Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

lasagna adalah hidangan tradisional Itali asalnya dibuat dengan kepingan doh berselang dengan pemadat keju dan daging sos. Bermula dengan siaran media ini, pilihan yang lazat yang lain telah diwujudkan, menyesuaikan diri dengan rasa orang-orang yang menikmati.

Pilihan anda adalah banyak, membolehkan daging Perubahan (antara ayam, daging merah, sosej atau ikan dan makanan laut), pilihan satu lagi jenis keju atau sos, dengan perubahan dalam jenis badan yang digunakan untuk pemasangan, pergi dari pilihan penuh untuk menggunakan buah-buahan dan sayur-sayuran dalam strukturnya. Terdapat juga versi gula hidangan ini.

pilihan yang sesuai untuk mereka yang mencari hidangan dengan pelbagai yang lebih besar nutrien, atau bahkan satu adalah satu diet yang rendah kalori, dengan menggunakan terung bukannya pasta telah menjadi pilihan yang baik untuk membuat ini lebih praktikal, cepat, ringan dan enak. terung adalah sayur-sayuran yang kaya dengan vitamin A, C, B1, B2 dan B3, di samping menjadi makanan yang kaya dengan serat dan rendah kalori. Semak pilihan resipi lazat menggunakan sayur-sayuran ini.

16 lazat resipi terung lasagna

Photo: Main semula / secubit

Photo: Main semula / secubit

1. lasagna terung, ayam belanda payudara dan keju: menggunakan hanya tiga terung, membuat versi ini lazat. Itu helah untuk mengelakkan kepahitan asli sayur-sayuran ini dimasukkan ke dalam mangkuk, percikan garam antara lapisan, meliputi mereka dengan air. Selepas membiarkan mereka rendam selama setengah jam, hanya berjalan mereka dan membasuh mereka untuk mengeluarkan garam yang berlebihan.

2. Terung Lasagna, daging dan keju: sebagai penulis sendiri mengatakan, ini adalah tempat yang sesuai untuk mereka yang ingin mengurangkan pengambilan karbohidrat, tetapi tidak berputus asa rasa hidangan ini lazat. pengisian berikut garis tradisional dengan sos daging tanah dan keju mozzarella.

Juga membaca: 26 resipi vegetarian yang lazat untuk menu anda dari hari ke hari

3. Terung Lasagna, daging, keju dan buah zaitun: di sini, cuba untuk membuat hidangan lebih "layak", telah digunakan dua jenis keju: lombong dan plat, kedua-dua dalam versi cahayanya. Untuk menambah lagi rasa untuk lasagna, Olive dipilih untuk hadir.

4. Lasagna Bolognese terung: yang Bolognese sos tradisional di sebalik rasa yang utama dalam resipi ini. Dibuat dengan daging lembu tanah dan sos merah, ia menggabungkan dengan sempurna dengan keju mozzarella dan ham diagihkan di kalangan lapisan sayur-sayuran. Satu kegembiraan!

5. Lasagna Bolognese terung berfungsi: Tidak seperti resipi sebelumnya untuk membuat hidangan lebih kaya dengan nutrien, penulis digunakan terung organik dan sos tomato buatan sendiri, dan mencadangkan bagaimana keju pilihan mozzarella kerbau susu, tauhu atau keju lembut. Fungsi dan kaya dengan rasa.


Photo: Main / Kitchen Lane

Photo: Main / Kitchen Lane

6. terung lasagna, ham dan keju: untuk membuat hidangan yang lebih ringan dan tidak berat pada hati nurani, padam pilihan daging, mengisi ia hanya dengan sos tomato, ham dan keju. Penulis juga memberikan tip untuk membuat bahagian yang lebih kecil, mengelakkan keterlaluan.

Juga membaca: 30 resipi praktikal dengan daging lembu tanah untuk menambah menu anda

7. Lasagna terung dan ayam: supaya opsyen ini lebih sedap, selain ayam dicincang ditambah tomato sos, dan lobak merah. Ini kaya dengan beta-karotena, serat dan sumber vitamin A, C, K dan mineral.

8. lasagne terung dan pepperoni: Satu lagi cadangan bahagian individu yang lebih kecil, resipi ini mengambil cincang pepperoni dipotong dadu sebagai pengisian, dan curd, menambah rasa dan hidangan berkrim.

9. terung versi snek lasagna: akan menerima rakan-rakan atau keluarga di rumah dan tidak tahu apa untuk berkhidmat? Pilihan ini adalah sesuai dinikmati untuk beberapa, sama ada bersendirian atau dalam roti. Pasti tetamu anda akan menyukainya!

10. Lasagna terung dan keju putih: di sini, tidak digunakan daging lembu atau ham, tetapi sos tomato dan keju putih, dan, sudah tentu, terung. Rahsia rasa adalah coklat terung dalam minyak zaitun sebelum memasang lasagna. Silap mata ini akan membuat semua perbezaan.

Photo: Main semula / secubit

Photo: Main semula / secubit

11. lasagna terung, sos tomato dan selasih: bagi mereka yang mempunyai kesukaran untuk jatuh cinta dengan terung dan bukannya pasta, resipi ini adalah sesuai kerana ia menggunakan pasta tradisional, tetapi terung hadir dalam pengisian itu. pilihan yang hebat untuk mendapatkan digunakan untuk sayur-sayuran rasa.

Juga membaca: 41 resipi untuk lasagna enak dan manis untuk anda untuk menyediakan di rumah

12. terung dan lasagna zucchini: dengan sos tomato organik dan gabungan terung dan zucchini, hidangan pilihan ini mempunyai pelbagai khasiat yang unik. Zucchini kaya dengan vitamin A dan vitamin B serta sumber yang baik vitamin C, kalsium, zat besi dan fosforus.

13. Terung Lasagna, zucchini dan ricotta: Resipi sama dengan yang sebelumnya, ini masih mengambil ricotta dalam penyediaannya. Untuk meninggalkan tekstur yang menarik dan perisa, ia masih digunakan labu dan ketumbar biji.

14. lasagne crepioca, FR, lobak merah dan terung: Pilihan dibezakan menggunakan crepioca sebagai jisim, interspersing terung menjadi kepingan nipis dan lobak merah. Sebagai pengisian, dada ayam dicincang dan sos tomato, tambah keju parut sebagai penutup, indah penamat hidangan.

15. terung lasagna, sos tomato dan gajus kacang resipi yang luar biasa mengambil penyediaannya selain daripada sos tomato buatan sendiri, pilihan vegan sos putih disediakan dengan kacang gajus. Penulis juga mengajar pilihan parmesan juga vegan, sekali lagi menggunakan kacang.

16. Lasagna terung, zucchini dan bayam: Pilihan yang lazat ini, kedua-dua keping terung seperti orang-orang courgettes dipanggang sebelum pelekap plat, menambah rasa kepadanya. Dalam sos tomato buatan sendiri, ia masih digunakan sos putih yang lazat berperisa dengan buah pala dan walnut penuh dengan bayam.

Baca juga: 30 tips untuk membuat pizza buatan sendiri yang sihat dan lazat

Ialah kehadiran daging atau bahkan hanya disumbat dengan sayur-sayuran, hidangan ini menambah perisa kepada makanan hambar, yang biasa bagi mereka yang ingin pilihan yang lebih ringan dan lebih sihat. Penyalahgunaan sos buatan sendiri atau organik dan menemui tampalan baru untuk lasagna patut anda.