12 kegunaan yang berbeza untuk ubat gigi - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

ubat gigi adalah produk yang berpatutan dan sangat mudah untuk mencari. Tidak mengejutkan fungsi utamanya adalah untuk membersihkan dan bersinar gigi. Tetapi apa yang ramai orang tidak sedar adalah bahawa ubat gigi boleh menjadi sekutu dalam beberapa aktiviti dan pembersihan rumah. formula dengan bahan cuci kasar dan ringan dicampur dengan pemekat memberikan ubat gigi beberapa kemungkinan penggunaan yang luar biasa! Memenuhi sebahagian daripada mereka:

Amaran: tugas-tugas di bawah adalah sah untuk ubat gigi tradisional (pes putih). Jangan gunakan ubat gigi berwarna atau gel kerana ia boleh menyebabkan kesan.

1. permata penggilap

ubat gigi boleh membantu membuang kotoran dan mengembalikan kecerahan permata mereka. Dengan bantuan berus lembut, memohon lapisan nipis ubat gigi pada barang kemas anda dan berwarna kusam. Gosok perlahan-lahan, bilas dengan air dan keringkan dengan kain lembut. Jika cacat atau kelegapan adalah terlalu kuat, ia adalah disyorkan untuk memohon lapisan tebal dan biarkan selama satu jam. Selepas mencuci dan mengeringkan sahaja (seperti dalam kes sebelumnya). penggunaan tidak digalakkan dalam mutiara, batu-batu dan rhinestones. Oleh kerana mereka adalah objek yang lebih sensitif, mereka menghadapi risiko yang tercalar.

2. kesan Keluarkan permaidani

Untuk membuang kotoran permaidani, melembapkan noda dengan berus gigi dan ubat gigi dan lap dengan kain lembap. Ia adalah disyorkan untuk menguji prosedur di atas sekeping kecil permaidani untuk memastikan bahawa tidak ada cat longgar.

3. Bersihkan tercalar DVD dan CD

Sapu sedikit ubat gigi pada CD dan DVD, bermula dari pusat ke arah tepi. Bilas dengan air dan keringkan dengan kain microfiber untuk mengelakkan menggaru.

4. Memelihara tapak kasut

Dengan penggunaan, tapak kasut dan kasut sering menjadi sangat kotor. Gosok mereka dengan ubat gigi dan berus boleh membantu memulihara tapak kaki bersih. Begitu juga dengan kasut kulit putih.

5. Keluarkan dari kesan air mudah alih

Apabila segelas cecair sejuk yang dilupakan di atas kabinet kayu ia adalah perkara biasa untuk meninggalkan tanda. Untuk mengeluarkannya memohon jumlah yang kecil ubat gigi di atas kain lembut dan menggilap perabot. Tidak perlu untuk memaksa. Anda mungkin perlu mengulangi proses tersebut.

6. Bersihkan bahagian dalam botol yang kotor

ubat gigi ini juga mungkin berguna untuk membuang kekotoran yang berterusan dalam botol dan kekal dalam thermoses walaupun selepas basuh normal. Baik sapu dalam menggunakan berus gigi dan ubat gigi. Bilas dengan air panas.

7. gelas defog

Gosok sejumlah kecil ubat gigi pada kanta cermin mata atau topeng menyelam dan bilas dengan teliti. Tidak melaksanakan prosedur ini pada kanta dengan lapisan khas seperti rawatan anti-reflektif.

8. Buang kotoran pada kolar

Prosedur ini adalah mudah: dengan bantuan berus gigi, memohon ubat gigi pada kesan kotoran yang terkumpul pada kolar baju. Bilas dan meneruskan basuh biasa.

9. Recover kuku anda

Anda tahu apabila anda mengambil enamel dan sedar bahawa kuku anda adalah kekuningan dan dalam bentuk yang miskin? Kemudian: ubat gigi di dalamnya! Sapukan ubat gigi pada kuku membantu untuk memulihkan kecerahan yang sama.

10. dinding penyumbat lubang

Peliknya, ubat gigi juga boleh mengambil forcinha untuk palam lubang-lubang kecil di dinding. Mengisi mereka dengan ubat gigi dan licin lubang dengan sekeping kadbod. Jika perlu, ulangi proses, sekali ubat gigi boleh mengecut selepas kering.

11. Keluarkan bau bawang putih dan bawang tangan

Jika selepas menyediakan makan tengah hari atau makan malam tangannya dengan itu bawang putih dan bau bawang, basuh mereka dengan ubat gigi. Bau yang tidak menyenangkan akan hilang.

13. objek Polishing chrome

lekapan bilik mandi chrome seperti faucets, tuala pintu dan pintu kertas tandas boleh memulihkan kecerahan dengan lapisan ubat gigi. Menggunakan produk, bilas dan kering dengan kain. Tidak keterlaluan amaun seperti objek-objek ini boleh haus dari masa ke masa.

Tip penting

Jangan gunakan ubat gigi pada luka bakar atau pada muka anda untuk menghilangkan jerawat. Kerana mengandungi bahan pencuci dan menthol, ubat gigi boleh menyebabkan alahan dan kegatalan kulit.

produk pembersihan biasa digubal dengan sejumlah besar pengkakis. ubat gigi boleh menjadi pilihan yang lebih lembut pembersihan dengan manfaat yang mengandungi jumlah yang lebih kecil pelelas dan bahan kimia. Memasukkannya ke dalam senarai membeli-belah anda!