solek mineral untuk kulit sensitif - Wanita Tips

Solek mineral mengandungi dalam formula serbuk yang sangat halus yang berasal dari mineral seperti titanium dioksida, oxychloride bismut, mika, oksida besi dan zink, antara lain.

yang solek mineral Ia telah digunakan di Amerika Syarikat dan Eropah dan kini negara-negara seperti Brazil, membawa berita ini ke atas produk yang sebelum ini digunakan berlian dan debu emas di dalam kandungannya.

Disediakan oleh pengekstrakan yang paling tulen dan serbuk halus asal mineral, bebas daripada bahan pengawet, perisa dan berat pigmen untuk solek mineral semulajadi hypoallergenic dan boleh digunakan pada kulit yang sensitif dan berminyak. Kesucian mineral yang mempunyai pertalian yang lebih besar dengan Ph kulit, yang memberikan perlindungan yang besar dan kemasan semulajadi.

Perbezaan di antara mineral dan cermin solek konvensional pada dasarnya liputan yang ditawarkan. Perlu diingati bahawa dalam solek mineral yang tidak tercapai seperti liputan yang seragam atau tindak balas yang lebih baik dalam pigmen seperti dalam konvensional, jadi kronik lingkaran hitam, noda atau tanda adalah lebih baik menyamar dengan permohonan solek konvensional. Satu adalah tidak lebih baik daripada yang lain, perbezaan hanya dalam komposisi.

Permohonan solek mineral perlu lebih berhati-hati, kerana pada dasarnya setiap produk mempunyai pembentangan di format serbuk longgar, yang boleh membawa atau meninggalkan berlebihan. Yang memilih untuk jenis solek perlu melabur dalam berus baik untuk memudahkan permohonan dan menyediakan perlindungan semula jadi yang ringan.

Solek mineral hendaklah digunakan pada muka dalam gerakan membulat dari luar dan dalam. Leher dan leher juga memohon serbuk untuk mengawal kecerahan dan keseragaman nada.

Ini jenis solek tidak begitu sesuai untuk kulit matang, kerana ia tidak mengandungi pelindung matahari dan persembahan anda adalah hampir umumnya serbuk, yang boleh memuatkan dan menonjolkan baris. Jadi, lebih suka liputan yang bersih sebagai yang paling ringan dan nipis yang mungkin. Untuk mengawal kecerahan, anda boleh memilih untuk bedak (mineral sekarang ya, ia dinyatakan) untuk digunakan hanya di T-zone (dahi, hidung dan dagu) dan ingat jangan lupa berus produk ini apabila perlu seperti apabila kulit berminyak, semasa gelombang haba atau untuk mengawal kecerahan.

Ingat bahawa sebelum penyediaan kulit solek adalah penting: membersih, nada dan melembapkan kulit anda setiap hari adalah bermanfaat dan bertindak terhadap penuaan.

Komponen solek mineral

  • Titanium dioksida: pigmen zarah dalam serbuk putih - yang meliputi power yang sangat baik.
  • Besi oksida: Zarah pigmen bukan organik (kuning, hitam dan merah) - Dengan menggabungkan tiga warna anda boleh membuat warna kulit berganda.
  • Zink oksida: zarah pigmen putih - menyerap minyak kulit.
  • mika: Mineral asal asli - Slip dan cengkaman.
  • oxychloride bismut: zarah halus persefahaman yang baik dengan kulit - Penetapan solek, sentuhan cahaya dan tekstur baldu.
  • Zink stearat: garam zink - pematuhan yang sangat baik untuk kulit.
  • Diamond Dust: Diamond zarah ultrafine - Kecerahan dan selesai berseri.