Pantogar: keajaiban terhadap kehilangan rambut - Wanita Tips

Photo: Pengeluaran semula

"Perubatan Hatiku Pantogar. Saya cuba untuk beberapa ketika dan saya tidak boleh hidup tanpa. Rambut tumbuh lebih cepat dan kuat, kuku tidak memecahkan sehingga kulit kelihatan untuk meningkatkan "- itulah bagaimana ramai wanita telah digambarkan kuasa seolah-olah mengagumkan Pantogar. Bertanya soalan mengenai produk, kegunaan dan risiko yang terlibat dalam rawatan itu.

Apa dan bagaimana Pantogar?

Menurut risalah pakej, Pantogar adalah gabungan keratin, cystine dan persatuan-persatuan lain bahan-bahan, yang ditunjukkan untuk "kehilangan rambut meresap (keguguran rambut atas sebab-sebab yang tidak diketahui). perubahan degeneratif dalam struktur rambut (rambut lemah, nipis, bukan mulur, rapuh, tidak bermaya, tidak telus dan tidak berwarna); rambut yang rosak oleh cahaya matahari dan sinaran UV; mencegah bermulanya kelabu. Gangguan dalam pertumbuhan kuku (kuku rapuh, retak dan sedikit fleksibel). "

A dermatologi Helena Zantut menyatakan bahawa "Pantogar kolam vitamin dan asid amino yang membantu dalam pembentukan rambut dan oleh." Dalam erti kata lain, produk ini memenuhi kekurangan beberapa vitamin dalam badan dan oleh itu, boleh mendapatkan keputusan yang baik dalam rawatan kerugian dan kelemahan wayar.

The Pantogar benar-benar berkesan?

Menurut data untuk laman web ini perubatan, penyelidikan dengan Pantogar dari pengguna menunjukkan bahawa kira-kira 70% daripada wanita-wanita ini mendakwa bahawa hasil rawatan yang melebihi jangkaan mereka.

Helena adalah lebih wajaran untuk memberi pendapat anda mengenai senarai ini: "[yang Pantogar] adalah sangat baik, tetapi wanita itu telah menjadi yang memerlukan vitamin dan, di atas semua, mengetahui punca keguguran rambut."

Untuk ini, nasihat yang terbaik adalah sentiasa mendapatkan doktor kulit anda percayai, sehingga ia khusus boleh menilai keadaan dirinya dan menetapkan rawatan yang terbaik. "Ia tidak digalakkan untuk pergi tanpa mengambil vitamin kerana ia boleh membawa masalah fizikal", menjelaskan pakar.

Apa langkah berjaga-jaga untuk memastikan hasil yang terbaik?

Untuk berunding dengan doktor kulit, anda perlu menyediakan dengan semua maklumat yang relevan tentang masalah anda. Jika yang mengambil tidur anda adalah keguguran rambut, penipisan wayar atau kuku, anda perlu teliti menyiasat punca gejala-gejala, dan hanya kemudian menentukan ubat yang sesuai.

Untuk Helena, makanan yang diambil setiap hari juga mempunyai pengaruh yang besar kepada pembangunan jenis masalah kesihatan. Mengubah suai diet boleh, dalam beberapa kes, untuk memastikan keputusan yang lebih baik daripada rawatan dadah. "Perkara yang terbaik adalah makanan yang baik" memastikan doktor kulit.

Anda juga perlu untuk menentukan sama ada wayar anda jatuh atau hanya berbuka, menurut laman web produk. The Pantogar mampu menghentikan kejatuhan, meningkatkan metabolik aktiviti akar, pembahagian sel aktif dan dengan itu merangsang pertumbuhan sihat wayar. Walau bagaimanapun, jika masalah anda adalah pecahan, ia tidak boleh menjadi penyelesaian terbaik.

Berapakah rawatan ini?

The Pantogar tidak adalah produk yang murah - dan ini adalah salah satu aduan yang utama tentang produk yang ditemui. Dalam kaji selidik di beberapa farmasi, harga tunai sebanyak 90 tablet berbeza-beza antara R $ 140,57 dan R $ 153,68. A kotak 30 tablet keluar untuk hampir satu pertiga daripada itu, tetapi sebagai rawatan yang disyorkan biasanya 2-3 kapsul sehari, tidak bernilai melabur di dalam kotak dengan kurang.

Alternatif adalah untuk mempunyai memanipulasi dadah. Beberapa laporan menyedari bahawa kesan adalah sama, dan dalam beberapa kes lebih ekspresif. Hanya mencari farmasi pengkompaunan untuk memerintahkan produk - nilai amat berbeza dari satu pertubuhan yang lain.

Amaran: tidak mengambil ubat-ubatan tanpa preskripsi dan nasihat perubatan.