8 sebab untuk berhenti menyembur rambut - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Setiap wanita yang dicelup rambutnya mempunyai sebab yang berbeza bagi keputusan itu. Beberapa wanita tua biasanya mempertahankan idea bahawa wanita harus menikmati warna rambut semula jadi untuk seberapa lama yang boleh, bermula untuk cat mereka hanya apabila tidak dapat dielakkan, iaitu, apabila rambut putih mula muncul.

Tetapi evolusi pewarna dan teknik pencelupan lain membolehkan hari ini bahawa perubahan wanita itu tanpa merosakkan kedua-dua helai dan oleh itu pewarna rambut anda telah menjadi sangat popular pada sebarang usia.

Untuk berbeza dan sahih, bahawa semula menggunakan wayar dalam warna yang asal? Kelebihan adalah pelbagai - dan ada yang disenaraikan di bawah.

1. Kos Cut

Mengekalkan nada yang dikehendaki tidak mudah - dan jauh lebih murah. Oleh itu, apabila anda menyelesaikan kembali kepada warna asal, perbelanjaan wayar berkurangan secara mendadak. Wang yang ditinggalkan anda boleh memohon kepada perkara-perkara lain atau rambut itu sendiri, merawat dan menjaga penghidratan, sebagai contoh.

kebimbangan 2. Pengurangan

Bukannya sentiasa tertanya-tanya apabila ia adalah masa untuk menyentuh sehingga pewarna, seperti kepala yang sejuk? Di samping itu, rambut diwarnai memerlukan beberapa penjagaan lain tidak kering dan sentiasa kelihatan sihat dan cantik. Terima nada asli anda - dan berehat.

3. Membantu rambut anda berkembang

Dye, meringankan, gelap, meringankan: semua yang bergerak banyak dengan struktur wayar. Jika anda mahu tresses anda berkembang lebih cepat dan sihat, pasti kacau dalam warna.

4. Pastikan benang paling indah

Sekali lagi, anda harus ingat bahawa setiap langkah dalam struktur kimia wayar dan, dengan itu, boleh akhirnya merosakkan penampilan anda. Meninggalkan untuk cat membantu menjaga mereka lebih terhidrat dan kuat.

5. Berehat supaya rambut menjadi lebih baik dalam eksperimen masa depan

Jika anda cat wayar dengan kerap, anda tahu bahawa tidak selalu mungkin untuk membuat perubahan tertentu, kerana bahan kimia yang sebelum ini sentiasa menggunakan pengaruh ke dalam rawatan yang baru. Jika anda menghabiskan masa tanpa pewarna pada masa depan rambut anda akan lebih bersedia untuk eksperimen lanjut.

6. Tukar penampilan

Ia tidak gila, ia adalah pemikiran logik. Apabila anda cat rambut anda, anda mungkin terfikir tentang menukar rupa. Jika ya, mengapa tidak menggunakan pemikiran yang sama dan berhenti menggunakan dakwat untuk ini? Ada kemungkinan tinggi bahawa anda hampir tidak ingat apa warna semulajadi wayar dan, jika demikian dengan anda, bayangkan dengan orang lain - perubahan radikal rupa, meninggalkan hanya apa yang semula jadi muncul.

7. Suka keasliannya

Sebagai sahih begitu sukar pada masa kini, apa-apa remedi disediakan untuk ia menjadi hampir mandatori. Seperti ramai wanita pewarna rambut mereka, membantu cat ia boleh menjadi satu langkah besar ke arah tepinya. Oleh itu, apabila anda meminta apa warna yang anda lulus anda, jawapannya hanya boleh dilakukan adalah "ia suara semula jadi saya, untuk mendapatkan ini di sini, hanya dilahirkan semula."

8. Luangkan masa anda untuk perkara-perkara lain

Bukannya tinggal di salon kecantikan untuk tempoh yang lama, anda boleh membaca, berjalan kaki di taman, teman lelaki, tidur dan banyak barangan lain sejuk.