menangani isu ini dan sebahagian besar anak-anak muda yang menghadiri episod ini teringat mesej.

3. Sebelum cinta, persahabatan

Friends aksara mempunyai beberapa hubungan, tetapi pada akhirnya, mereka yang berjaya adalah mereka di mana pasangan, bukan teman lelaki adalah kawan baik. pelajaran adalah bahawa lebih daripada kasih sayang, hubungan yang memerlukan pertalian, keikhlasan, penglibatan, mesra dan persekutuan, iaitu nilai-nilai teras persahabatan.

4. Kawan adalah keluarga yang anda pilih

Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey dan Phoebe adalah sebuah keluarga. Mereka mengatakan bahawa kawan-kawan adalah keluarga yang anda boleh memilih daripada. Mereka yang akan menyokong anda dalam masa yang sukar dan meraikan dengan anda pencapaian mereka. Dalam episod siri ini, rakan-rakan sering berkumpul di sekitar itu atau anda memerlukan sokongan, membantu. Sebagai lagu pembukaan "Saya akan berada di sana untuk anda."

5. damaikanlah

kawan-kawan sebenar melawan! Sama ada oleh kesilapan atau perbezaan pendapat. Dalam Teman ingat bahawa kita semua manusia, kita melakukan kesilapan, kita ada foibles dan perbezaan kita. Terdapat beberapa keadaan yang boleh berakhir persahabatan enam watak-watak dari Kawan, tetapi mereka sentiasa memberi kemunculan semula, kerana mereka tahu bahawa jauh ke tiada apa yang lebih penting daripada persahabatan.

6. "Kami pada break" tidak boleh dijadikan alasan

13 pelajaran hidup belajar dari siri FRIENDS - Woman Tips

"Kami renggang (mengambil rehat) bukan alasan untuk mewajarkan sebarang tindakan bodoh - Ok Ross.? Anda tidak boleh menggunakan keadaan ini untuk tidur dengan seseorang, kerana kami brigados '. Ini tidak bermakna perpecahan. Jangan pernah berkata kata-kata ini sebagai satu cara untuk menghalalkan perbuatan gelap. " Words of Rachel, memenuhi semua hubungan.

7. Jangan takut untuk mengambil risiko

13 pelajaran hidup belajar dari siri FRIENDS - Woman Tips

Siri ini bermula apabila Rachel berakhir perkahwinannya dan mencari teman wanita di New York (Monica). Kawan-kawan bermula kerana seseorang mengambil risiko. Ini adalah salah satu pelajaran yang paling berharga Rakan, kepentingan risiko. Jika Ross tidak pernah meminta untuk meninggalkan dengan Rachel, yang pasangan kegemaran program ini mungkin tidak pernah bertemu. Jika Phoebe tidak keluar dengan pelakon yg luar biasa rawak setengah, dia tidak akan mempunyai berkahwin Mike. Yang sentiasa membuat soalan yang sama, anda akan mendapat jawapan yang sama. Sebanyak melakukan sesuatu yang baru, atau bunyi yang luar biasa menakutkan pada masa itu, ia adalah bernilai pada akhir.

8. Walaupun monyet boleh menjadi bintang

Ross mempunyai monyet haiwan peliharaan semasa musim pertama. Marcel adalah peminat lagu The Lion Sleeps Tonight itu. Beliau membuat penampilan beberapa di musim yang lain dan menjadi bintang apabila, selepas menetap singkat di zoo, muncul sebagai bintang pawagam dalam episod The One Selepas Superbowl, yang juga mempunyai penampilan Julia Roberts dan Jean-Claude Van Damme.

9. Ketawa adalah ubat yang terbaik

13 pelajaran hidup belajar dari siri FRIENDS - Woman Tips

Klise, tetapi pasti salah satu daripada Rakan terbaik pelajaran hidup adalah bahawa ketawa adalah ubat yang terbaik. Watak-watak dalam naik dan turun membuat kita ketawa selama 20 tahun. pelajaran adalah: Tidak kira bagaimana sengsara anda anggap sebagai situasi anda, jika anda mempunyai rakan-rakan di sekeliling anda yang suka anda dan tahu membuat anda ketawa, anda mempunyai segala-galanya!

10. tidak masuk akal lebih bahagia

Seperti watak-watak siri ini, semua mempunyai beberapa tahap kegilaan, beberapa tingkah laku yang pelik, akhirnya agak luar had normal. Ramai yang bersembunyi begitu sibuk, mereka lupa untuk berasa gembira. Pelajaran Rakan adalah untuk menjadi gembira adalah untuk menjadi diri sendiri, walaupun ia adalah tidak masuk akal. Kebahagiaan resipi? Menyanyi di khalayak ramai sebagai Phoebe, tarian seperti Chandler, untuk mengisytiharkan dirinya Ross, isi rambut tererês seperti Monica, bermain bola sepak seperti Rahel dan Perancis sama bercakap Joey.

11. Ria masa lalu

Jangan biarkan ketawa pada anda, biarkan mereka ketawa dengan anda! Bukannya menanam masa kolej foto dalam usaha untuk menyembunyikan tujuh kunci masa lalu, berkongsi kenangan anda dan bersenang-senang bersama-sama. Seperti dalam adegan yang menggambarkan masa lalu daripada Friends of rakan sekerja. Monica sebelum pelangsingan, Rachel tanpa pembedahan plastik dan Ross dan Chandler dengan gaya rambut dahsyat anda. Tanpa langkah ini, akan ada Monica, Rachel, Ross dan Chandler. Untuk lebih memalukan cukup, adalah fasa dalam sejarah yang telah membantu membina keperibadiannya.

12. Pivot, pivot, pivot

Satu lagi pengajaran penting ialah tentang cara yang terbaik untuk bergerak sofa - PIVOT! Selain menjadi salah satu episod lucu persembahan, penggunaan perkataan "pivot" kepada pergerakan sofa yang sangat besar untuk set yang sempit tangga walaupun membawa ringan tertentu dan rahmat untuk keadaan yang sukar dan tegang.

13. Mendengar hati

13 pelajaran hidup belajar dari siri FRIENDS - Woman Tips

Mendengar jantung atau gerak hati, bertentangan dengan apa yang kelihatan adalah satu keputusan yang bijak. Kami biasanya tahu apa yang terbaik untuk kita ada di latar belakang, walaupun lapisan rasional cuba mengelirukan kita, menyebabkan relativizemos semua. Rakan penuh dengan hati dan jiwa. Dalam beberapa episod, watak-watak berhadapan dengan situasi di mana mereka perlu mendengar apa yang hati itu berkata.