Photo: Main semula / Blog Nanas dan Mint

Photo: Main semula / Blog Nanas dan Mint

Apabila anda memikirkan zaman kanak-kanak adalah perkara biasa ingat kopi petang di rumah Nenek. Dan saya tidak boleh terlepas adalah bahawa kek buatan sendiri dan super yg suka hanya dia boleh lakukan. Ia kek mudah tanpa tampalan atau topping rumit, tetapi mempunyai ramuan khas canda dan kasih sayang.

Pokoknya adalah bahawa kaedah penyediaan kek ini begitu istimewa adalah lebih mudah daripada anda berfikir dan bahawa walaupun tanpa banyak pengalaman di dapur mereka boleh dengan mudah semula.

Pelbagai rasa dan inti untuk kek adalah sangat besar, tidak termasuk penutup, warna dan bentuk yang digunakan dalam kek untuk parti. Dalam kes kek mudah, pilihan antara yang paling tradisional, seperti tepung jagung dan coklat, malah yang paling "kompleks" buah-buahan utama dalam resipi.

Semak pilihan resipi kek yang mengambil mudah, bahan-bahan yang mudah, memilih untuk menguji di rumah dan kegembiraan kegemaran anda.

1. cornmeal Cake: untuk mendapatkan senarai resipi untuk kek, yang sebagai tambahan kepada kanak-kanak mudah mempunyai bahawa rasa apa yang lebih baik daripada kek cornmeal itu. Resipi ini menggabungkan rasa ciri cornmeal dengan praktikal daripada pengisar dan keputusan dalam kek mudah untuk disediakan dan lebih mudah untuk menjadi makanan mereka.

Juga membaca: 10 cepat dan sihat makanan ringan idea untuk hari ke hari

Photo: Main / Kitchen Lane

kek cornmeal. Photo: Main / Kitchen Lane

2. Carrot kek: salah satu resipi tradisional yang paling nenek adalah kek lobak merah, selalu disertai dengan yang sequinha couverture coklat. Selain lazat, kek lobak merah berkhasiat dan super mudah untuk disediakan, pilihan yang baik bagi mereka yang tinggal bersendirian dan menikmati kek buatan sendiri yang baik.

3. Chocolate kek: salah satu kek buatan sendiri yang paling dikasihi, adalah sukar untuk mencari sesiapa sahaja yang tidak suka kek coklat boneka. Biasanya disertakan dengan liputan brigadier (membentuk yang terkenal "menafikan gila"), kek coklat boleh dihidangkan sebagai pencuci mulut atau sebagai "hidangan utama" dalam kopi petang dan dijamin kejayaan di kalangan orang dewasa dan kanak-kanak.

4. Corn Cake: masih selaras dengan resipi yang lebih tradisional, kita mempunyai resipi untuk kek jagung. Ini adalah agak mudah, kerana ia datang untuk mengisar jagung dan dengan bantuan pembancuh elektrik, campurkan dengan bahan-bahan lain. Mudah, gebu dan lazat!

5. Orange Cake: super kembang, resipi kek oren berjalan lancar di kedua-dua sarapan dan pada sebelah petang kerana mempunyai oren sebagai bahan utama resipi manis adalah seimbang dengan nada sitrus buah ini. Kek ini disertai dengan secawan kopi dengan susu membentuk kombinasi yang indah!

Photo: Main semula / Pineapple dan Mint

kek oren. Photo: Main semula / Pineapple dan Mint

6. Pear Cake: Satu lagi resipi agak ringan, tetapi membentangkan satu perbezaan yang lembut perisa, kerana pear adalah caramelized, ditutup dengan sos wiski. Hasilnya berjanji untuk mengejutkan, ia adalah bernilai ujian!

Juga membaca: 10 Trik Nenek untuk digunakan di dapur

7. Banana Cake: massa neutral dengan rasa pisang di latar belakang digabungkan dengan topping pisang caramelized. Baki yang sempurna dan hasilnya, serta lazat, adalah super cantik.

8. Passion Fruit Cake: Ini merupakan satu lagi resipi pengisar yang mempunyai praktikal sebagai atribut. Selain kek mudah membawa rasa diingati Markisa licin dan keasidan menggabungkan dengan jeli manis buah-buahan yang sama yang digunakan sebagai penutup.

9. Lemon Cake: menyatukan azedinho lemon dan kek manis ciri, resipi kek lemon adalah pilihan yang sangat baik bagi mereka yang lebih suka rasa lembut dan seimbang. Kek ini disertai dengan penutup putih, sequinha dan semangat limau, meninggalkan hasilnya, serta lazat, sangat cantik.

10. Guava Cake Smudge: dengan rasa ketara jambu batu, resipi ini menggabungkan minuman ringan seperti teh chamomile, manakala menggabungkan praktikal dengan dapur dan keluarga berkumpul di meja. Pastikan untuk menguji!

Photo: Main semula / Rahsia Mak Cik Emilia

kek jambu. Photo: Main semula / Rahsia Mak Cik Emilia

11. Anthill Cake: Resipi ini adalah juga seperti "berdegup segala-galanya dalam pengisar dan pandai membuat", sesuai untuk mereka yang suka kek, tetapi tidak mempunyai masa untuk tinggal di dapur. Jenis resipi kek sarang menggabungkan massa neutral (vanila, yogurt, kelapa) dengan granul (yang ditambah sebelum membawa doh untuk membakar). Hasilnya adalah licin, kek yang cantik, makan dengan mulut dan matanya.

Juga membaca: 15 resipi untuk burger buatan sendiri untuk anda untuk mencuba

12. Coconut Cake: dengan tekstur yang basah untuk resipi kek kelapa adalah besar untuk berkhidmat kopi petang dan mula pujian lawatan. Selain kek yang lazat, ia adalah mudah untuk dimainkan dan disertakan dengan liputan yang lebih mudah lagi.

13. Ice Cream Cake: menyegarkan, gebu dan lembap, supaya resipi kek ais krim dapat digambarkan. Ia adalah satu pencuci mulut yang besar atau makanan istimewa kepada hari-hari panas, satu lagi resipi yang dikehendakiNya seluruh keluarga dan mudah untuk disediakan.

14. Ubi Kayu Cake: Kek ini adalah "semua campuran dan dimasukkan ke dalam ketuhar" bagi jisim hanya menewaskan semua bahan dalam pengisar dan dihukum bakar selama sirap, campuran bahan-bahan dan membawa kepada haba sehingga pekat. Selain amalan, resipi ini mempunyai tekstur dan limau sentuhan ringan sirap oren. Bernilai cuba!

15. Yogurt Cake: mudah untuk ingat (dan tidak), ini adalah salah satu resipi untuk apabila keinginan untuk makan kek timbul di tengah-tengah membeli-belah runcit. Menurut pemilik resipi ini adalah "The" kek yogurt, tempat yang sesuai untuk kopi petang keluarga.

Photo: Main semula / Manufacturing dijinakkan

Yogurt kek. Photo: Main semula / Manufacturing dijinakkan

16. Apple kek: gabungan epal dan kayu manis sentiasa mendapat keputusan yang baik dan ia adalah gabungan ini yang merupakan asas pendapatan ini. Ia berjalan lancar pada hari-hari sejuk disertai dengan secawan kopi. rasa adalah cahaya dan bau cuti sehingga akan jiran.

Juga membaca: 26 cara yang bijak untuk menyelamatkan di dapur

17. Vanilla Cake: mempunyai licin, rasa ringan, kek vanila berjalan lancar bersama-sama dengan minuman yang berbeza (teh, kopi, jus) dan boleh digabungkan dengan jeli buah-buahan dan sirap, adalah kad liar benar di atas meja.

18. Strawberry Cake: Resipi ini tidak mengandungi gluten, tepung gandum digantikan dengan tepung badam. Juga ia menggabungkan rasa strawberi dan jagung makan dan memberikan hasil atau krim oren, yang menurut pemilik resipi adalah iringan yang sesuai untuk kek ini. Walaupun mengambil banyak bahan-bahan dan mengandungi banyak peringkat penyediaan, ini diimbangi oleh rasa akhir resipi.

19. Kacang kek dengan udara yang sihat, resipi ini adalah bebas daripada minyak dan mentega. Kesan kek basah adalah kerana yogurt asli (ditambah pada kek) dan sentuhan khas adalah hasil daripada tekstur walnut. Worth ujian di rumah!

20. Pineapple Cake: Resipi ini adalah kek nanas disumbat, tetapi kurang berpengalaman dalam dapur tidak boleh mengisi doh dan menggunakan semua krim dalam liputan. Hasil terdiri daripada elemen yang menggabungkan banyak di antara mereka, nanas dan kelapa, jadi ia adalah satu pilihan yang baik untuk berkongsi dengan yang anda suka terbaik.

Tips untuk menyediakan kek yang sempurna

Untuk resipi yang bekerja di luar dan kek anda menjadi lazat dan mengundang penampilan anda perlu mengambil beberapa penjagaan kedua-dua semasa pelaksanaan hasil, dan dalam masa untuk keluarkan dari ketuhar dan unmold. Belajar apa langkah-langkah dan cara yang boleh meningkatkan peluang kejayaan kek anda dan bagaimana untuk menggunakannya dengan betul.

Menghormati langkah-langkah yang terkandung dalam resipi: ikut arahan dan menggunakan jumlah yang tepat bahan-bahan penting untuk resipi bekerja di luar. Untuk bermain dengan selamat, gunakan langkah-langkah bekas atau skala dan mengelakkan meningkatkan atau mengurangkan hasil.

Berhati-hati dengan suhu ketuhar: Satu lagi perkara yang memberi kesan kepada hasil kek suhu ketuhar. Ikut arahan resipi untuk pra-haba, suhu, masa memasak dan mengelakkan dari membuka ketuhar sebelum kek dapat lebih kurang dibakar, tetapi ingat untuk mempertimbangkan kuasa ketuhar anda. Ini tanda-tanda mengelakkan kek hangus sahaja, tidak membakar sepenuhnya, atau bahawa ia layu.

Mempertimbangkan ciri-ciri bentuk: Ia adalah sangat penting bahawa saiz dan ketebalan borang di serasi dengan preskripsi anda. Kaedah tebal menghalang sisi kek membakar dan massa hendaklah meliputi ½ hingga ¾ daripada ketinggian fesyen. Selain itu, proses pelinciran cara adalah penting kerana ia menghalang bahagian bawah kek membakar dan menjadikannya mudah untuk unmold kek.

Gunakan sarung tangan ketuhar untuk mengeluarkan kek dari ketuhar: selepas memeriksa kek adalah benar-benar panggang (anda boleh menggunakan ujian sugi) ia adalah masa untuk membuang ia dari ketuhar. Ingat untuk melindungi tangan anda untuk mengelakkan sebarang risiko terbakar.

Sebelum unmolding, pastikan kek sejuk: untuk mengelakkan percutian kek atau terjebak untuk membentuk, membenarkan ia sejuk sepenuhnya. Juga, apabila cuba untuk unmold kek masih panas anda menjalankan risiko terbakar.

Kini dengan tips dan perisa kek dari atas kopi petang anda akan mendapat lebih panas, hanya mendapatkan inspirasi dan meletakkan tangan anda kotor, tidak lupa untuk menambah dos yang baik cinta kepada resipi dan memanggil rakan kepada menikmati dengan anda!