Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Memang benar bahawa kening berfungsi sebagai bingkai untuk muka dan membuat semua perbezaan. yang jelas, kening simetri dan lebat adalah almejadas dan berusaha untuk menyerlahkan rupa. Tetapi kegagalan dan asimetri adalah ciri-ciri yang sama dan yang sering menimbulkan rasa ketidakselesaan.

Dalam mencari untuk mengisi jurang, pembetulan dengan solek adalah alternatif yang paling mudah dan paling berpatutan. Tetapi yang mengganggu banyak dengan kening gagal dan membuat pembetulan yang mungkin berakhir letih setiap hari dan menumpukan banyak masa untuk proses - yang tidak selalu praktikal dalam sehari-hari.

Bagi memenuhi mereka yang ingin mengisi yang lebih hasil yang berkekalan, prosedur muktamad telah dibangunkan. Walaupun kita panggil proses "muktamad" dan mereka berasal dari teknik seperti tatu, itu tidak bermakna keputusan yang kekal - biasanya keras muktamad mengisi beberapa tahun dan, selepas itu, pudar pigmen, yang memerlukan refinishing atau yang baru permohonan.

Walaupun ia bukan satu tanda yang kekal, teknik-teknik yang pasti meninggalkan dahinya dengan reka bentuk yang sama dan selesai sekurang-kurangnya enam bulan. Oleh itu, adalah penting untuk membuat pasti anda mahu menjalani prosedur dan berhati-hati memilih format dan nada anda ingin memastikan hasil yang menyenangkan kepada anda.

Teknik Micropigmentation

Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Micropigmentation ini merupakan salah satu teknik yang paling biasa untuk mengisi dan reka bentuk akhir kening. Dalam proses itu, pigmen menembusi lapisan permukaan kulit, memastikan hasil jangka panjang. Dicari oleh mereka yang telah gagal kening, dan tanpa reka bentuk simetri, teknik ini disarankan untuk mereka dengan luka kulit, yang menggunakan wanita asid dan mengandung.

The kecantikan Simone de Assis Braga, bertanggungjawab Micropigmentation dalam Visage Coiffeur, di Rio de Janeiro, berkata keputusan itu berlangsung secara purata antara satu hingga tiga tahun. "Ada kulit, bagaimanapun, bahawa mempunyai depigmentation sangat pesat, seperti berminyak. Yang menggunakan banyak remover solek, asid dan produk dermatologi lain yang menggalakkan pembaharuan kulit juga boleh melihat hasil yang hilang lebih cepat, yang memerlukan retouching tahunan atau setengah tahun. Ada yang tinggal dengan dahi yang sempurna untuk sehingga lima tahun, "kata Simone. Lihat maklumat lanjut mengenai teknik:

keputusan: Kesan akhir sudah dicapai pada sesi pertama, yang mengambil masa 1h untuk 1h30.

kos: Harga setiap sesi berbeza-beza mengikut lokasi, yang berada dalam lingkungan R $ 400.00 dan R $ 800.00.

penjagaan: Selepas sesi, syor kecantikan itu adalah bahawa seseorang itu tidak perlu membasuh kawasan itu selama dua hari, dan mengelakkan pendedahan kepada matahari dan laut mandi dan berenang. Satu lagi hati untuk diguna pakai ialah penggunaan salap penyembuhan sejak minggu pertama.

meretus: Untuk membetulkan apa-apa kecacatan, seseorang boleh kembali ke sesi retouching selepas 30 hari penuh dari permohonan pertama.

kesakitan: Sebagai pigmen digunakan dengan jarum, Micropigmentation adalah satu proses yang agak menyakitkan. Bagaimanapun, permohonan khusus anestetik tempatan boleh menggunakan disahkan oleh Pengawasan Kesihatan. "Untuk mengurangkan rasa tidak selesa, menggunakan anestetik topikal, lidocaine 2%, yang dibenarkan oleh ANVISA," kata Simone.

Terdapat dua teknik Micropigmentation mungkin: wayar wayar-to-dan kesan berasap atau teduhan. Walaupun mereka mempunyai ciri-ciri yang sama untuk kedua-dua teknik, kaedah permohonan adalah berbeza.

noda atau teduhan teknik

Teknik noda atau teduhan dibuat dengan sehingga lima tips jarum dalam putus-putus pergerakan lingkaran atau zigzag melukis kening dan pertumbuhan rambut.

The Micropigmentation berlorek ditunjukkan bagi mereka yang ingin kening tebal, yang mempunyai banyak kelemahan atau kekurangan kontur. Teknik ini juga merupakan pilihan yang baik untuk mereka yang tidak oleh dan ingin benar-benar membina semula kening.

Micropigmentation wayar-to-wire

Tujuan Micropigmentation wayar-to-wire adalah untuk memohon pigmen untuk meniru wayar. Oleh itu, prosedur yang dilakukan dengan hanya satu hujung jarum, dengan pergerakan berbentuk kipas. Wayar direka secara berasingan, berikutan pertumbuhan dan arah benang semula jadi.

Teknik wayar-to-wire adalah disyorkan bagi mereka yang mempunyai kelemahan kecil di kening dipisahkan secara meluas atau wayar dan bagi mereka yang ingin untuk model format. Sebagai wayar telah disediakan satu demi satu, hasilnya adalah lebih semula jadi bagi orang-orang yang tidak mempunyai dosa yang sangat besar.

5 kesilapan biasa yang boleh merosakkan hasilnya

Cari apa yang perlu dielakkan apabila ia datang kepada model atau mengisi kening secara tetap atau separuh akhir:

1. Jangan memilih naungan yang betul

Supaya hasilnya memuaskan, adalah penting bahawa pilihan warna dibuat dengan cermat dan sentiasa selaras dengan matlamat anda. The kecantikan micropigmentadora Simone mengatakan bahawa nada dipilih sebagai warna rambut, mata dan warna kulit. Untuk lebih pasti naungan yang betul untuk anda, bernilai mendengar cadangan profesional yang akan dikenakan dan juga meminta ujian kecil beberapa warna.

"Testo warna terdekat di belakang tangan supaya pelanggan boleh memilih. Antara kemungkinan yang dikemukakan, adalah budi orang itu. Yang biasa anda mungkin mahu nada yang lebih kukuh, yang akan ditandakan. Yang akan mengalami buat kali pertama cenderung untuk memilih sesuatu yang lebih lembut, "kata Simone. Ia juga penting untuk ingat bahawa warna kening sejurus selepas sesi cenderung untuk mendapatkan lebih kuat, pudar sepanjang hari dan menganggap penampilan yang lebih semula jadi.

2. Jangan pilih format yang betul

Serta nada pilihan, pilihan format adalah halus dan mesti dilakukan dengan berhati-hati. Pertaruhan pada format yang salah boleh bermakna alis yang tidak menggembirakan anda selama bertahun-tahun hidup anda. Sebelum memutuskan reka bentuk akhir, format ujian mengisi dengan solek dan inai untuk mengetahui apa yang paling dekat dengan apa yang anda mahu.

3. Jangan membuat seorang profesional dipercayai

Akibat Micropigmentation adalah tahan lama, ia adalah penting bahawa prosedur dilakukan dengan profesional yang berkelayakan dan menyedarkan keyakinan anda. Pastikan anda menjelaskan dengan tepat apa yang anda mahu yang membuat permohonan itu dan memeriksa peralatan penjagaan dan produk tempatan untuk berasa selamat dalam masa sesi.

4. Jangan membuat ujian alahan

Walaupun sebahagian besar produk yang digunakan dalam Micropigmentation adalah berasaskan air dan hypoallergenic, sesetengah orang mungkin alah kepada pigmen. Sebelum membuat permohonan itu, ia adalah penting bahawa ujian dilakukan supaya anda tidak menghadapi risiko reaksi alahan.

"Untuk menyemak alahan itu dibuat ujian yang mudah. Adakah satu titik kecil permohonan di belakang telinga dan tunggu sehingga 1 jam manifestasi gejala seperti kemerahan, gatal-gatal dan bengkak. Jika mana-mana gejala-gejala ini muncul, ia adalah disyorkan untuk tidak melakukan prosedur, "nasihat Simone.

5. Jangan mengambil langkah berjaga-jaga selepas sesi

Walaupun permohonan yang terbaik mungkin terjejas akibat jika penjagaan yang betul tidak diambil selepas sesi. Membersihkan kawasan tersebut sebelum cadangan profesional, mandi laut dan kolam dan terdedah kepada cahaya matahari boleh menyebabkan kerosakan dan perubahan dalam hasilnya.

Henna: pilihan sementara pengisian

Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Sesiapa sahaja yang mempunyai keraguan tentang proses Micropigmentation dan tidak mahu menceburi keputusan yang lebih berkekalan, inai boleh didapati di satu alternatif yang baik untuk mengisi kening.

Hasil daripada pengisian dengan inai berlangsung kira-kira sepuluh hari lagi mungkin berbeza-beza bergantung kepada tabiat mencuci muka dan penggunaan kosmetik setiap orang. Iaitu suatu tempoh yang agak singkat, inai ini boleh digunakan untuk menguji warna dan reka bentuk yang berbeza, sehingga seseorang akan menemui yang terbaik untuk anda. Pada masa yang sama, ia adalah pilihan yang praktikal bagi mereka yang sudah menggunakan solek setiap hari untuk mengisi kening.

"Petunjuk utama inai adalah untuk mereka yang telah gagal Beberapa kening. Prosedur ini juga sangat digemari oleh orang yang ingin menetapkan warna dan bentuk. Orang yang lebih clarinhas, dengan dahi berambut perang, sebagai contoh, biasanya memilih inai untuk meningkatkan nada warna - ia membantu untuk meningkatkan rupa dan bersuara, "kata Monica Assis, kecantikan Visage Coiffeur, di Rio de Janeiro.

Menggunakan inai di rumah

Kebanyakan salun, pusat kecantikan dan tempat-tempat lain yang menjaga kening juga menawarkan perkhidmatan permohonan inai. Jumlah yang banyak bergantung kepada lokasi, biasanya terdapat di antara R dan R $ 30.00 $ 60.00.

Terdapat pelbagai warna dan jenama inai yang terdapat di pasaran dan yang mempunyai lebih kemahiran boleh memilih untuk membuat permohonan produk di rumah. Proses ini adalah mudah, berlangsung hanya beberapa minit dan, dengan masa, anda boleh menyempurnakan teknik permohonan anda. Semak langkah demi langkah:

bahan-bahan

 • Inai dan tukang pasang;
 • swab;
 • kapas;
 • berus;
 • Air.

permohonan

 1. Menyediakan kulit untuk menerima produk, pembersihan dan pengelupasan bidang kening;
 2. Campuran inai dengan yg digambarkan dan air sehingga campuran homogen;
 3. Dengan bantuan berus, memohon campuran pada kening;
 4. Menggunakan swab untuk menjadi dan mengeluarkan produk yang berlebihan, kerana reka bentuk kening;
 5. Tunggu inai kering - 15 hingga 20 minit;
 6. Mengeluarkan produk dengan bola kapas direndam dalam air.

Lihat video di bawah bagaimana mudahnya untuk menggunakan teknik untuk mengisi kening anda tanpa meninggalkan rumah:

Jangan lupa bahawa setiap prosedur yang menggunakan kimia perlu diuji apabila alahan. Semak orientasi pada bungkusan produk.

Di mana untuk membeli inai kening

Cream Surya Henna untuk $ 27.10 dalam Panvel

Cream Surya Henna untuk $ 27.10 dalam Panvel

Bella Fix Kit Henna Profesional untuk $ 29.90 Kosmetik Super Cantik

Bella Fix Kit Henna Profesional untuk $ 29.90 Kosmetik Super Cantik

Powder Henna Surya untuk R $ 26.85 dalam Panvel

Powder Henna Surya untuk R $ 26.85 dalam Panvel

Henna Weleda untuk R $ 25,80 dalam Natue

Henna Weleda untuk R $ 25,80 dalam Natue

Henna Expression Muka secara $ 30.90 dalam rangkaian kedai-kedai

Henna Expression Muka secara $ 30.90 dalam rangkaian kedai-kedai

Untuk menguji nada dan format dengan mengisi dengan solek atau inai adalah tip yang baik bagi mereka yang ingin membuat kening muktamad. Selain membantu untuk menghapuskan keraguan dari apa yang terbaik untuk muka anda, jadi anda sudah membiasakan diri dengan hasil dahi penuh dan tiada kejutan prosedur yang muktamad.

Lebih daripada menarik di kening orang lain, nada ujian dan format adalah cara terbaik untuk mengetahui kehendak-Mu lagi. Tidak kira prosedur, ia adalah penting bahawa anda selesa dengan hasilnya di kening beliau.