Dermatologi mengambil soalan mengenai tatu - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Mendapatkan tatu bukanlah suatu keputusan yang boleh dilakukan tiba-tiba dan tergesa-gesa. Mark kulit secara kekal adalah jenis sikap yang patut berfikir, difikirkan semula dan sudah tentu dibincangkan dengan artis tatu yang baik dan dengan doktor kulit anda, selepas semua, terdapat risiko menangkap jangkitan atau alahan kepada mana-mana komponen.

Valley untuk bercakap dengan rakan-rakan dan saudara-mara sangat dekat, untuk memastikan bahawa anda akan mendapat bersama-sama dengan reka bentuk. Jika anda sudah mempunyai pasti anda mahu meninggalkan kulit anda lebih peribadi, membaca ruangan ini dengan teliti.

Sebelum anda mendapatkan tatu, anda memerlukan:

1 - Pastikan reka bentuk yang anda mahu dan di mana ia akan kekal. Ia adalah lebih daripada asas tidak berpandukan Arah aliran. Anda tahu, fesyen akan berlalu dan tatu berterusan.

Jika anda bekerja pada sesuatu yang lebih formal (bank, firma undang-undang, dll), tatu super pada paparan juga tidak seperti yang dinyatakan. kurang kerja rasmi lagi menerima dengan baik. Dan muka jam tangan dan teman lelaki nama: ia menyedihkan, tetapi kita tahu bahawa "bahagia selama-lamanya" adalah lebih kisah dongeng, bukan?

2 - Pilih dash yang betul. Setiap artis tatu mempunyai ciri-ciri sendiri dalam masa untuk lukisan. Jadi, anda perlu meminta untuk melihat kerja sebelumnya dan juga membuat dia lukisan draf yang anda mahu. Seorang pelukis tatu perlu memberi inspirasi keyakinan di dalam kamu. Jika anda meninggalkan ia ragu-ragu, mencari studio lain. bertukar-tukar idea dengan mereka yang telah ia tatu dengan yang baik adalah satu yang baik.

kualiti Search, bukan harga, okay - 3? A jauh lebih murah daripada biasa tatu perlu membangkitkan kebimbangan, bukan keseronokan. Ini kerana cat alahan adalah lebih mahal dan seorang artis tatu yang terkenal tidak mengenakan begitu murah. Ingat bahawa ia adalah tanda untuk selama-lamanya.

4 - Cari studio yang dikawal selia oleh pengawasan kesihatan (meminta untuk melihat dokumen) dan menggunakan bahan-bahan pakai buang. Jangan malu untuk menjadi cerewet, ini adalah suatu perkara yang kulit dan kesihatan.

Penjagaan dalam sehari untuk membuat tatu

Jangan sedikit sekali pada kebersihan tempat yang hendak tatu, kulit yang bersih dan dirawat mendapat yang lebih baik tatu.

Mengelakkan tatu jika anda sedih atau tertekan. Risiko taubat mungkin lebih tinggi. Ini adalah masa kepastian dan kegembiraan! Jika separuh tertekan, daftar pada hari yang lain atau menangguhkan beberapa rancangan.

Menumpukan perhatian dan tidak bergerak terlalu banyak, anda boleh menjejaskan kerja-kerja artis.

Penjagaan selepas melakukan tatu

Dalam fasa penyembuhan yang pertama (yang mengambil masa antara tiga dan lima hari), anda mungkin mengalami ketidakselesaan dan bengkak (meminta artis tatu untuk menjelaskan segala-galanya untuk anda, okay?).

Selepas hari ke-3, anda perlu basuh tatu baru anda sekurang-kurangnya empat kali sehari dengan sabun antibakteria dan keringkan dengan teliti dan perlahan-lahan, dengan menggunakan tuala kertas. Apa-apa reaksi pelik, pergi ke doktor dan memanggil studio.

Peringkat kedua penyembuhan (terakhir sehingga empat minggu) juga penting. yang tatu, semasa penyembuhan, ia cenderung kering dan jadi anda perlu untuk memastikan ia terhidrat.

Menggunakan hypoallergenic dan tanpa krim minyak wangi terlalu banyak. Bercakap dengan artis tatu yang produk yang paling sesuai dan mengelakkan krim dan losyen dengan wangian, alkohol, pewarna tiruan dan bahan-bahan lain yang boleh merengsakan tatu pada mulanya.

Sentiasa gunakan pelindung matahari apabila lukisan terdedah kepada matahari. Ini memastikan bahawa warna kekal lebih terang.

Dalam tempoh penyembuhan, mengelakkan makanan yang berlemak (makanan bergoreng, coklat, krim disebat dan daging babi), makanan laut, makanan Jepun dan lada untuk mengelakkan reaksi alahan.

Saya mendapat sakit tatu saya. Anda dapat menghapuskannya?

Ia kini mungkin membuang tatu oleh laser. Rawatan ini dilakukan dalam beberapa sesi, jumlah yang akan bergantung kepada saiz tatu, kedalaman pigmen pada kulit dan juga warna yang digunakan dalam reka bentuk.

Kesukaran pilihan untuk memadam tatu adalah yang terbaru dan yang mempunyai pelbagai yang lebih besar warna, termasuk warna warna merah jambu, ungu dan pendarfluor.

Dalam kes sedemikian, untuk terpilih memusnahkan semua warna tatu anda mungkin perlu menggunakan lebih daripada satu jenis laser, bagi setiap laser mencapai pelbagai warna tertentu.

Walau bagaimanapun, rawatan tidak ajaib. Ia sering tidak mungkin membuang semua tatu, untuk pigmen lebih mendalam berterusan meninggalkan bayangan apa yang tatu. Dalam kes-kes lain, selepas penyingkiran yang lengkap, kulit yang dirawat kelihatan lebih ringan daripada kulit di sekitarnya sebagai tempat putih yang boleh bersifat sementara atau tidak.

Warna hitam yang keluar dengan lebih mudah, warna coklat dan merah adalah lebih sukar. Jadi ia adalah bernilai mengulangi: membuat tatu hanya jika 101% pasti!