Bagaimana untuk menjaga kecantikan dan kebersihan diri - Wanita Tips

Untuk menjaga kawasan intim anda sentiasa cantik, sihat dan berbau adalah perlu untuk menjaga dia dengan kasih sayang yang besar. Berikut adalah tips untuk anda capriche dalam kebersihan intim dan biarkan kawasan sentiasa cukup intim anda dan bebas daripada bau busuk.

Kecantikan dan kebersihan intim wanita

Seorang wanita yang suka menjaga, tidak boleh melihat hanya pada apa yang luaran dan semua orang melihat, seperti pakaian dan alat solek. Ia adalah perlu untuk merawat kawasan dalaman dan juga sebagai kawasan yang memerlukan dedikasi supaya anda sentiasa sihat dan oleh itu indah.

Adalah diketahui bahawa penjagaan yang lemah boleh menyebabkan penyakit di rantau ini dan meninggalkannya dengan luka dan bau busuk. Dan itu bukan apa yang mana-mana wanita mahu, bukan?

Salah satu langkah yang perlu diambil dengan bahagian intim penyingkiran rambut wanita. Melalui teknik penyingkiran rambut anda boleh meninggalkan kawasan yang paling indah dengan satu aspek bersih.

Teknik yang paling popular hari ini termasuk waxing, laser penyingkiran rambut dan penyingkiran rambut dengan cahaya berdenyut. Sejak dua janji lepas hampir hasil kekal dan kulit bebas daripada kecacatan.

Satu Kelemahan penyingkiran rambut dengan lilin panas adalah bahawa ia boleh membakar rantau ini dan menjadikan ia gelap dan juga sedikit menggeleber. Tetapi mencukur pangkal paha dengan lilin sejuk boleh kelihatan seperti penyeksaan yang tidak berkesudahan.

penyingkiran rambut laser adalah menyakitkan, tetapi mereka yang menggunakan ia boleh mengendalikan kesakitan untuk menikmati hasil yang berkekalan. Penyingkiran rambut dengan cahaya berdenyut menyakitkan lagi, tetapi keputusan lambat untuk muncul.

Dengan begitu banyak pilihan tidak memberi alasan untuk meninggalkan kawasan dalaman ditinggalkan, maka sematkan bahagian badan anda sentiasa dicukur dan cantik.

Penjagaan kebersihan kawasan intim wanita adalah amat penting untuk memastikan ia cantik dan sihat. Semak tips kebersihan intim:

 • Sentiasa memilih seluar dalam kapas dan mengelakkan bahan sintetik atau seluar dalam terlalu ketat;
 • Sentiasa meninggalkan berjalan pengudaraan di kawasan intim, mengelakkan pakaian yang ketat dan tidur tanpa seluar dalam jika boleh;
 • Jangan sekali-kali menghulurkan sesiapa sahaja dan seluar dalam kepada sesiapa, barang-barang peribadi dan kesihatan perlu menjadi individu;
 • Jangan biarkan seluar dalam kering di tempat tersumbat, biarkan ventilasi udara dan meletakkan mereka di bawah matahari jika boleh, untuk menghalang mereka daripada mendapat lembap dan kulat;
 • Juga mengelakkan menyerap dan tisu tandas wangi atau warna - ini boleh menyebabkan alahan;
 • Menggunakan kondom untuk mencegah penyakit dan bilas kawasan dalaman selepas hubungan untuk mengelakkan kerengsaan;
 • Lebih suka menggunakan air panas atau sejuk di rantau dalaman untuk mencegah kerengsaan mukosa faraj;
 • Lebih suka sabun neutral atau gliserin. Walaupun sabun intim khusus kepada rantau ini, mereka tidak sentiasa disyorkan untuk kebersihan diri;
 • Membersihkannya dari depan ke belakang selepas membuang air kecil atau buang air besar pergerakan dan jika boleh mencuci rantau ini;
 • Jika anda berair, anda boleh menggunakan pakaian pelindung setiap hari dan membuat pembersihan dengan kain lap intim, tetapi menukar pengawal setiap dua atau tiga jam;
 • Jangan sekali-kali meninggalkan pad atau tampon pada anda sepanjang hari, menggantikan yang cadangan produk.

penjagaan ini menghalang masalah perintah sakit puan yang boleh menjejaskan bukan sahaja kesihatan tetapi juga keindahan kawasan intim anda, menyebabkan bau yang tidak menyenangkan, dan kerengsaan dan gejala-gejala lain yang lebih teruk. Jadi, berhati-hati untuk mengelakkan keadaan tidak selesa dan memalukan dan apa-apa tanda ada sesuatu yang salah berunding pakar sakit puan.