Bagaimana untuk memilih warna enamel? - Tips Wanita

Photo: Thinkstock

Wanita adalah makhluk yang pelik, yang mengikat lebih dalam dunia fesyen daripada lelaki, walaupun mereka juga semakin memikirkan visual. Bagaimanapun, hakikatnya adalah bahawa wanita suka untuk menggabungkan - walaupun descombinando kadang-kadang - pakaian, kasut, rambut, cermin solek, beg tangan dan juga warna kuku. Jika anda juga mengalami kesukaran untuk memilih warna menjadi sayu, ikuti tips di bawah untuk terlepas lamanya.

Memilih mengikut majlis itu

Ada kalanya bahawa "permintaan" warna yang lebih serius, manakala yang lain mengakui warna kasual dan juga menyeronokkan. Jadi ia adalah penting untuk mengetahui apa jenis persekitaran anda akan menggunakan warna tertentu.

Dalam temu duga kerja, sebagai contoh, adalah penting untuk menjaga formaliti, supaya lebih clarinhos enamel, serta lebih tertutup merah dan juga beberapa nada cahaya merah jambu adalah pilihan terbaik. Anda juga boleh memilih untuk sedikit hiasan sangat diskret Perancis dan lain-lain, yang memberi gambaran bahawa anda adalah orang yang serius, dedikasi dan pekat. Warna neutral adalah yang paling sesuai dalam kes ini.

Jika, di sisi lain, kesempatan untuk parti atau dengan rakan-rakan dan juga teman lelakinya, anda boleh mengambil kanister mereka Licau paling menarik dan berbeza. Dalam kes seperti ini, segala-galanya adalah dibenarkan: merah terang, warna hitam, kuku yang dihias mengikut citarasa anda dan juga Licau logam. Membiarkan imaginasi roll longgar.

Memilih mengikut warna kulit

Jika anda tidak pasti warna yang sesuai dengan warna kulit anda, beberapa peraturan asas boleh membantu anda: jika anda mempunyai kulit putih yang sangat terang, warna yang lebih ringan adalah mereka yang menggabungkan terbaik - putih, merah jambu dan juga biru boleh menjadi pilihan yang sempurna; untuk kulit yang jelas, tetapi tidak terlalu putih, pilihan yang berbeza-beza - hampir semua warna adalah baik; jika kulit anda adalah sedikit lebih Disamak, variasi emas dan merah menggabungkan dengan sempurna dan, akhirnya, jika anda mempunyai kulit gelap, warna gelap merah dan ungu akan meninggalkan anda indah.

Memilih mengikut warna gincu

Seperti warna menjadi sayu, warna gincu juga memerlukan perhatian khas: biasanya bernilai menggabungkan ia dengan warna kulit anda. Oleh itu, memilih menjadi sayu warna yang sepadan atau melengkapi warna gincu boleh menjadi langkah penting ke arah penginapan harmoni rupa akhir.

Memilih mengikut pakaian anda

Beberapa ketika dahulu, ia tidak bergaya untuk cat kuku anda warna yang sama pakaian, tetapi yang telah berubah. Hari ini, anda boleh memilih sayu nada yang sama satu bahagian yang menggunakan atau - lebih baik - menggunakan warna yang sepadan dengan mereka. Juga dalam kes ini, memilih warna neutral membolehkan anda untuk menggabungkan kuku anda dengan sebilangan besar keping almari pakaian anda.

Memilih mengikut trend fesyen

Setiap koleksi baru pakaian, begitu juga dengan trend untuk warna enamel. Walau bagaimanapun, kita mesti berhati-hati: tidak semua warna akan dipadankan dengan gaya anda. Pastikan anda menyemak pilihan dan ikuti tips di atas untuk memilih orang-orang yang mempunyai lebih berkaitan dengan cara anda untuk menjadi.