Photo: Main semula / Blog Technicolor Dapur

Photo: Main semula / Blog Technicolor Dapur

Terdapat lebih daripada buah nanas tropika! Nanas sinonim dengan musim panas dan apa yang lebih baik daripada mengambil kesempatan pada musim ini untuk menyediakan kek dengan nanas.

Selain lazat, nanas adalah buah-buahan yang penuh dengan nutrien dan serat yang memberi banyak manfaat kepada kesihatan kita. Ia kaya dengan vitamin C, beta karotena, kalsium, kalium dan besi.

Nanas adalah bahan yang besar kerana dengan mempunyai keasidan ia mengimbangkan baik dalam persiapan manis. Nanas mempunyai banyak kombinasi yang sangat baik seperti vanila, caramel, rum dan kelapa.

Hari ini kita akan memberi tumpuan kepada salah satu pencuci mulut kegemaran saya: kek nanas! Kami membuat pilihan yang sangat istimewa untuk memberi inspirasi kepada anda di dapur.

resepi kek mudah nanas

1. kek nanas mudah: Anda tahu bahawa kek dengan rasa rumah nenek? Super mudah dan mudah untuk berbuat demikian adalah kegembiraan? Jadi di sini adalah resipi. Nikmati!

Juga membaca: 10 resipi kek cornmeal lazat dan mudah untuk membuat

2. Kek dengan buah nanas: Kek ini sudah berair disebabkan ketulan nanas dalam adunan, tetapi untuk memberi sentuhan yang lebih istimewa, anda juga boleh basah massa selepas siap dengan jus buah-buahan sedikit.

3. Pineapple kek dengan aising liputan dan kacang: Ini resipi kek nanas memerlukan yogurt dalam adunan, yang biasanya meninggalkan kek lembap. Penyediaan kek ini adalah sangat mudah kerana ia semua dilakukan dalam pengisar dan digunakan di sini gelatin nanas.

4. pai nanas berkrim dengan kelapa: Ini keputusan resipi dalam kek berkrim super yang mendapat rasa yang lebih baik dengan tambahan susu pekat. Satu idea yang baik adalah untuk berkhidmat kepada anda geladinho.

5. Pineapple menyangkanya perkara kecil kek: kek nanas terbaik dalam bentuk yang pave berair untuk memudahkan keluarga dan membenarkan bahawa jenaka lama.

6. nanas ais krim kek dengan coklat: Coklat adalah jenis bahan yang membuat apa-apa resipi yang lebih baik, bukan? Jadi idea di sini adalah untuk menggabungkan kesegaran nanas geladinho kek, dengan hidangan koko. Cuba!

Juga membaca: 38 resipi pisang kek dengan rasa kebahagiaan

7. kek dengan gelatin nanas: Jika anda tidak mempunyai nanas di rumah, tidak ada masalah, anda boleh membuat kek nanas lazat menggunakan buah-buahan gelatin sahaja.

8. kek nanas dan kelapa bakar: Salah satu kombinasi yang paling sempurna untuk membuat nanas adalah kelapa. Ia adalah sangat tropika dan pencuci mulut yang hebat untuk berkhidmat pada musim panas. Kek ini adalah sangat lembap dan boleh disampaikan pada bila-bila masa.

9. kek nanas sejuk: Dalam resipi ini kek adunan digantikan dengan wafer champagne. persembahan yang cantik dan menyelerakan, kerana ia dipasang dalam balang kaca menunjukkan lapisan interleaved dihancurkan nanas, vanila wafer champagne dan krim.

10. Pineapple Ice Cream Cake: Kek ini mempunyai antara lapisan kek span, nanas dan krim putih, dan ia adalah baik untuk dihidangkan terus di meja.
Photo: Main semula / Blog Passage Gastronomi

Photo: Main semula / Blog Passage Gastronomi

nanas resipi kek karamel

11. kek nanas caramelized: A kek indah untuk menjadi bahagian atas penuh dengan hirisan nanas pala dan plum untuk hiasan.

12. Pineapple karamel kek: A nanas kek yang sangat yg suka dengan karamel topping. Ia mengambil jus nanas dalam doh dan dibakar pada keping nanas dalam sirap.

13. Pineapple Cake: kek nanas ini adalah mudah untuk menyediakan dan juga mempunyai persembahan undang-undang dengan mempunyai hirisan nanas dan ceri di atas.

Photo: Main semula / Blog Kitchen Rafinha

Photo: Main semula / Blog Kitchen Rafinha

kek hasil nanas disumbat

14. Pineapple kek dengan susu manis: Kek ini menggabungkan susu manis dengan nanas, yang dijamin berjaya. kek disumbat dengan kiub nanas dan susu manis, dan kemudian mendahului dengan krim disebat.

15. kek nanas disumbat: Resipi ini menggabungkan dua inti dalam kek adunan putih, satu makhluk krim putih dan lain-lain yang jenis jem nanas.

16. kek nanas dengan kelapa: sentuhan kelapa yang baru diparut di bahagian atas disumbat kek nanas meninggalkan persembahan yang indah serta menjadi kombinasi yang hebat.

Photo: Main semula / Blog Nenek Hasil

Photo: Main semula / Blog Nenek Hasil

resipi yang berbeza

17. nanas dan kuih kacang: Resipi ini mempunyai rasa dan kerangupan daripada kacang, di samping menjadi gluten bebas, sesuai untuk mereka yang mempunyai sikap tidak bertoleransi.

18. Vegan Pineapple Cake: Resipi ini adalah untuk peminat memasak vegan, bebas daripada produk yang berasal dari haiwan.

19. kek nanas tropika, lobak merah dan kacang: Ia adalah versi yang berbeza daripada kek nanas dibuat dengan lobak merah dan walnut keping.

20. Hummingbird kek ini adalah kek klasik selatan Amerika Syarikat yang membawa banyak kacang dan kepingan buah-buahan - di kalangan mereka nanas. kek yang sangat lembap dan disumbat dengan krim mentega.

Photo: Main semula / Blog Dapur Collective

Photo: Main semula / Blog Dapur Collective

pendapatan yang layak dan berbeza

21. kek nanas keseluruhan: Seluruh resipi kek nanas lebih ringan kerana ia mengambil tepung mil penuh dan oat. A resipi yang hebat untuk mereka yang ingin pilihan yang lebih sihat.

22. kek nanas dengan pudina: A resipi yang hebat bagi mereka yang vegan atau tidak toleran laktosa, kerana kek nanas ini tidak mengambil susu atau telur. Ia lebih ringan kerana bukan susu mengambil jus nanas dengan pudina.

23. kek nanas berkhasiat: Versi lebih berkhasiat kek nanas dengan oat dan tepung gandum dalam adunan yang dibakar pada keping nanas.

24. kek vegan dengan nanas dan kelapa pengisian: Selain pengisian indah kelapa dan nanas, kek ini juga boleh mengambil dos bagus krim disebat untuk memberikan rasa dan tekstur tambahan.

Tidak kira apa resipi yang disediakan adalah penting untuk memberi perhatian apabila memilih nanas untuk mengelakkan orang-orang yang belum matang dan oleh itu sangat berasid. Satu helah sangat tua, tetapi ia membantu banyak dalam memilih adalah untuk menarik salah satu daripada daun mahkota dan lihat jika ia tergelincir dengan mudah. Jika ya, ia menunjukkan bahawa nanas adalah sedia untuk dimakan. Satu lagi helah adalah bau pangkal nanas, kerana yang lebih matang mempunyai aroma yang manis.