Arovit: lihat risiko, manfaat dan bagaimana untuk menggunakannya di rambut mereka - Wanita Tips

Photo: Pendedahan

Sesetengah ubat-ubatan adalah amat sesuai untuk tujuan tertentu tetapi, selepas dilancarkan di pasaran dan diuji oleh orang ramai, adalah utiliti lain. Ini adalah benar apabila ia datang kepada penonton wanita, agak mewah dalam mencari sifat-sifat yang luar biasa bahan-bahan yang terdapat di pasaran.

The Arovit adalah salah satu ubat itu - dilancarkan untuk menangani kekurangan vitamin A di dalam badan, kini juga digunakan untuk meningkatkan kualiti rambut. A dermatologi Helena Zantut menjelaskan soalan-soalan mengenai produk.

Apa yang Arovit?

Menurut risalah pakej, Arovit ditunjukkan untuk orang yang mengalami kekurangan vitamin A, perubahan dalam membran mukus saluran pernafasan atas dan bawah dan juga untuk membantu dalam rawatan vulgaris jerawat, dan pekak telinga dalam. "The Arovit adalah semata-vitamin A, dan hanya akan membantu jika seseorang itu mempunyai kekurangan vitamin ini dalam badan," jelas Helena.

Terdapat dalam kapsul, produk hanya boleh dibeli dengan preskripsi, jadi terpulang kepada pakar dermatologi menentukan apa kuantiti - dan berapa kerap - pesakit perlu menelan ubat.

Terdapat risiko dalam menggunakan Arovit?

Apabila digunakan mengikut preskripsi yang dikeluarkan oleh profesional kesihatan, Arovit ada risiko kepada pesakit. Walau bagaimanapun, jika diambil secara berlebihan, ubat ini boleh menyebabkan apa yang dipanggil "hypervitaminosis A", bahawa ini adalah satu jumlah yang berlebihan vitamin A di dalam badan.

Helena mengatakan bahawa "semua vitamin diambil berlebihan boleh memberi masalah dalam badan" kerana membatalkan kawal selia fungsi tertentu. Atas sebab ini, "ia adalah lebih baik untuk mengikuti nasihat perubatan [semasa rawatan]," jelas beliau.

Hasil Arovit sebagai produk kecantikan

Serta bahan-bahan lain yang digunakan oleh penonton perempuan dengan tujuan estetika, seperti Monovin A dan Vitanol A, Arovit merupakan produk yang telah dibangunkan untuk tujuan lain yang mempunyai apa-apa kaitan dengan industri kecantikan. Untuk sebab-sebab tertentu, akhirnya menguji kaum wanita dan diisytiharkan, kerana, sebagai alternatif untuk rawatan rambut kusam dan tidak bermaya.

Walaupun terdapat bukti saintifik atau perubatan keberkesanan produk untuk tujuan itu, ramai wanita memastikan bahawa kunci menjadi lebih terhidrat selepas rawatan dengan gabungan Arovit dan produk rambut yang lain. Jika anda tidak tahu "betul" cara untuk memohon, anda boleh cuba salah satu daripada resipi berikut.

Resipi 1: Untuk resipi pertama yang anda perlu secawan yogurt biasa, dua ampul daripada Arovit, separuh alpukat dan kuning telur. Pukul semua bahan dalam pengisar dan kemudian memohon pada wayar, meninggalkan ia bertindak untuk beberapa ketika dan bilas kemudian.

Resipi 2: Untuk resipi kedua, memisahkan satu sudu teh yogurt biasa, satu putih telur dalam salji dan mentol lampu Arovit. Campurkan semua bahan dalam mangkuk dan terpakai hanya hujung wayar, perlahan-lahan mengurut. Biarkan selama kira-kira 20 minit dan kemudian basuh rambut anda seperti biasa.

resipi lain ditemui pada rangkaian menyedari bahawa gabungan Arovit dengan Bepantol dan Hipoglós juga akan berkesan dalam pelembab kulit. Hanya mencampurkan sedikit setiap salap (Bepantol dan Hipoglos) dan kemudian beberapa titis Arovit menitis, bergaul dengan baik dan memohon kepada kulit wajah.

Dan anda, sudah menguji Arovit? Kongsi pengalaman anda dalam komen.