7 Ivete Sangalo senaman untuk kaki - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

mempunyai kaki yang indah dan berbentuk Ia juga boleh menjadi tanda kesihatan. Menurut pendidik fizikal Gabriela Olive, "menjalankan kaki adalah amat penting ke dalam aliran darah. Ini memudahkan kedatangan darah vena, menghalang vena varikos, meningkatkan nada otot, kekuatan dan daya tahan. "

Jika subjek kaki wanita, satu nama menonjol di kalangan yang lain: Ivete Sangalo. Hampir sebulat suara dalam kategori, Bahia mempunyai kaki paling dikehendaki di negara ini, serta tombak dicemburui bertahan rutin berat rancangan dan perjalanan.

apa rahsia Ivete untuk menjaga paha yang terkenal yang memiliki? Abai sekarang, berikutan program senaman untuk mendapatkan kaki sebagai seksi sebagai penyanyi.

mencangkung

Menjaga kaki anda selain, ke arah bahu. Fit hip dan turunkannya belakang manakala kontrak anterior dan posterior paha otot tanpa menggerakkan lutut ke hadapan. Lif dan menggantikan mencangkung sehingga kaki anda mencapai sudut 90 °. Adakah 3 set 20 ulangan setiap satu.

memajukan

Meletakkan kaki kiri ke depan dan di belakang, menjaga tumit kaki belakang yang tinggi dan lenturan lutut anda. Tatal ke bawah untuk had dan kembali ke kedudukan permulaan, sentiasa dengan postur tegak dan abdominals ketat. Adakah 3 set 20 ulangan setiap satu, dengan kedua-dua kaki.

meningkat

Berdiri, dan sebelah dinding untuk bersandar, mula lenturan satu kaki ke atas, menjaga badan sentiasa tegang. Naikkan kaki untuk pinggul ke bawah dan kemudian ke kedudukan permulaan. Ulang dengan kaki yang lain. Adakah 3 set 15 ulangan setiap satu, dengan kedua-dua kaki.

Adducts dengan kusyen

Lie menghadap ke atas. Lenturan lutut anda, letakkan kusyen atau bantal antara kedua-dua kaki. Memerah pad dengan paha dalam pergerakan kecil dan rintangan yang berterusan. Adakah 3 set 30 ulangan setiap satu.

adductors mudah

Berbaring di sebelah, berehat siku anda di atas lantai. Bengkokkan kaki atas ketinggian lutut yang lain, kemudian menterbalikkan sebelah. Adakah 3 set 15 ulangan setiap satu, dengan kedua-dua kaki.

pelepasan sampingan

Berdiri dan dengan belakang lurus, merebak kaki anda dan mengurangkan pinggul anda, cuba untuk tidak bergerak lututnya. Adakah 3 set 20 ulangan setiap satu.

penculikan

sebelah Lie lagi, satu kaki berehat di pihak yang lain. Membuat pergerakan menaikkan kaki bahagian menyerong, menterbalikkan kedudukan kemudian. Adakah 3 set 15 ulangan setiap satu, dengan kedua-dua kaki.

Jangan lupa untuk meregangkan badan dengan baik sebelum anda memulakan dan selepas akhir latihan. Wanita yang tidak digunakan untuk aktiviti fizikal harus bermula dengan kecil, siri ringan, meningkatkan intensiti secara beransur-ansur.