Bagaimana untuk memilih kemasan untuk dapur - Wanita TipsPada masa ini terdapat begitu banyak pilihan salutan untuk bilik yang berbeza dari rumah bahawa dalam memutuskan mana satu untuk digunakan di setiap tempat banyak keraguan timbul. Dalam hal ini, kita mengambil keraguan utama mengenai alas lantai dan dinding di dapur. Mendaftar keluar:

Apakah jenis-jenis salutan sesuai untuk dapur?

Lapisan yang paling biasa digunakan pada dinding dapur adalah jubin, jubin kaca dan batu. Di lantai dapur, ia adalah adat untuk menggunakan jubin atau porselin.

Jubin adalah lapisan yang paling popular untuk dapur dan mudah untuk dipadankan dengan lantai. Tetapi ia adalah penting untuk menjaga untuk tidak meletakkan jubin cahaya dengan grout gelap dan begitu juga sebaliknya.

dapur moden juga mempunyai sisipan kaca salutan untuk menutup beberapa bahagian seperti dinding di atas sinki atau keseluruhan dinding. The pastihas adalah sesuai untuk mereka yang ingin menghiasi kreatif tanpa banyak bahan-bahan yang berbeza.

Anda juga boleh menggunakan batu marmar di beberapa kawasan untuk memberi dapur rasa yang lebih kedesaan dan bezakan dengan seluruh alam sekitar.

Di mana untuk menggunakan lapisan di dapur?

salutan perlu diletakkan obligatorily belakang dapur dan tenggelam. Oleh itu, dinding dilindungi daripada air, kelembapan, kotoran dan bahan-bahan lain yang boleh merosakkan dinding dan lukisan. Walau bagaimanapun, lapisan di dapur boleh digunakan secara kreatif dalam semua dinding, memperluaskan kemungkinan menghias.

Menggabungkan lapisan memasak

Ia adalah penting untuk mengekalkan keseimbangan antara dinding selongsong dan lantai dapur, mewujudkan rupa yang padu, tanpa keterlaluan. Anda boleh menggunakan warna yang lebih gelap di tingkat dan satu lagi dinding ringan. Alternatif lain adalah dengan menggunakan corak pada dinding dan meletakkan rata jubin di atas lantai. Bagaimanapun, yang ideal adalah untuk bermain dengan warna dan kedalaman kreatif, tetapi sentiasa cuba untuk memberikan bilik ini kelihatan lebih semula jadi dan kurang dimuatkan.